clio l.2003 problemi - 3 vprasanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
simonjug

clio l.2003 problemi - 3 vprasanja

Odgovor Napisal/-a simonjug »

Pozdravljeni!

imam clio 1.5 dci (82KM), l. 2003 s 100.000 prevozenimi km. Ta topic bom izkoristil za vaso pomoc pri naslednjih treh vprasanjih:

1. Pred nekaj dnevi se mi je kar iznenada pojavil naslednji cuden problem. Ob zaviranju oz. ko pohodim pedal za zavoro se mi na armaturki priziga lucka za zadnje meglenke. Lucka se prizge in takoj ugasne pa spet prizge in ugasne itd., ne sveti pa vedno z isto mocjo, vcasih cisto malo da jo komaj vidim, drugic pa bolj, vendar nikoli tako mocno, kot ce bi bile vklopljene meglenke. Lucka zasveti tudi ko se samo dotaknem pedala za zavoro. Lucka se priziga ob vklopljenih ali izklopljenih luceh (edino ko so vklopljene zadnje megkenke ni problema - takrat sveti s polno mocjo kot normalno). Naj se povem, da se zadnje meglenke ne prizigajo, ampak samo lucka na armaturki. Morda kdo ve kaj bi to bilo?

2. A se da na tem avtu izklopiti notranjo osvetlitev, kadar so vrata odprta? Sam sem ugotovil, da se osvetlitev sama ugasne po dolocenem casu, ko so odprta vrata, manualno pa mi se ni uspelo.

3. Kdaj narediti veliki servis? Po knjigi na 120.000km, kolegi in tudi serviserji priporocajo na 100.000km. Avto je pa sicer lepo vozen na dolge relacije.

Hvala vnaprej za pomoc, LP
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

1. kriv je + kontakt na zadnjih stop luceh, ki prebija na + kontakt meglenke. Za lucmi od zadaj je taksno tiskano vezje, kjer so grla zarnic gor...treba je malo preverit, kje je zarjavelo, ker je najpogosteje vzrok.

2. ne da se manualno izklopit. Aja, varovalko ven :wink:

3. Boljsa preventiva kot kurativa. Jaz bi pri teh kilometrih menjal...pa mislim, da bo se kdo soglasal z mano.
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

1. Slabo maso mas v luci. Isto tezavo sem mel jaz. Kontakt izklopi, pa preveri ce majo vsi "zobki" stik, malo bolj skupaj jih daj, da bos 100% da majo vsi stik in zadeva bo delala normalno. Se mi je to zgodilo na levi in desni luci ;)
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

3. Kar zamenjaj. Te bo manj kostalo kot, ce bi ti jermen sou...
Odgovori