www.cliocup.si

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Pohvale se z moje strani za tale projekt! KAPO DOL
Slika
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

Hvala za cestitke.
Igor je v prvi dirki v soboto zmagal v generalni razvrstitvi ter pokazal absolutno premoc avtomobila(v svojem razredu) in seveda ogromnega talenta ter znanja samega sebe.
V drugi dirki je z hitro in predvsem konstantno voznjo zasedel drugo mesto. Proti koncu dirke je povecal pritisk na vodilnega Robido ter se vozil zadnjih nekaj krogov na zadnjem odbijacu veliko mocnejsega VW Beetla. Zmanjkal nam je krog( ki ga je "ukradel" sodnik z ciljno zastavo-mahal je krog prehitro :shock: :mad: :roll: ) saj je Robida imel ze velike tezave z gumami.
Igor ga je sicer prehitel in se po koncanem krogu v avtu ze veselil nove zmage. Tudi na casovni tabli je bil nekaj casa prvi nato pa so case zadnjega kroga brisali in upostevali prezgodnje mahanje funkcionarja.

Samo ce napisem najhitrejse kroge:
1. Jagarinec, Seat leon Supercopa 33.430
2. Robida, VW Beetle 33.445
3. Dekleva, Renault Clio CUP 33.452

potem lahko vidite da je Clio CUP vrhonsko nastavljen in vodljiv dirkalnik in lahko z fenomenalnih voznikom kot je Igor dosega fenomenalne case. Upostevajoc da imata prej omenjena dirkalnika ogromno konjenice pod pokrovom-cenovno primerjati je se vecji absurd- smo z izkupickom prvega dirkalnega vikenda vec kot zadovoljni.
S strani avstrijcev smo tudi v boksih pozeli ogromno zanimanja-imel sem celo ponudbo za takojsen odkup avtomobila v gotovini :shock: vendar sem rekel da tega ne dam :wink: .
Vedeli smo da je Melk zaradi zaprtosti in kratke dolzine lahko loterija vendar je Igor z ogromno izkusnjami izbral pravo taktiko za obe dirki.

Na strani www.cliocup.si si lahko ogledate fotografije in kmalu bo na ogled tudi onboard kompilacija obeh dirk.

Naslednji dirkaski vikend je prvi vikend v juniju na poligonu Mobikrog na Dolenjskem. Igor se bo odpravil z 225 tockami na naslednjo dirko kot vodilni v drzavnem prvenstvu.
Zadnjič spremenil dare01, dne 16 Apr 2007, 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
dare01

MihaR napisal/-a:Dare vsa cast za odlicne rezultate v Melku 8) :smt008 :smt025 :smt043 Na prvi dirki sezone in prvi dirki za svoje mostvo so to odlicni rezultati :twisted: :D :shock:
Za prvi dve dirki prve sezone so to sanjski rezultati :wink: 8)
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Cestitke ekipi in vozniku!!!
Je pa rezultat najboljsa mozna nagrada in vec kot odlicna potrditev, da ste na pravi poti. Ponudba za dirkalnik je pa tako samo se pika na i, da je zadeva res vroca in vredna sirse medijske - dirkalne pozornosti.
Zelim vam lahko vsem skupaj samo najboljse, saj verjamem koliko truda je bilo vlozenega v ta projekt in samo upam lahko, da imate v rokavu se kaksnega skritega aduta (beri -> projekt).
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

cestitke tudi iz moje strani in upam, da bo podoben rezultat tudi na mobikrogu.
dare01 napisal/-a:Igor je v prvi dirki v soboto zmagal v generalni razvrstitvi ter pokazal absolutno premoc avtomobila in seveda ogromnega talenta ter znanja samega sebe.
vse lepo in prav, ampak malo me je zmotil tale odstavek.. ..res je, da nisem bil v Melku, ampak kokr sem prebral na http://www.spta.info/ in http://www.superspecial.si/ avto le ni tako dominanten.. ..podvozje in zavore so res odlicne, le konjev malo prinakuje. pa glede na napisano na slednjih dveh spletnih straneh je imel igor tudi malo srece, ki je sestavni del sporta (beri: kazen za Jagarinec-a (voznja skozi bokse), manjsa nesreca Robide itd). Je pa res, da se je Igor odlicno znasel v avtu in njegove hitrosti in talenta mu ne oporokem, ker je ze sam veckrat dokazal, da je zelo hiter.
dare01

