Renault Clio Cup No. 269
Gre se za Corso na spodnji sliki:Racingboy napisal/-a:Koliko se pa pelje corsa pa nimam pojma, samo zelo dvomim da 1.08

Lastnik je aktualni drzavni prvak v avtoslalomu - Dragan Gajic. V Avtu je skoraj serijska 2.0 16V masina (cca 160KM), kolikor vem ima Vugine amortizerje
Lansko leto je na navadnih gumah peljal okoli 1.10,xx, na semi slick gumah visokih 1.08,xx oz zelo niskih 1.09,xx.. ..letos pa na slick gumah pod 1.08,xx (tocnega casa pa ne vem).
PS: casi vem, da so bili merjeni s laptimerjem
EDIT: http://www.mobisux.com/forum/ubbthreads ... ost3086590
Evo,pa ti koncno lahko odgovorim:
Prejsnjo nedeljo (15.07.) sem se spet malo peljal po Mobikrogu...
Z mehko slick gumo (VEEELIIIKOOO PREMEHKO) se je Laptimer ustavil na 1.07.40 !!!
Problem je bil, ker je bilo zelo mocno sonce,vetra pa od nikoder!
Temperatura asvalta je bila 54 stopinj C., v senci pa 38 st.C!
Tako sem lahko odpeljal vedno le en cel krog, ker se je v drugem guma pregrela in je le "smirala".... sem se ustavil pred tunelom in zmeril temp. gume... me je skor kap in sem takoj parkiral v bokse!
Tako sem izmeril le stiri kroge:
1.08.4X
1.07.63
1.07.66
1.07.40
potem sem pa odnehal...
Ce primerjam z vcerajsnjimi casi na Mednarodni krozno-hitrostni dirki na Mobikrogu (SPTA) z nekaj najboljsimi, pri priblizno isti vrocini, le da je malo pihal veter:
1.) Robida-VW Beetle 1.05.1X (danes je sel 1.03.2X)
2.) Marinsek-Alfa GTA 1.05.4X
3.) Hribar-Clio 1.07.5X
4.) Buzga- Megane 1.08.2X
5. Skrbinsek- P.206 1.08.3X
...
niti ni tako slabo. \:o
Pred tem sem pa na navadni (cestni) gumi, ki je stara 4 leta in pise na njej Made in Poland , popravil svoj cas na 1.10.17 (lani 1.11.21) !
Na isti semi-slick gumi kot lani, je slo tudi hitreje... 1.09.09-lani 1.09.91)
Sem pa probal odpeljati na semi-slick se kak hiter krog z plinom (quasi- vec moci na ravnini), pa ni uspel niti en krog, ker so se tudi te po parih krogih pregrele,potem pa se "plat fuss" dobile in je bil znak za odnehat!
Super event so naredili motoristi- dobre voznje, pa se pista je bila ves cas cista, ker ni nihce "sekal" ovinke in s tem pesek nanasal! Pa se vsi so motorje parkirali v bokse, ko se sel jaz gor, tak da ni bil nihce v napoto \:rofl\: ... razen en R32 (ki so ga pa tudi gume izdale)
L.P.D
- killah bee
- Kraj: Ljubljana