Nekaj vprasanj novinca :)

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Miha13
Kraj: Mengeš

Nekaj vprasanj novinca :)

Odgovor Napisal/-a Miha13 »

Sem nov na tem forumu,zato vas na zacetku lepo pozdravljam in prosim da mi oprostite za kaksne neljube napake ki jih bom mogoce tu uspicil!

Postal sem ponosni lastnik Megana Grandtoura letnik 2004 in sicer z 1.5 82KM motorjem in opremo Dinamic LUX 8) .Avto smo pripeljali iz Belgije.
Oprema je ni da ni, "mopedek" pa je zal najsibkejsi.No ja ko sem avto registriral se mi je vseeno smejalo. :P

Odlocen sem da gre avto v RSR na chip tuning,kjer naj bi pridobil 18KM,kar bi zadoscalo za moje potrebe vlecenja kamp prikolice na morje.
Pa me zanima ce ima ze kdo izgusnje z cipanjem 82KM motorja,oziroma ce so se po cipanju pojavili kaksni neljubi problemi?Ali to drzi da sta 1.5 82KM in 100KM enaka motorja,samo da je mocnejsi pac tovarnisko "cipan"?

Drugo vprasanje...se da kje dobiti oziroma kupiti SLO prirocnik,ker Belgiskega jezika ravno ne obvladam.. :lol: ?

Tretje vprasanje...ali grejo spredaj in zadaj v vrata 16-ke zvocniki?

In pa za konec se nasplosno....vsi ki imate avto z tem motorjem ali ga vsaj dobro poznate...na kaj biti pozoren (hibe avta nasplosno)?!

Slike avta bom prilepil,samo da najdem cas da ga poslikam,pride pa tudi "reportaza" o muziki ki bo zmontirana v kratkam :twisted:

Hvala za pomoc in odgovore!

Lp Miha
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Seveda vsekakor vabljen tudi v klub :D

Za kaj vec bodo pa ostali povedali :D
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Slovensko razlicico knjige bos dobil pri uradnih prodajalcih.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Pozdravljen mojster!

Glede kamp prikolice:kaksno bos vlekel 1100kg al 1300kg?? V obeh primerih bo avtomobilcek precej pihal, tako da z chipanjem ne bos kaj dosti pridobil v tem smislu saj motorju manjka prostornina ter navor, ki je v teh zadevah odlocilnega pomena. Ce ze ti predlagam 1100kg oz. 900kg prikolico, slednja bo se najbolj idealna za tvoj mlincek. Za primer pred 2letoma sem bil v Zadar-Zatonu z 1300kg tezko prikolico in moram rect da je Citroën C5 Break (2.2HDi - 140KM) pihal zravn. Povprecna poraba krepkih 15l/100km ter na 5. in 6. prestavo si lahko kr pozabil..

Glede prirocnika za uporabo je najbolje da odfrcis na Renault in ga kupis.Ce pa je kaj taksnega glede funckij itd pa kr vprasaj tu na forumu nas ima kr nekaj Dynamique-Luxe in poznamo funkcije,tako da na dan z besedo. (finte z prostorocno kartico, senzor dezja, auto.klima,potovalni racunalnik,tempomat+omejevalnik hitrosti,meglenke-vklop/izklop)

Kar se tice glede zvocnikov v vratih so 13cm not (spredaj+zadaj).

Okrog motorja ni nekih hib, ti samo glej kot za vse ostale turbo-dizle da ga hladnega ne preganjas.. Motor je enak kot v Cliotu.

Srecno in varno voznjo...
Miha13

No ja kar se tice prikolice je najmanjsa Adriina za 3 osebe (750kg),tako da kaksnih vecjih problemov do Medulina nesme biti.Malo mi je samo hecno ker sem presel iz mondea 02 letnik 130KM diesel,pa se seveda 48KM kar dobro pozna :lol: (seveda tudi pri registraciji,seveda v moj plus :P ).

Za prirocnik pa super,ce se ga da resno kupit na servisu..tako ali tako moram po zadnjo metlico brisalca pa okvircek za neoriginalni radio..

Za zvocnike pa vseeno upam,da se da not stlacit 16-ke,ker imam doma kompletno muziko ze iz mondea... :?