mloncar napisal/-a:cestitke tudi iz moje strani in upam, da bo podoben rezultat tudi na mobikrogu.
dare01 napisal/-a:Igor je v prvi dirki v soboto zmagal v generalni razvrstitvi ter pokazal absolutno premoc avtomobila in seveda ogromnega talenta ter znanja samega sebe.
vse lepo in prav, ampak malo me je zmotil tale odstavek.. ..res je, da nisem bil v Melku, ampak kokr sem prebral na http://www.spta.info/ in http://www.superspecial.si/ avto le ni tako dominanten.. ..podvozje in zavore so res odlicne, le konjev malo prinakuje. pa glede na napisano na slednjih dveh spletnih straneh je imel igor tudi malo srece, ki je sestavni del sporta (beri: kazen za Jagarinec-a (voznja skozi bokse), manjsa nesreca Robide itd). Je pa res, da se je Igor odlicno znasel v avtu in njegove hitrosti in talenta mu ne oporokem, ker je ze sam veckrat dokazal, da je zelo hiter.
Se opravicujem. S tem sem mislil v svojem razredu. Za generalca se pa strinjam da ima avto premalo moci na dolgih odprtih delih in tega se zavedamo. Kar se tice srece... Jagarinec je na obeh dirkah na startu pobegnil tako da so bili v igri najbrz zivci(mislim). Cez bokse je ze v petek peljal mnogo hitreje kot 60km/h(boksi so bili kar polni ljudi in se cudim da ga niso ze v petek se enkrat poslali cez bokse. Nesreco je res imel Robida v prvi tekmi ker ga Seicento ni videl in ga je zrinil ven. Na drugi tekmi je pa izbral mehkejse gume in je prve kroge lepo nabiral prednost a proti koncu se mu je Igor nalimal na odbijac( filmcek bo jutri na www.cliocup.si ). Robida je cas 33.445 postavil v petem krogu ko so gume delale perfektno, Igor ga je postavil v dvajsetem krogu in sicer 33.452. Razlika je samo 0.007 sekunde! Moras pa upostevati dejstvo da je avto pokalni in da ima vse pomembne dele zapecatene. Motor je dejansko serijski in tudi za zaprte proge je diferencial predolg, za neravne povrsine je pretrd,..... in ce upostevas vse to je avto prekleto dober.

Se enkrat se opravicujem za napako katero si komentiral. Od samega zacetka sem mislil na razred ampak danes sem toliko stvari opravljal in zgleda da sem mislil naprej mnogo hitreje kot sem tipkal :oops: .

Mi hocemo letos dejansko pokazati kako se avto lahko pelje in da je na zaprtih progah lahko avto konkurencen tudi mocnejsim bolidom. Ko bo pa pokal je pa cisto vseeno ce peljes tudi vse ravne proge saj so vsi na istem....
melonca'r

Avto verjamem, da je zelo hiter, sploh ce je v pravih rokah. Lahko sploh kaj nastavljas na avtu (predvsem mislim na podvozje podvozje)? Je pa zanimivo videt, kaksna je razlika med zadnjo evolucijo RS Cup in prejsnjo (Hribar), seveda pa ne moremo primerjat voznika v obeh avtih. Bilo bi pa zanimivo, d bi se npr. Igor vsedel v oba avta in da se vidi kaksen napredek je bil dosezen v novejsi evoluciji.

Se enkrat.. ..cestitke za rezultate in se vidimo na Mobikrogu (tako v boksih, kot na zelenicah ob stezi, kjer bom skakal s fotoaparatom :lol: )
dare01

mloncar napisal/-a:Avto verjamem, da je zelo hiter, sploh ce je v pravih rokah. Lahko sploh kaj nastavljas na avtu (predvsem mislim na podvozje podvozje)? Je pa zanimivo videt, kaksna je razlika med zadnjo evolucijo RS Cup in prejsnjo (Hribar), seveda pa ne moremo primerjat voznika v obeh avtih. Bilo bi pa zanimivo, d bi se npr. Igor vsedel v oba avta in da se vidi kaksen napredek je bil dosezen v novejsi evoluciji.

Se enkrat.. ..cestitke za rezultate in se vidimo na Mobikrogu (tako v boksih, kot na zelenicah ob stezi, kjer bom skakal s fotoaparatom :lol: )
Pri podvozju se nastavljajo prvi koti in pri zadnjih kolesih ravno tako. Na prvih kote uravnavas z tremi vijaki na vrhu amortizerja medtem ko zadaj dodajas ploscice razlicnih kotov. In pa lahko se uravnava se sama visina avta tako spredaj kot zadaj. Sami amortizerji so pa zaplombirani. In to je dejansko vse kar lahko pri avtu spreminjas (pa visino volana :lol: )
Ti pa kar pridi na mobikrog pa se kaj oglasi.
dare01

Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Hudo, ni neke premoci Beattla 8)

Kdo je bil pa z rdecim RSom gor :)

Se vidmo na bliznjih dirkah. :D
dare01

killah bee napisal/-a:Hudo, ni neke premoci Beattla 8)

Jaz :wink: So mi ga dali 8)
melonca'r

onboard posnetek je odlicen, ampak se malo prehitro konca, tko da me zanima ali je igro prehitel robido (na koncu posnetka)? :lol:
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

dare01 napisal/-a:

:shock:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

dare01 napisal/-a:

Na posodo al lonce za skos :lol:
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Prav uzival sem ob filmcku.Se enkrat cestitke in pohvale :smt005 :smt009 !!
Je pa zelo zanimivo kako igor vzame cisto drugacno linijo od bitla.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Odgovori