Nekaj vprasanj novinca :)

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

60l je poln tank :wink: Drugace jaz sem delal z 1.9dCi - 130KM prejsnji mesec 1070km ter 5.5 povprecna poraba na razdalji 800km. Relacija (Maribor-Graz-Salzburg-Munchen-Stuttgart-Singen).

sorry za off: imajo pa nemci na ARAL in SHELL pumpah nek "super diesel" s katerim nardis v povp. 70-80km vec na tank. Je pa mnogo cistejsi od navadnega oz tega ki ga pri nas dobis ter seveda kr precej drazji 1.26eur stane liter. Motor laufa nekoliko tisje in merneje sploh ko je mrzel.
barbara

Odgovor Napisal/-a barbara »

Moja povprecna je 4.1L/100 km. Cist sm vesela.
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
Solero

wpolow napisal/-a:uhh pol pa bom jaz mugu mal zacet sparat mojo megi...heh pri 1.9 motorju in 120 knjih mam porabo 6.3hmmm je pa kr obcutno vec!upam da je to kriva sam moja teska noga!sem ze jaz si tut hotu sposodit od senika pa niso ista navodila.Bo treba jih nekje drugje najdit :D
Eh kr vredu poraba je to. Jaz po mestu ne pridem pod 6.8. V hladnejsih mesecih pa tam 7.1, 7.2 :wink:

Ko sem hodo v Nemcijo aprila sem bil presenecen da je slo na 5.5. In sicer po avtocesti sem vozil z tempomatom kolikor se je dalo. Drugace pa tudi kdaj pa kdaj tam okoli 210km/h po autobahn-u. Povecini pa med 140-150km/h. Avstrija striktno 140km/h, tuneli 100/80km/h. Cez Schladming pa 80-90km/h. Ker z nogo ni sans,da peljes tako mirno in enakomerno. Pa se to na nemsem autobahnu niti enkrat nisem rabil menjat nazaj v 5.prestavo. Zato se mi zelo dopade 300Nm, ker pri 150km/h pohodis plin v 6.prestavi in on obcutno vlece :wink:
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Ko ste ze pri porabah...

Oce je imel prej 60kw Megana, zdaj ga ima z 78kw (106 KM) in ima priblizno liter vecjo povprecno porabo - okoli 5.5 s tem da ga ravno ne "spara"; res pa je da ima ta zdaj 1 prestavo vec, kar se pozna predvsem pri porabi in hrupnosti na AC.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

no, moj pije okoli 7l, gre pa za 2.0 TDI 103kw (golf)
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tut jaz sem startal iz ljubljane s polnim tankom in seveda resetiranim racunalnikom prek karavank do beljaka ter nato do celovca cez ljubelj in proti ljubljani.... nisem mogel verjeti ko sem na koncu pogledal na povprecno porabo in ugotovil da je bila povprecna le 5.5l :wink:
Slika
barbara

Spet en pametn vprasanje. Ko resetiras racunalnik (npr. ce tankas) a moras za vsako postavko posebej na nulo stisnt al kako?? :shock:
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
Solero

barbara napisal/-a:Spet en pametn vprasanje. Ko resetiras racunalnik (npr. ce tankas) a moras za vsako postavko posebej na nulo stisnt al kako?? :shock:
Nop. Dnevni kilometri se posebaj ter racunalnik. Npr gres na stevilo kilometrov do crpalke drzis stikalo in ti vrze vse ostale funkcije na nulo. Razen dnevnih kilometrov :wink:
barbara

Aha, razumem. Hvala.
??ivljenje je lepo.
barbara

Vceraj sem sla po kolegico, se ona vsede v avto in v tistem se mi je prizgala lucka za sarvis in air bag. Kaj se dogaja??? Jutri grem na tester, da vidimo kaj je...upam pa, da nic hudega.
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

slabi konektorji pod sedezi :wink: Se samo zalota kontakte pa je :D
barbara

Aha...se mi je ze kamen odvalil od srca. :lol:
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

barbara napisal/-a:Aha...se mi je ze kamen odvalil od srca. :lol:
nc skrbet prevec....men se to stalno dogaja...sm ga imel zarad tega ze dvakrat na servisu, pa edino kar naredijo je to da ti tisto kar imas pod sedezem ven zmecejo :lol:
Enigma motorsport
barbara

Je urejeno. Vse ok, res je slo le za zrahljanje nekih kontaktov pod zicem.
??ivljenje je lepo.
Odgovori