Nastavitev sklopke
Nastavitev sklopke
Zivjo!
Na Meganu 1,4 16V imam problem, ker mi sklopka prijemlje cisto na koncu, in ce je ne stisnem cisto do konca mi menjalnik zaskrta, ko prestavim v vzratno. Pri ostalih prestavah tega problema ni.
Zdaj me zanima ali se da to kaj nastelat, ali je kaj pokvarjeno?
Pac sem v Cliotu 1,4 navajen, da prime bolj na zacetku in lahko delam skoraj karkoli pa ne zaskrta. Ce mi ne bi sel potisni lezaj, bi bila se vedno originalna. Tako da vas prosim za nasvet.
Hvala.
Na Meganu 1,4 16V imam problem, ker mi sklopka prijemlje cisto na koncu, in ce je ne stisnem cisto do konca mi menjalnik zaskrta, ko prestavim v vzratno. Pri ostalih prestavah tega problema ni.
Zdaj me zanima ali se da to kaj nastelat, ali je kaj pokvarjeno?
Pac sem v Cliotu 1,4 navajen, da prime bolj na zacetku in lahko delam skoraj karkoli pa ne zaskrta. Ce mi ne bi sel potisni lezaj, bi bila se vedno originalna. Tako da vas prosim za nasvet.
Hvala.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
Se prav sam vozit, pa cim manj sravfat. Se bom navadu tko kot pri cliotu, da pri mrzlem moras pocas speljat, da ne cuka.
Blueboy - men ne skripa sklopka ampak menjalnik, pri tebi je mogoce problem potisni lezaj (izkusnje s cliota).
Blueboy - men ne skripa sklopka ampak menjalnik, pri tebi je mogoce problem potisni lezaj (izkusnje s cliota).
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Hm... ce sklopka prime cisto no koncu, je znak, da jo bo pocasi treba zamenjat..
Samonastavljiva jap.. v bistvu ko si na koncu ni vec kaj nastavljat..
Za vzvratno pa je tako. Res dokler se avto skoraj cisto ne ustavi vsakic skrtne,ker se sateliti se vrtijo kakor hitro ti pritisnes sklopko.In ti ne dovoli da bi menjal,dokler se le ti ne ustavijo oz. cisto pocasi vrtijo..
Odvisno tudi na kak nacin zelis menjat, ce se ti lepo pocasi pripeljes do parkirisca lahko komot prestavis v vzvratno (brez skrtanja). Ce pa pridirjas pohodis zavor+sklopko pa ze segas po vzvratni pa skrta.. ravno zaradi tega,ker se sateliti niso uspeli se ustavit in na silo zadevo menjas..
Samonastavljiva jap.. v bistvu ko si na koncu ni vec kaj nastavljat..
Za vzvratno pa je tako. Res dokler se avto skoraj cisto ne ustavi vsakic skrtne,ker se sateliti se vrtijo kakor hitro ti pritisnes sklopko.In ti ne dovoli da bi menjal,dokler se le ti ne ustavijo oz. cisto pocasi vrtijo..
Odvisno tudi na kak nacin zelis menjat, ce se ti lepo pocasi pripeljes do parkirisca lahko komot prestavis v vzvratno (brez skrtanja). Ce pa pridirjas pohodis zavor+sklopko pa ze segas po vzvratni pa skrta.. ravno zaradi tega,ker se sateliti niso uspeli se ustavit in na silo zadevo menjas..
- Blueboy_RM
Pomoje ni kriv potisni lezaj pr meni, kr ce ne bi tulil ko je avto prizgan in sklopka pritisnjena. No pri meni tudi ko imas ugasnjenavto in pritiskas sklopko skriplje in to ko je vroce vse skupi. Sm ze vse mozno namazal in zgleda bo res kosara na konc:( Razn ce je mel kdo podobn blem pa da ve kaj je narobe, potisni mislim da ni kriv.
RM
[Nism član j... ga:)]

- Blueboy_RM
Se mi je zdelo da bo neki na tem. A mogoce ves ce se da to kako namazat, ne da bi razdiru sklopko(mislim skozi luknjo, kjer pride vilica ven? Namazal sem konec peres, kjer pride potisni lezaj gor sam ni to krivo. Res pa da mam feeling da mi prijemlje sklopka na koncu bolj ko je vroca, lahk pa da je to zarad tega skripanja tak feeling. Drugace ko je avto mrzel dela sklopka super nic ne skriplje, le ko se segreje je tko kot sem napisal. Kake ideje'
RM