Pokanje v vratih Clio
Pokanje v vratih Clio
Clio Billabong 1,5dci letnik 2003. Pri odpiranju vrat voznika se slisi pok. Podmazovanje ne pomaga. Ocitno je kaksen blazilec notri, ki s casom odpove. Lahko sam kaj storim ali je stvar za servis? Ima kdo izkusnje s tako okvaro?
LP
LP
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Re: Pokanje v vratih Clio
Ja potrebno je zamenjati zadrzac vratGaris napisal/-a:Clio Billabong 1,5dci letnik 2003. Pri odpiranju vrat voznika se slisi pok. Podmazovanje ne pomaga. Ocitno je kaksen blazilec notri, ki s casom odpove. Lahko sam kaj storim ali je stvar za servis? Ima kdo izkusnje s tako okvaro?
LP
RS-sport
pod pokrovom za zvocnik je seen vijak s katerim je tud zvocnik prsravfan...pa na rocki za zapiranje vrat je tud eden (pokrit je s plasticnim cepkom) pol pa pocasi tapeto stran potegnes...pa odspodi zacni pa z obcutkom kr je tapeta dodatno prilepljena z neko snovjo k se vlece ko cigumi pa kr dobr drzi...da ne bos tapete zlomu...Garis napisal/-a:Hvala za odgovor. Omejevalec stane 26eur in za montazo hocejo 31eur. Bom poizkusil sam pogledat zadevo. Tapeta se sname samo z odvitjem vijakov pri kljuki in spodaj, ali je se kaj, da ne naredim kake nepotrebne skode
Hvala za nasvete. Poizkusil sem spravit dol tapeto in sem odvil vijake ter zvocnik, vendar se je tapeta mocno drzala in nisem upal potegnit stran. Stvar z vrvico sem razumel in mislim da bi mogoce celo slo, vendar bi moral naprej videt omejevalec. Ocitno je treba odviti tudi del ki je privit proti blatniku, da ga osvobodis omejevalca? Odlocil sem se, da poizkusim se ko dobim del , ce pa ne bo slo pa mehaniku pol uradne cene za delo in bo po sluzbi naredil. Kaj pa se sploh pokvari? Poci plastika ali se kaj izrabi? S strani je videt plasticne valjcke po katerih drsi kovinski ali del iz neke litine, kateri mislim da se ne more izrabit? 
Zadeva urejena na servisu. Cena materiala in dela skupaj 31,73 eur.Norma 0,2 ure kar je zneslo 4,40eur. Za tak denar se mi ne splaca samemu menjave opravljat. No na drugem servisu so hoteli za delo 31eur! Oba servisa sta pooblascena Renaultova. Ce bi delal sam, bi tapeto zagotovo vlekel k sebi , treba jo je pa kot je omenil CliYo II odspodaj zaceti in potem zgoraj dvigniti saj je nataknjena na kovinski rob. Del pa je kompleten, pomeni omejevalec z vzmetjo in vodilo, ki je privijaceno na blatnik.