Konusni filter
Konusni filter
Vem, da je bilo o tem ze kar nekaj napisanega pa me zanima nekaj stvari!
Jest mam R 19 1.4 energy let. 95 pa mi K&N ne pase ker nima roba itd. Vem, da je varianta,da se ga prisraufa, mene pa zanima a nima tam ful vrocega zraka ker je direkt nad masino??? Pa kam je zginla tista cev ki, je sla iz airboxa ven mislim da proti auspuhu??? Pa ce se to kej spremeni ker je spodaj tam kjer je bila prej tista cev en senzor (a je to lambda sonda)? Zanima ce ma kdo taksno varianto, da je filter toplotno izoliral na taki masini???
Ce lahko kaksne slikce vrzete not, da mi bo mal bolj jasno!?
Jest mam R 19 1.4 energy let. 95 pa mi K&N ne pase ker nima roba itd. Vem, da je varianta,da se ga prisraufa, mene pa zanima a nima tam ful vrocega zraka ker je direkt nad masino??? Pa kam je zginla tista cev ki, je sla iz airboxa ven mislim da proti auspuhu??? Pa ce se to kej spremeni ker je spodaj tam kjer je bila prej tista cev en senzor (a je to lambda sonda)? Zanima ce ma kdo taksno varianto, da je filter toplotno izoliral na taki masini???
Ce lahko kaksne slikce vrzete not, da mi bo mal bolj jasno!?
Jaz sem pri R19, enak motor ko tvoj, namestil stozcasti filter kar na tisto cev, ki je speljana naprej pod masko, kjer srka zrak. Vem, da ni to dobra resitev, je pa zacasna.. ker iscem neki taki kos plastike, ki bi pasal tam gor na "ejnspric" in bi ga lahko fajn privil.. pol pa bi dal eno kromirano cev pa gor filter tam vstran od motorja, da nebi srkal toplega zraka.
Glede lamda-sonde.. ta je vedno vgrajena v "auspuh" in ne druge cevi. Ti si imel verjetno v mislih tisto cev, ki pozimi dovaja topel zrak, dokler je avto mrzel. Poleti ti brez tega avto normalno dela.. kako pa bo pozimi pa se sam nevem
Lp
Glede lamda-sonde.. ta je vedno vgrajena v "auspuh" in ne druge cevi. Ti si imel verjetno v mislih tisto cev, ki pozimi dovaja topel zrak, dokler je avto mrzel. Poleti ti brez tega avto normalno dela.. kako pa bo pozimi pa se sam nevem
Lp
Kak pa si namestil filter pol gor? Ker jaz bi se rad znebil tiste plastike kjer je original filter gor.. samo ne najdem primernega nadomestka, ki bi na nasraufal gor in iz katerega bi speljal pol cev.. kaka ideja?Bojci napisal/-a:To cev sem jaz vrgel dol...pa loputo tudi...tako da mi zdaj ne more prit topel luft od kolektorja.
Slabost tega je, da se pozimi avto trikrat dalj casa segreje na delovno temperaturo.
Btw kak pa pozimi avto gre.. tak ce je ful mrzlo in ga nimas v garazi?!
Js mam Cliota in isto masino 1.4 energy kot 19-ka.Takole sm js resu problem s filtrom.tudi js nimam roba na einspricu.Filter sm dal gor in ga prevrtal,ter privil tista dva vijaka orginal od une plasticne skatle.Sedaj nemore dol pasti,pa se objemko sem dal spodaj,ceprav nedrzi nc ker ni roba.
Hladen zrak pa mi piha dirket na filter,ker imam haubo od 1.8 16v Cliota,kjer ima na haubi rezo.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.
Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Saj i nazaj 19ko kupil!!!! Halooooo!!!!!birkoff napisal/-a:o.. kaj pa mislis kupit? 19ka ni dobra?Bojci napisal/-a:Navaden filter mam se zaenkrat.....ker bom maybe avto menjal.
Samo malo mocnejso...
Ravno danes sem se podal na lov za avti....ce bi lahko kar menjal svojega za boljsega, bi kaj slo, drugace pa.....hmmmm...gledal sem 1.8 16V...eno sem celo pelal...mater ej, kaj dela.....samo kaj, ko je slabo vzdrzevana...
Iscem tocno dolocene stvari, zato je tezko kr tak najti....pa mislil sem, da bom pred registracijo to resil, pa ne bo slo, ker mam registracijo cez en teden.