2007 Renault Twingo II (Facelift 2011 stran 86)
Danes sem prvic sedel v novem twingu, ki je razstavljen v ljubljanskem City parku. Slo je za razlicico z avtomatiziranim menjalnikom brez klasicnega pedala sklopke. Lahko recem, da je avto meni zelo vsecen, polozaj za volanom za povprecnega voznika je dober, armaturna plosca je pregledna in okusno izdelana, ceprav je bila zanjo v razstavljeni razlicici uporabljena zgolj trda plastika. Klima je bila rocna, nje upravljanje pa ni bilo videti zapleteno. Sedezi so boljsi kot v starem Twingu, se vedno pa so prakticno brez ledvene opore, kar je gotovo motece pri daljsih voznjah. Na splosno se sedi v twingu bolje kot v novem cliu, saj so sedezi k sreci dovolj mehki, v cliu so pretrdi in se mi zdi, da se bolj pride do izraza odsotnost ledvene opore. Zadaj se sedi udobno, bolj kot v marsikaterem za razred ali celo 2 vecjem avtu. Obcutek preglednosti je podobno odlicen kot v predhodniku. Povzetek: zelo dober mali avto, daje vtis kakovosti celo pri tem srednjem paketu opreme, dynamique in GT dajeta pa verjetno se boljsi vtis.
Don`t worry, be happy:)
jz sm jih vozu kt bi biu moj. predstavli si da komi nasparat tistih 8keur da si kupis tega twingota ki si ga ze dolga zelis in bohnedej da so slucajno malo slabsi materjali... bos vec na servisu kot na cesti. pa ker si ves dnar dau za avto nimas niti za servis placat. samo primer.smile4me napisal/-a:sej se noben ne sekira,kako vozi.....vsaj jst ne
v tistmu 1km ki se ga prevozi do nadaljnega transporta, verjemi se ne pozna do 200k kmSlicker napisal/-a:jz sm jih vozu kt bi biu moj. predstavli si da komi nasparat tistih 8keur da si kupis tega twingota ki si ga ze dolga zelis in bohnedej da so slucajno malo slabsi materjali... bos vec na servisu kot na cesti. pa ker si ves dnar dau za avto nimas niti za servis placat. samo primer.smile4me napisal/-a:sej se noben ne sekira,kako vozi.....vsaj jst ne
in pa koliko se jih med samim transportom poskoduje, kjer revozovci sploh nimamo prste vmes in da kupis avto, ki je bil razbit tega sploh ne ves
Tud od novinarjec sta 2 pocena,...mislim da stojita pri Renault Avto Car.sal3 napisal/-a:Nista razbita GT-ja od novinarjev pac pa tista ki jih je imela montaza za testni avto. Tako da smo ostali na montazi brez dveh GT-jevbroker napisal/-a:Ja, gre kr dobro. Pa 2 tista,ki so jih dobili na probo novinarji sta ze razbita![]()
![]()
Najbolj zalostno pa je da sta sla baje en v druzga
- Citroenovc
No danes sem sel na probo GTja ...
Vtisi:
- sedi se se kar OK - za mojih 183cm visine in nadpovprecno dolge noge - sem nasel precej OK polozaj za volanom ... najprej me je malo motil kot pedalov - ampak sem se hitro navadil ....
- notranjost: no ja - se vedno mislim, da bi plastika lahko imela manj grob vzorec in pa da bi bila "mehka" ...
- auto klima - v bistvu v auto mode se nisva ujela - ves cas je premocno pihalo - ampak OK - rocno popravis pa je OK - hladi pa odlocno ... sem nastavil na 24°C, da sem bil zadovoljen (v Safu imam obicajno 22°C) ....
- steklena streha - zanimivo, ima veliko nastavitev - danes mi sicer ni pasala uporaba - zelo vroce zunaj, klima noter ON - potem je prislo da nenavadnega mesanja zraka ... ob kakih bolj normalnih temperaturah - dobrodosla zadeva
- motor: se kar odziven, pospesuje zelo lepo; z menjalnikom se da lepo stopnjevat in nabirat hitrost ... v 4. zelo lepo odziven od kakih 80km/h dalje .... ampak vseeno bi si morda raje zelel malo vec "uporabnega" navora ...
- pocutje med voznjo - res se pelje lepse pd starega Twinga - AMPAK 2 NAJVECJA MINUSA
(zaradi cesar ga je zelo verjetno ze scrtala s seznama naslednjega avta tudi moja draga): avto je totalno preobcutljiv na bocni veter - od 130km/h dalje ga ze posteno premetava, ce le malo piha ...
predvsem pa SERVO VOLAN - elektro servo je eno navadno SR..JE
To sem sicer ze opazil tudi pri Meganu CC s katerim imam par tisocakov za sabo ....
Prodajalec pravi, da je taka usmeritev (ker naj bi znizalo porabo za cca pol litra) - od MeganaII dalje imajo vsi novi modeli elektroservo .... Tak da hidravlicen servo je pri Renaultu bolj ali manj zgodovina
Obenem sem izvedel se, da je nova Laguna naslednica kar dveh modelov:
- in LaguneII in Vel Satisa
(pa saj se hecajo) ....