Priznam pa da mi vseeno povzroca ta kartica malo problemov...pridem do avta,potegnem kljuko,pa se odpre..ok super....pa se avto tudi sam zaklene? jaz ga namrec vseeno zaklenm z pritiskom na tipko...kako je z tem?
Niti ne vem kako deluje senzor za dez...vidim ga na steklu,pa nevem,ali moram imeti rocko v kaksnem dolocenm polozaju,ali je lahko kar izklopljeno,pa se brisalci pac sami prizgejo,ko tipalo zazna pritisk oz. kapljice..???? Pa sem mislil da sem tehnicni tip,ko pa sem se usedel v miðejna mi pa ni nc jasn :lol: :lol:

Pa se dve stvari,ki sta mi noro vsec...ogledalo ki se zatemni,in pa elektricni zaklop ogledal...super zadeva...pa seveda sencniki v zadnjih vratih,da mi ni potrebno razne mrezice z mucki gor limat (imam namrec dva fanta ki se zadaj v sedezkih prevazata :wink: )

No ja avto imam komaj tri dni,ni hudic da se ga nebi navadil...

Naj pa pohvalim vaso hitro odzivnost in pomoc!!!

LP Miha
Miha13

killah bee napisal/-a:Seveda vsekakor vabljen tudi v klub :D

Za kaj vec bodo pa ostali povedali :D
Z veseljem se bom pridruzil!

Lp Miha
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

No pol je orink razlike ce sedes v skoraj 50KM bolj svoh avto :wink:

Glede prostorocne kartice.. Z pritiskom na gumb na katerikoli kljuki ter odzadaj na vratih od prtlaznika zaklenes zadevo. Avto se sam zaklene v primeru da stojis ob avtomobilu z prostorocno kartico mislim da dlje kot 3min.. Za odhod v prtljaznik ni odklene celotnega vozila. Potem kartice ti ni potrebno vstavljat v rezo za zagon, komot jo imas v zepu ali kje drugje v notranjosti vozila.

Senzor za dez. Ima 4 obcutljivostne stopnje glede na jakost kapljic. Aktiviras ga tako da prestavis rocico v 1.polozaj, kot bi normalno vklopil brisalce. Kakor hitro bo zaznal kapljico bo obrisal. Pa se na nekaj pazi tukaj v teh dneh ko se pripravlja mraz itd. Ce imas rocico v 1.polozaju in ko das v vzvratno avtomatsko obrise brisalec na zadnji sipi. Tako da v primeru leda na sipah prvo precekiraj rocico za brisalce da je na nuli,da ne bos po nepotrebnem unicil brisalca oz. motorcka za sipe. Prav tako sam prilagaja hitrost brisanja glede na hitrost vozila ter jakost kapljic.

Ja ogledalo se samodejno zatemni ob mocnejsi svetlobi od zadaj. Prav tako so ogrevana zunaja ogledala. Vkljucis jo z funkcijo odrosevanja za sprednjo sipo oz. za zadnjo sipo na auto.klimi. V tem casu ki prihaja je bolje da jih ne zapiras noter sploh ce ti avto stoji zunaj,da nebi kaj zmrznilo..

Za meglenke spredaj zavrtis rocico naprej. Ce jih zelis izklopit ,zavrtis se enkrat naprej. Kakorhitro bos zavrtel nazaj bos vkljucil se zadnje meglenke. Izklopis jih isto kot si jih vklopil, zavrtis nazaj.

Luci, meglenke, avtoradio izklopijo sele ko primes za kljuko na voznikovi strani, tako da se ni treba bat da si karkoli pozabil izkljucit.. Ko si ze odprl vrata ce za hipec potegnes rocico kot bi vklopil dolge luci si vkljucil funkcijo "sledenje domov". Luci bodo gorele se enih 15sek po tem ko bos avto zaklenil. Nato bodo same ugasnile.

Pa se in se...

:wink:
Miha13

uffff,k bi sou se enkrat v prvi razred...a ta avto sploh kej nima :lol:

Se pravi ce prav zastopim avto zaklenem z pritiskom na tisti gumbek na zunanji kljuki? Kaksna finta pa je ,da se avto sam zaklene ko speljem...se zaklene pri doloceni hitrosti ali....no ja mislim da okrog kartice in zaklepanja so mi stvari sedaj kar jasne..

Za senzor dezja pa tudi super...bojazni da bi pomrznil brisalec ali ogledala pa skoraj ni,ker je avto vedno v topli garazi...res pa je,da me lahko mraz in zmrzal presenetita kje drugje...

Za meglenke in luci mi je bilo jasno,da ima pa sledenje :angel: ...the best!

Kako pa je z stresnim prtljaznikom? Kaj se bolj splaca Thule,Fapa ali original? Kdo ve kaksno je razmerje v ceni....

