Pokanje v vratih Clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Garis
Kraj: Slov.Konjice

Pokanje v vratih Clio

Odgovor Napisal/-a Garis »

Clio Billabong 1,5dci letnik 2003. Pri odpiranju vrat voznika se slisi pok. Podmazovanje ne pomaga. Ocitno je kaksen blazilec notri, ki s casom odpove. Lahko sam kaj storim ali je stvar za servis? Ima kdo izkusnje s tako okvaro?
LP
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Pant ti je sel, tako kot men. Pri odpiranju vrat in zapiranju poci. Sam fora je k se je men samo popravlo :D
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Pokanje v vratih Clio

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Garis napisal/-a:Clio Billabong 1,5dci letnik 2003. Pri odpiranju vrat voznika se slisi pok. Podmazovanje ne pomaga. Ocitno je kaksen blazilec notri, ki s casom odpove. Lahko sam kaj storim ali je stvar za servis? Ima kdo izkusnje s tako okvaro?
LP
Ja potrebno je zamenjati zadrzac vrat :wink:
RS-sport
Garis

Pomeni cele vrate dol? Torej ne bo nic s samopomocjo. Bodo morali mojstri vzet stvar v roke. Upam, da ne bodo hoteli prevec eur :lol:
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

Garis napisal/-a:Pomeni cele vrate dol? Torej ne bo nic s samopomocjo. Bodo morali mojstri vzet stvar v roke. Upam, da ne bodo hoteli prevec eur :lol:
Samo tapeto mores dol z vrat uzet...pol pa zamenas tist omejevalec...pa tapeto nazaj...20 min dela :)
Garis

Hvala za odgovor. Omejevalec stane 26eur in za montazo hocejo 31eur. Bom poizkusil sam pogledat zadevo. Tapeta se sname samo z odvitjem vijakov pri kljuki in spodaj, ali je se kaj, da ne naredim kake nepotrebne skode :?:
Uporabniški avatar
CliYo II

Garis napisal/-a:Hvala za odgovor. Omejevalec stane 26eur in za montazo hocejo 31eur. Bom poizkusil sam pogledat zadevo. Tapeta se sname samo z odvitjem vijakov pri kljuki in spodaj, ali je se kaj, da ne naredim kake nepotrebne skode :?:
pod pokrovom za zvocnik je seen vijak s katerim je tud zvocnik prsravfan...pa na rocki za zapiranje vrat je tud eden (pokrit je s plasticnim cepkom) pol pa pocasi tapeto stran potegnes...pa odspodi zacni pa z obcutkom kr je tapeta dodatno prilepljena z neko snovjo k se vlece ko cigumi pa kr dobr drzi...da ne bos tapete zlomu...
Uporabniški avatar
RS-sport

ma ne rabis dajat tapete dol, ker se ga da zamenjat: rabis sam odstranit pokrov zvocnika+zvocnik (4 vijaki),pol pa sam zadrzac odvij in privezi gor 1m vrvice, da bos potem lohk novga ujel :D 5min dela :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
CliYo II

prebrisan nacin pranja... 8) 8) :D

RS-sport...kje si biu takrat ko sm js to pri seb menju :)
Uporabniški avatar
RS-sport

CliYo II napisal/-a:prebrisan nacin pranja... 8) 8) :D

RS-sport...kje si biu takrat ko sm js to pri seb menju :)
ja za drugo ves na koga se mors obrnit :D :D
RS-sport
Garis

Hvala za nasvete. Poizkusil sem spravit dol tapeto in sem odvil vijake ter zvocnik, vendar se je tapeta mocno drzala in nisem upal potegnit stran. Stvar z vrvico sem razumel in mislim da bi mogoce celo slo, vendar bi moral naprej videt omejevalec. Ocitno je treba odviti tudi del ki je privit proti blatniku, da ga osvobodis omejevalca? Odlocil sem se, da poizkusim se ko dobim del , ce pa ne bo slo pa mehaniku pol uradne cene za delo in bo po sluzbi naredil. Kaj pa se sploh pokvari? Poci plastika ali se kaj izrabi? S strani je videt plasticne valjcke po katerih drsi kovinski ali del iz neke litine, kateri mislim da se ne more izrabit? :roll:
Garis

Zadeva urejena na servisu. Cena materiala in dela skupaj 31,73 eur.Norma 0,2 ure kar je zneslo 4,40eur. Za tak denar se mi ne splaca samemu menjave opravljat. No na drugem servisu so hoteli za delo 31eur! Oba servisa sta pooblascena Renaultova. Ce bi delal sam, bi tapeto zagotovo vlekel k sebi , treba jo je pa kot je omenil CliYo II odspodaj zaceti in potem zgoraj dvigniti saj je nataknjena na kovinski rob. Del pa je kompleten, pomeni omejevalec z vzmetjo in vodilo, ki je privijaceno na blatnik. :smt009
Uporabniški avatar
CliYo II

No sam da se je resil...sam 31eur je pa mal kruta... :?
Odgovori