Padec obratov pri mrzlem zaviranju
Padec obratov pri mrzlem zaviranju
megane II 1.9 dci 88kw (6 prestav)
Mene zanima ce kdo ve, zakaj mi obrati za cisto malenkost (50-100 obratov) padejo, kadar zlajfam ko je avto se mrzu.... to se potem ko bremzas na 0 kmh (seveda s sklopko) cuti da cel avto trese (vibracije) dokler se ne ustavis popolnoma. ???
Slabi nosilci motorja? Ceprav zakaj bi potem padli obrati... takoj ko se ustavis na 0 se dvignejo nazaj.
Mene zanima ce kdo ve, zakaj mi obrati za cisto malenkost (50-100 obratov) padejo, kadar zlajfam ko je avto se mrzu.... to se potem ko bremzas na 0 kmh (seveda s sklopko) cuti da cel avto trese (vibracije) dokler se ne ustavis popolnoma. ???
Slabi nosilci motorja? Ceprav zakaj bi potem padli obrati... takoj ko se ustavis na 0 se dvignejo nazaj.
Zadnjič spremenil FBR, dne 14 Jan 2008, 21:49, skupaj popravljeno 2 krat.
Imam isti problem samo men se avto tudi vcasih vgasne. Imam pa espace 1.9dci l04. Ali slucajno kdo ve kaj bi bilo ali je mozno da je kriv predpraznik pod stopalko za sklopko ali sem kriv sam da se mogoc nisem navajen na avto ker prej sem vedno vozil bencinarja! Ce kdo karkoli ve naj sporoci ker me ze malo skrbi!
Pojavi se mi tudi veckrat ce obracam avto in peljem vzratno po klancu navzdol in obrnem volan do konca takrat se mi avto malo strese in vgasne vcasih pa je normalno!
Hvala
Pojavi se mi tudi veckrat ce obracam avto in peljem vzratno po klancu navzdol in obrnem volan do konca takrat se mi avto malo strese in vgasne vcasih pa je normalno!
Hvala
Bhu, cene se ne spomnem vec. Pr men je bil cel pedal mal zvit, pa stikala polomljena. Lokalni mehanik je dobil nekje rablen cel pedal in ga je zamenjal. Ni blo ene groze.
Crknu mi je enkrat, ko sm mel poln avto in sm mal pribremzal, drugac so mi pa samo obrati padl vse do kakih 500. Ponavad sm takrat hitr mal na gas stopu, da se je pobral. Se mi je pa to dogajal tut pr toplem motorju, ne sam mrzlem. Pa spet ne vedno, zgleda stikalo obcasno se vseen uspelo prekinit.
Crknu mi je enkrat, ko sm mel poln avto in sm mal pribremzal, drugac so mi pa samo obrati padl vse do kakih 500. Ponavad sm takrat hitr mal na gas stopu, da se je pobral. Se mi je pa to dogajal tut pr toplem motorju, ne sam mrzlem. Pa spet ne vedno, zgleda stikalo obcasno se vseen uspelo prekinit.
Laguna Coupe GT dci 180
Najbrz ne gre za isti problem, ampak meni Megane II dci prve 2-3 minute ce ga v drugi prestavi mal bolj pospesim, pa sklopko stisnem kr ugasne. Potem ko se segreje je OK. Sej ni neke panike, je pa motece, ko se vse luci v kabini przgejo tocno vem da je crknu, ce mam radio na glas.
Kaj bi lahko bil vzrok ?
Kaj bi lahko bil vzrok ?