zakon zgleda brez gum lahko bi recimo naslonil eno ravno palico cez spodnji in zgornji rob in do blatnika pa bi priblizno vidu kolk je notr pomaknjena feltna - ceprav je to bol tko-tko
drugac pa kupi hitr gume, pa feltne na avto - sej ko napovejo sneg (ce sploh bo) pa zmontiras nazaj zimske - slaba 1h casa...
se mal komentarja na distancnike: vijaki s katerimi so zasravfane feltne na disk/boben so "spenjalni". njihova lastnost je da prenasajo samo natezne obremenitve (in ne precnih). precne obremenitve (to, da kolo ne obstane, disk pa bi se zavrtel) pa prenasa trenje med feltno in diskom/bobnom, ki ga povzroci spenjalna sila vijaka . zdej naprej, kaj se pa dogaja z distancnikom si pa sami razlagajte
aja sm mislu da si pa zadovoljen z nankang,sej to valda da niso glih neki najbols sam... res je pa da se na gumah res ne sme sparat.no sej bomo vidli sej sta se min.2 mesca
to da bi jih pa termicno obdelu mi pa nekak ne disi,se mi zdi da ni glih "varno"
clio_dizel napisal/-a:zakon zgleda...
drugac pa kupi hitr gume, pa feltne na avto - sej ko napovejo sneg (ce sploh bo) pa zmontiras nazaj zimske - slaba 1h casa...
...
...
ja te pa kepsi ustawjo pa nimas zimske opreme
decembra sem vidu ketne v leclercu za 4k - za 205/40-17 -> vrzes jih v prtlaznik in si resen
...
ja te pa kepsi ustawjo pa nimas zimske opreme
decembra sem vidu ketne v leclercu za 4k - za 205/40-17 -> vrzes jih v prtlaznik in si resen
pery napisal/-a:aja sm mislu da si pa zadovoljen z nankang,sej to valda da niso glih neki najbols sam... res je pa da se na gumah res ne sme sparat.no sej bomo vidli sej sta se min.2 mesca
to da bi jih pa termicno obdelu mi pa nekak ne disi,se mi zdi da ni glih "varno"
citat iz enga foruma:
zdej sem prebral celo debato in sm vido da na velik grajate gretje ter stiskanje fedrov.....js sem lani spomladi kupo Kayabine plinsko oljne amortizerje, ter sem dal to vse skup k enmu modelu v krsko zrihtat. na amortizerjih mi je osi skrajsal, ter fedre je segrel ter stisnil(za 3cm)........letos sem pa poceni prisel do eibachovih vzmeti(4cm mizjih) in sem jih zamenjal, pa vam lah iz lastnih izkusenj povem da sploh ni velike razlike, avto je bil le se dodatno 1 cm nizji ter malo bolj trd, na legi se pa tudi ni poznalo veliko......tak da ce kdo hoce nizji+trsi( za male pare...) avto je tale varijanta z gretjem tudi dobra.....ne trdim pa da je za vec let oz za veliko prevozenih km. js sem z stisnjenimi vzmetmi naredo 30k km, sedaj jih ima pa moj brat na avtu.....tak da tole gretje le ni taka slaba stvar ko govorite vsi povprek......
Pery, zdaj ko se nimas gum gor je tezko rect koliko mm rabis distancnik, ker ja avto na dvigalki. Ko je avto dvignjen je drugacen "luft" med feltno in blatnikom. Najbolje bo, da nabavis gume in ko bo avto stal na feltnah potem zmeris koliko mm rabis distancnik.
5mm se mi zdi premalo. Jaz sem imel ET37 in sem dal gor distancnike 25mm zadaj 20mm spredaj.
Drgac pa res lahko improviziras z lesenim distancnikom in bos videl kako se prilega feltna, potem pa lahko preveris tako da se v avto vsedejo 3 odrasli dedci ti pa poguncaj in opazuj ce kje drgne
Danch napisal/-a:Pery, zdaj ko se nimas gum gor je tezko rect koliko mm rabis distancnik, ker ja avto na dvigalki. Ko je avto dvignjen je drugacen "luft" med feltno in blatnikom. Najbolje bo, da nabavis gume in ko bo avto stal na feltnah potem zmeris koliko mm rabis distancnik.
5mm se mi zdi premalo. Jaz sem imel ET37 in sem dal gor distancnike 25mm zadaj 20mm spredaj.
Drgac pa res lahko improviziras z lesenim distancnikom in bos videl kako se prilega feltna, potem pa lahko preveris tako da se v avto vsedejo 3 odrasli dedci ti pa poguncaj in opazuj ce kje drgne
jap. -35mm. zelo zadovoln. avto se ni nic posedu (seveda razen takoj po vgradnji ). Zdej, ko mam pa se trsane amortizerje by Vuga pa se bols funkcionira podvozje
mi jih je pa priporocil Legionar - jih ma tut on