Kateri servis pa kaj priporocate? Sicer imam v Mengsu Avto Car,pa me vseeno zanima kaksno vase mnenje..
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Miha13 napisal/-a:uffff,k bi sou se enkrat v prvi razred...a ta avto sploh kej nima :lol:

Se pravi ce prav zastopim avto zaklenem z pritiskom na tisti gumbek na zunanji kljuki? Kaksna finta pa je ,da se avto sam zaklene ko speljem...se zaklene pri doloceni hitrosti ali....no ja mislim da okrog kartice in zaklepanja so mi stvari sedaj kar jasne..

Za senzor dezja pa tudi super...bojazni da bi pomrznil brisalec ali ogledala pa skoraj ni,ker je avto vedno v topli garazi...res pa je,da me lahko mraz in zmrzal presenetita kje drugje...

Za meglenke in luci mi je bilo jasno,da ima pa sledenje :angel: ...the best!

Kako pa je z stresnim prtljaznikom? Kaj se bolj splaca Thule,Fapa ali original? Kdo ve kaksno je razmerje v ceni....

Kateri servis pa kaj priporocate? Sicer imam v Mengsu Avto Car,pa me vseeno zanima kaksno vase mnenje..
Ja, avto se sam zaklene, ko speljes, zato, ker imas to vklopljeno. Ce te moti, izklopis to funkcijo tako, da nekaj sekund drzis gumb za zaklepanje vrat iz notranjosti....

Glede senzorja za brisalec....sicer super zadeva, ampak vcasih brez veze brisalniki ponorijo...drugic pa se ne vklopijo, ko ze skoraj ne vidim cez sipo....Govorim za Scenica II, isti sistem.
Glede zakasnitve vklopa zarometov, ce ti je tisti cas zakasnitve izklopa, ki ga dobis, ko enkrat potegnes za rocko, premalo, lahko potegnes do 4Ă—, s tem se ustrezno podaljsa cas osvetlitve.

Glede prtljaznika, glede na to, da grandtour ze ima sani, kupis samo precke in pa kovcek. Je pa bolje, da kupis neoriginal, ker se mi zdi, da original precke pasejo potem samo na grandtoura, na druge pa ne. Pri neoriginalih lahko v primeru menjave avtomobila dokupis samo pritrdila, drugo ti ostane. Popravite me, ce sem v zmoti glede tega :?

Pa srecno voznjo z Renaultom....
Zadnjič spremenil scenicII, dne 16 Nov 2006, 13:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Miha13

Ko bi vi videli moj nasmeh...z vsakim postom je vecji :D

Ni kaj avto me vedno bolj veseli in preseneca...

Lp
barbara

Odgovor Napisal/-a barbara »

Hoj hoj.
Tudi povsem nova. In po novem lastnica miðejna, 1.5 dci. Tud jaz bi rabila knjigico. En vprasanje, ceprav mislim, d ze vem odgovor. Kje se vkljuci pranje sip? Imam namrec obcutek, da je sel motorcek ali pa morda le varovalka???
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

barbara napisal/-a:Hoj hoj.
Tudi povsem nova. In po novem lastnica miðejna, 1.5 dci. Tud jaz bi rabila knjigico. En vprasanje, ceprav mislim, d ze vem odgovor. Kje se vkljuci pranje sip? Imam namrec obcutek, da je sel motorcek ali pa morda le varovalka???

desni 'kazalec' tam kjer imas za brisalce vklopit..samo k sebi potegnes parkat ta 'kazalec' in ze sprica ter samodejno se ti vklaplajo brisalci ;)
Slika
barbara

Al pa tud ne..ocitno bo treba h mehaniku. Ok, hvala.
??ivljenje je lepo.
barbara

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, meganci je zakon....Zal, nimam se knjigice. Vceraj sem sosedu rekla za njegovo (ima scenica), pa zal ni povsem isto.
Am--eno vprasanje. Koliko km nardeis z enim tankom (1.5 dci) ?Jaz sem jih pri prejsnjem tankanju (polno 52 L), naredila 1180. :shock:
??ivljenje je lepo.
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

barbara napisal/-a:Am--eno vprasanje. Koliko km nardeis z enim tankom (1.5 dci) ?Jaz sem jih pri prejsnjem tankanju (polno 52 L), naredila 1180. :shock:
Bo kar drzalo. Oce jih je s prejsnjim Meganom dCi (60kW) tudi delal okoli 1200.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Odgovori