Senzor za nadzor tlaka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
stm

Senzor za nadzor tlaka

Odgovor Napisal/-a stm »

Avto ima senzorje za nadzor tlaka v gumah.
Zanima me, kaj bo, ce dam gor gume brez takih ventilckov.
Bo OK, ali bo treba kontrolo izkljuciti, ker bi recimo kaj javljalo?
Uporabniški avatar
guma
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a guma »

Potrebno bo kontrolo izkljuciti
Guma
Renault Laguna Grandtour 1.9 DCI (110kW) PRIVILIGE LUX, Navi
stm

Odgovor Napisal/-a stm »

Kako se to izklopi (treba it na servis in priklopit na PC?)?

Senzorjev pa se verjetno ne splaca kupti, ker bi bili predragi?!
Uporabniški avatar
guma
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a guma »

Ja na servis. Mam jst 4 senzorje doma.
Guma
Renault Laguna Grandtour 1.9 DCI (110kW) PRIVILIGE LUX, Navi
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Z ventilcki je tako... mnogi jih izklapljajo. Gasa na servis pa ne bo nikol vec slabe volje, ce bo kateri odpovedal ali kaj podobnega. Vendar mi srce ni dalo kaj taksnega storiti, zato sem si jih omislil za zimski komplet platisc (kamor je sel bik, naj gre se strik). Cena pa je bla (november 2005) malce manj kot 6500 SIT+DDV.
Uporabniški avatar
sharkec
Kraj: zalec

Odgovor Napisal/-a sharkec »

js sm lani kupil alu platisca in mi je senzorje prestavu iz onih platisc.
to zimo sm pa dal zimske gume na stara platisca in kar navadne ventilcke not, da ni bilo treba onih spet vn devat, in nism imel nobenih problemov s kakimi luckami ali podobno. Pac ne kaze, ce je ktera guma manj polna. :wink:
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ocitno nimas lagune. V njej je cel lightshow, ce kompjuter nima signala z vseh stirih senzorjev.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
sharkec
Kraj: zalec

Odgovor Napisal/-a sharkec »

jah, pa lih laguno II mam, l. 2002.
Res, da majo eni ful probleme s temi luckami pa to, men so tut pravl, nej si izklopim, ker rado steka...pa ce ma avto tako opremo, zakaj bi si izklopu, ce ni nobenih problemov...in res ni blo nobenih z navadnimi ventilcki... :D

btw...pa preverjeno, da senzorji pa ostalo dela ...lih vceri mi je eno gumo pokazal za napumpat... :)
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Kar se tice lightshowa...

Ko sem kupil mojo Laguno, je imela defekten desni sprednji ventilcek. Ker je izvedba Initiale, imam namesto luck LCD display. Teden dni po nakupu, se odpeljem na Korculo, in povem vam, ni bolj tecnega od tega, da ti display oranzno seka v fris skoraj celih 870km. Ok, se bolj tecno je bilo to, da je del poti dezevalo in takrat je ventilcek deloval, ko pa se je zadeva zacela susiti, je ocitno pricel delno delovati (par km vredu, pol pa spet napaka). Potem sem display izklopil, decvo na zvocniku prav tako in razmisljal ali sem naredil napako z nakupom. Izkazalo se je da ne, ker mi je prodajalec odpravil napako in Laguna mi izvrstno sluzi. 8)

Drugace pa je sistem nadzora tlaka zakon, pred tem nikoli nisem imel tako natancno napumpanih gum, ker sem znal na zadevo pozabiti, pa sem se vozil z 1.8bara ali kaj podobnega. Kadar pa mi je ventilcek odpovedal, mi je na displayu izpisalo, da mi je guma najverjetneje odpadla (sala, v resnici je javilo da je defekt na senzorju) in zgoraj desno na indikatorju koles poleg radia je tisto kolo izginilo.
Odgovori