OMV ali PETROL

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Uglavnm sezmir me ne bo noben prepricou da renaultovi dizli laufajo na ush pumpah enaku.Vem za par primirou pri katerih je zarad petrolovga goriva crknla pumpa in samu pr renaultih,ker je sigurno bl obcutljiva kokr pr ostalih vozilih.
Lp
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

nightmare napisal/-a:Uglavnm sezmir me ne bo noben prepricou da renaultovi dizli laufajo na ush pumpah enaku.Vem za par primirou pri katerih je zarad petrolovga goriva crknla pumpa in samu pr renaultih,ker je sigurno bl obcutljiva kokr pr ostalih vozilih.
Lp
Tocn tko. Poznam dve osebi ki sta to dozveli. Kriv pa je bil petrolov dizl. Ena je mensezdi dobila povrnjene stroske, druga pa ne, ceprav je na analizi pokazalo da je nafta zanic.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Imam bencinarja, pa je v 99% na OMW-ju, ocetov dizel pa vedno.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
Foe
Kraj: Kotlje

Odgovor Napisal/-a Foe »

Kaj pa pravite na nek dodatek, ki se vlije v poln tank za dizle ?
Kao nek preciscevalec ? Baje se ga kupi na renault serviso....
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Foe napisal/-a:Kaj pa pravite na nek dodatek, ki se vlije v poln tank za dizle ?
ja glih ta tedn ga mam namen kupt pa mi se ni ratalo :lol: baje da cisti sobe ...maze sistem....baje da ucinkuje proti vodi v sistemu .....newem baje da se ga da vsake tok tankov not ....tko da bom probu tud stem da DCI cim dlje ostane pri zivljenju :P
Uporabniški avatar
nightmare

Sej tu sredstvo(kao cistilo)mas tut za bencince sm jst prejsn mesc not naliu,pac za pucat sobe in tko.Recmo da pomaga,skodt mnde nemore.
Lp
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

jaz imam tudi laguno 1,9 dci letnik 2003 pa tankam kjer pridem torej razlicno od petrola, omv do agipa, dosedaj nisem opazil razlike ali pa imel tezav, me pa zanima kako je s tem dodatkom za dizlarje a je to priporocljivo al je bolj modna muha?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ta dodatek sem jaz dvakrat notr nalil cist tako, recimo da deluje. Verjetno res kaksno malenkost ocisti, ceprav ne vem kaj bi lahko bilo tako usranov sistemu vbrizga. Pri starih avtomobilih so bli se rjasti rezervarji za gorivo, pa so se usedline delale...
Ne vem koliko je ucinkovito, vseeno sem notri nalil. Razlike nisem opazil pa recimo da je zdej res vse tipi top :)
Dodatek sem pa kupil na petrolu. Obstaja za dizle in bencinarje.
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

tudi sam poznam dva primera ko je zaradi nafte (petrol) sel motor po gobe. Obema priznana menjava n anjihove stroske. So pa morali pokazati vsa potrdila da so res tankali na petrolu, pa se cel kup sranja, skor da niso morali pokazat servisno knjigo da je avto servisiran na pooblascenem servisu...

Imam prijatelja ki dela na petrolu. Mocno mi je odsvetoval tankanje na njihovih pumpah. predlagal pa je najprej Agip nato omv.

pri punci k ma P307 in ze 50k km tanka petrolovo nafto, so ji ze na servisu crpal vodo iz pumpe ven :roll:
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Ja jst sm tanku diesel-a na petrolu. Scenic in mi je 2x pumpa za nafto crknila. Za bencin pa je skor vseeno kje tankas.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Avto je bil pri prvem lastniku skoz tankan pri petrolu(prevozenih m a 54400) i n je bla sama svinjarija v rezervarju! Pri Straseku v Podpltu so rekli da so to meli ze vec problemov z vozilo ki so bila tankana na petrolu!
Jaz ga zaj tankam n molu skoz!
Uporabniški avatar
linat
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a linat »

FastDay napisal/-a:
Foe napisal/-a:Kaj pa pravite na nek dodatek, ki se vlije v poln tank za dizle ?
ja glih ta tedn ga mam namen kupt pa mi se ni ratalo :lol: baje da cisti sobe ...maze sistem....baje da ucinkuje proti vodi v sistemu .....newem baje da se ga da vsake tok tankov not ....tko da bom probu tud stem da DCI cim dlje ostane pri zivljenju :P
Kako se pa rece tej zadevi? Jz bi sla kupit za mojga dizlcka :D
In zakaj si napisu poln tank? A ce je napol prazen, ne smes not vlivat?? //se opravicujem ce sm narobe dojela- sem blond// :lol:
Uporabniški avatar
nightmare

linat napisal/-a:
FastDay napisal/-a:
Kako se pa rece tej zadevi? Jz bi sla kupit za mojga dizlcka :D
In zakaj si napisu poln tank? A ce je napol prazen, ne smes not vlivat?? //se opravicujem ce sm narobe dojela- sem blond// :lol:
Ja pac kolicina k pride not je lih za povn tank,pac na tulk litru se more zmesat(45-55),ce se prou spomnm da je pol zadost cajta u rezervarju in da opuca k drgac skurp u parh kilometrah in ni efekta.
Lp
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

linat napisal/-a:se opravicujem ce sm narobe dojela- sem blond :lol:
:smt024 :smt050
Uporabniški avatar
Doc
Kraj: L'usine Renault Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Doc »

Tisti Megane najverjetneje ni sel zaradi Petrolovega dizla, ampak je poleg nafte zrl in pozrl vse svoje olje. V sesalni trakt pride preko "kaputt" tesnilke na turbopolnilniku.

Slaba kvaliteta nafte unicuje visokotlacne crpalke, injektorje in masi filtre. Petrol je imel dolgo, dolgo in precej predolgo katastrofalno kvaliteto nafte. Ampak ne vse, pojavljale so se sumljive posiljke, ki so nato sprozile tako zelo znano crkovanje dizlov. Sli pa so tako Renaulti kot drugi avtomobili. Res pa je, da Delphijeva rotacijska common rail crpalka ni tak biser, kot so oglasevali v 2001. Vse preveckrat izpljuva svoje drobovje v injektorje.

Po ne vec tako novem dajejo pri Petrolu do 5% biodizla v svojo nafto, ceprav proizvajalci povecini ne dovoljujejo uporabe (niti 1%) te tekocine !?

Primadizel naj bi bil boljse kvalitete, a zanesljivih primerjalnih preizkusov ni, ker nima nihce dovolj denarja, da bi to dejansko speljal. Vse dosedanje poskuse lahko pristejemo k placanim studijam naftarjev ali "low-budget" poskusom kakega avtomobilisticnega novinarja.

Glede dodatkov svetujem previdnost. Zadnjic, ko sem v kakega Renaulta nalil dodatek se je povsem zapacal filter za gorivo, teden dni za tem pa je sel injektor po gobe. Na sreco je bil zgolj in samo D7F, torej bencinar.
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
Odgovori