1993 Renault 5 Energy
Kak butl sm jst.. ..ravnokar sem sel pogledat pod avto, da vidim kaksno luzico je pa danes naredil. Seveda, tudi danes je bilo nekaj olja pod avtom. Potem preverim nivo olja v masini in zacuda olja ne zmenkuje (nivo ojla je bilo isto kot 14 dni nazaj - merjeno vedno v isti garazi, pri hladnem motorju)
Potem se enkrat pogledam olje pod avtom in opazim, da je tisto olje povsem druge barve (cist cisto), medtem ko je olje v masini ze malo zamazano. Konec koncev zgleda, da je s masino vse OK, kajti olje tece iz menjalnika 
Kak fino.. ..zdej mam doma 2 1.4 energy masini, ki sta brezhibni in dva menjalnika, ki sta fuc
Doma imam en menjalnik od Cliota 1.2 (JB1 046, ki je precej kratek), ampak je pocen na delu, kjer pride vstavljena sovoznikova polos. Torej potrebujem samo ohisje menjalnika, ki je brezhibno, kajti zobnike bi uporabil iz Cliotovega menjalnika (JB1 046). Ce ve kdo za kak brezhiben in po moznosti cimcenejsi menjalnik se priporocam.
Potem se enkrat pogledam olje pod avtom in opazim, da je tisto olje povsem druge barve (cist cisto), medtem ko je olje v masini ze malo zamazano. Konec koncev zgleda, da je s masino vse OK, kajti olje tece iz menjalnika Kak fino.. ..zdej mam doma 2 1.4 energy masini, ki sta brezhibni in dva menjalnika, ki sta fuc
Doma imam en menjalnik od Cliota 1.2 (JB1 046, ki je precej kratek), ampak je pocen na delu, kjer pride vstavljena sovoznikova polos. Torej potrebujem samo ohisje menjalnika, ki je brezhibno, kajti zobnike bi uporabil iz Cliotovega menjalnika (JB1 046). Ce ve kdo za kak brezhiben in po moznosti cimcenejsi menjalnik se priporocam.
Na menjalniku ti spusca semering ali pa pusa spodaj kjer gre noter vzvod ki premika vilce. To lahko menjas ko bos razkopaval getribe. Edino ce ti je kje poknalo ohisje, tisto je pa druga stvar, drugac mam pa jst tut doma dva menjalnika
, jih menjavam skor mesecno tak da ni hudic da se nebi iz vsega tega skup spravu en dober (ce bos rabu kej poklic).
Nabralo se je nekaj delov, ki bodo v kratkem vgrajeni. Nabavil sem komplet sprednje vzmetenje od GTT (akssenkli, amortizerji +vzmeti in vse kar spada zraven), nove Lucas diske (ob menjavi diskov bom menjal se ploscice - Fritech race ploscice), 5" obratomer in sportni filter (za zadnji dve stvari se morem Cromi zahvati, ki jih je zrihtal iz ebay-ja). Nabavil sem tudi ves potreben material za CAI
Popoldne bom mal poslikal ves material.
Popoldne bom mal poslikal ves material.
Filter je enojni konus v skatli. Zgleda nekako takole, le da ni znamke Green:dete napisal/-a:kaksen filter bos pa dau gor![]()
drugac pa je tole kr kull, kar bos naredu; se bo kr poznalo na voznji![]()
dej mi se ti povej, kako mas nastiman auspuh pr tvoji raketi

zaenkrat imam se serijski izpuh. downpipe je od cliota 1.2, naprej pa serijski izpuh od 5ke 1.1 s srednjim in zadnjim loncem.
Sem uposteval tvoj nasvet in odsel v omenjeno trgovino po materil za CAI. Upam, da bo v kratkem narejen in zmontiran na avtocroma_man napisal/-a:matija : sm te vidu v doticni trgovini ko si kupu materialsporoc ko bo zmontirano, me res zanima.
Akssenkli, Monroe Sense-Trac amortizerji in vzmeti neznanega porekla (avto je bil nizji za kaksnih 5cm). Vse to je od 5ke GTE/GTT:

Filter:

Obratomer:

Obratomer je kar precej velik, zato se morem premislit kam ga bom dal. Ena opcija je tako kot je slikano, druga pa, da bi bil obratomer tam kje je sedaj stevec za hitrost, stevec bi pa bolj levo prestavil.