Vtisi:
- sedi se se kar OK - za mojih 183cm visine in nadpovprecno dolge noge - sem nasel precej OK polozaj za volanom ... najprej me je malo motil kot pedalov - ampak sem se hitro navadil ....
- notranjost: no ja - se vedno mislim, da bi plastika lahko imela manj grob vzorec in pa da bi bila "mehka" ...
- auto klima - v bistvu v auto mode se nisva ujela - ves cas je premocno pihalo - ampak OK - rocno popravis pa je OK - hladi pa odlocno ... sem nastavil na 24°C, da sem bil zadovoljen (v Safu imam obicajno 22°C) ....
- steklena streha - zanimivo, ima veliko nastavitev - danes mi sicer ni pasala uporaba - zelo vroce zunaj, klima noter ON - potem je prislo da nenavadnega mesanja zraka ... ob kakih bolj normalnih temperaturah - dobrodosla zadeva
- motor: se kar odziven, pospesuje zelo lepo; z menjalnikom se da lepo stopnjevat in nabirat hitrost ... v 4. zelo lepo odziven od kakih 80km/h dalje .... ampak vseeno bi si morda raje zelel malo vec "uporabnega" navora ...
- pocutje med voznjo - res se pelje lepse pd starega Twinga - AMPAK 2 NAJVECJA MINUSA
predvsem pa SERVO VOLAN - elektro servo je eno navadno SR..JE
Prodajalec pravi, da je taka usmeritev (ker naj bi znizalo porabo za cca pol litra) - od MeganaII dalje imajo vsi novi modeli elektroservo .... Tak da hidravlicen servo je pri Renaultu bolj ali manj zgodovina
Obenem sem izvedel se, da je nova Laguna naslednica kar dveh modelov:
- in LaguneII in Vel Satisa
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Bo kar drzalo. Jst sm drugace mislu Cliote , ki so namenjeni prevazanju po tovarni. Tiste za prodajo pa se mi zdi, da kar lepo vozijo.MihaR napisal/-a:Vozi se po predpisihmajtl napisal/-a:Morda si mene viduSlicker napisal/-a:eh dab ti vedu kako se vozi avtomobile po revozu (taxije al pa nove), neb nikol vec renoja kupu..
T.j. 5km/h oz. 30km/h
Ce se ne voz tolk lahko pride do sankcij
Ali se motim
![]()
LP
Evo, sicer sem podobno ze objavil na avtomobilizem.com pa bom se tule copy-pastal:
Upam, da ni problem tale post, ce ne ga pa naj eden od adminov pobrise.No, jaz sem bil s tem novim Twingicem(verzija GT) na testni voznji in lahko recem, da se zelo lepo pelje. Menjalnik je malce trsi kot pri novem Cliu, vendar pa je natancen in prestavna rocka ima kratke hode prav tako pa je zelo lepo oblikovana. Masinca 1.2 TCE je super odzivna, z mesta potegne, kot da bi imela 1600 kubicno delovno prostornino. Merilniki so pregledni in dobro vidni tudi na soncu, klima hladi odlicno in nikjer neprijetno ne piha. Sedezi so za ta razred zadosti udobni in nudijo tudi nekaj bocnega oprijema, manjka pa jim se vedno ledvena opora. Volan je elektricen in posledicno precej posreden, vendar taksni so sedaj na skoraj vseh novih avtih. Zanimiv je pedal sklopke, ki ima zelo plitek hod, gotovo najkrajsi od vseh avtov, kar sem jih do zdaj vozil. Posledicno se da zelo hitro saltat, s stopalko za gas pa je potrebno malce bolj nezno upravljati, saj ob malenkost odlocnejsem pritisku na plin avto kar malce sune, znova podobno, kot da bi imel motor vecje kubature(turbina pac naredi svoje). Z avtom sicer nikjer nisem vozil res hitro, mislim, da nad 120 km/h nisem nikjer sel(prodajalec je bil v avtu z mano) zaradi omejitev in gradbenih del na ljubljanski obvoznici, je pa jasno, da je avto zelo solidno zvocno izoliran in se tudi v ovinkih dobro drzi ceste. Skratka ni problema tudi z voznjo po avtocesti, po zagotovilih prodajalca prides v vse klance brez problema v 5. prestavi tudi ob vklopljeni klimi in obtezenem avtu seveda spet zahvaljujoc turbopuhalniku. Smile Mislim, da je za Twingeca ta motor kar optimalna izbira, baje se v twingotu bistveno bolje obnese kot enak motor v novem cliu za katerega je po mnenju prodajalca bolj smotrna izbira 1.4 16v. Suma sumarum je tole zelo lustno vozilce pa se kvaliteta izdelave ni videt slaba, ceprav je res, da bi lahko vsaj za najboljse razlicice uporabili tudi kaksen kos mehkejse plastike in oblozili vrata s kaksnim oblazinjenjem.
Don`t worry, be happy:)
- killah bee
- Kraj: Ljubljana