Motorcek za centralno zaklepanje

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Motorcek za centralno zaklepanje

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kratko porocilo, mogocepride komu prav. Zal nisem imel pri sebi fotoaparata, pa tudi cas me je basal za fotoreportazo, a ce ima kdo tezave z obcasnim nedelovanjem centralnega zaklepanja, sem pri sebi nekaj resil. Desna prednja vrata se obcasno niso zaklenila ali odklenila. Zato sem se odlocil, da zadevi pridem do dna. Odmontiral sem okvircek pri speglu, zvocnik in kompletni panel s polico, kljuko za odpiranje in rocaj za zapiranje (ta rocaj ima pokrovcek, notri sta pa dva vijaka.
Ko to vse odstranite, se podaj tapeta sname (drzijo jo cepki in kit), nakar se jo privzdigne in sname se pri sipi.
Motorcek je direktno na kljucavnici, privit z enim vijakom. Ko ga odvijete in dklopite kabel, se ga samo zavrti navzgor in se sname s "tecaja".
Zdaj pa bistvo - ker nisem vedel kaj naj in ker bi univerzalnega zeloo tezko spravil tja, sem malo zarezal ohisje in uspelo mi ga je odpreti. Notri je prenos in cisto navaden motorcek, podoben kot v "lego igracah"
Motorcek sem vzel ven, odkrivil pleh in ga odprl. Krtack se ne da menjat, vendar niso bile hin, samo zapacan je bil do amena. Se spihal, posprical s kontakt sprejem da sem ga "opral" in spet zaprl. Vse skupaj setavil, seveda se spotoma namazal in zmontiral skupaj. Ohisje semkar z vezicami spel.
Zadeva sedaj ze 3 dni ni zatajila, tako da mislim da je problem za nekaj casa resen.
Ce koga zeza, kar korajzno. Rabite samo spretne prste, torx nastavke in nekaj casa + potrpljenja.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
theD3viL

Odgovor Napisal/-a theD3viL »

isto sm js naredu...sam da sm ga pustu na 12V adapterju tect ene pol ure - 1h..nato se je scistu in zdj ze ksn mesc odklepa in zaklepa brez problema :)sam da sm js delu na zadnjih vratih da mi ni blo treba dajt spegla dol..sam tapeto, pa sevede vsa drzala, kluko za odpret, ...morte si pa uzet ceu popovdne ce ne kar dveh :P
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Sm mel iste probleme, vse 4 vrate sleku, spucu in naspricu motorcke, enga sm mogu menjat. Zdej dela ze 1 leto brez problema vse skupaj.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ja, na 19-kah se to rado dogaja.

Jaz sem sicer v zadnjih vratih zamenjal za univerzalne, ki novi stanejo 2k SIT, le malo iznajdljivosti pri montazi je potrebno.

Mi pa je lansko zimo zezal z voznikove strani...bom uposteval nasvet...hvala!
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Re: Motorcek za centralno zaklepanje

Odgovor Napisal/-a DragR »

Samojed napisal/-a: Zdaj pa bistvo - ker nisem vedel kaj naj in ker bi univerzalnega zeloo tezko spravil tja, sem malo zarezal ohisje in uspelo mi ga je odpreti.
ne vem zakaj si ga rezal, jaz sem ga odprl brez da bi polomil ohisje, motorcke pa nisem nic pucal, sem jih dal kar od megana gor ker pasejo, pa verjetno tudi od lagune pa se od katerega renoja. To sem storil zato, ker imajo megani gotovo bolj vzdrzjive motorcke kot pa 19-ke.
Sicer sem zamenjal le 2 motorcka, tako da mi eden se vedno vcasih ne zaklene ali odklene(ta je se od 19-ke), tako da mozno da ga bom odprl... :)
Aja, pase tudi od zadnjih dviznih vrat na katerakoli druga vrata, ce bo komu koristilo...
Slika
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

tudi jaz sem pri svoji 19ki menjal motorcek na sovoznikovi strani - Mi ga je Megane96 zrihtal za 3000 (od megana 99 letnik), na zadnjih vratih na voznikovi strani, pa sem ga tudi samo ocistil in vse skupaj je delalo k novo.

pri snemanju tapete je pa treba biti pozoren, ker jo lahko kaj hitro zatrgas, ker tist kit k je spodaj ucasih vse prevec dobro drzi. :wink:
Perfect Match!!!
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Drugace tud pomaga, to sm storu se pri vsaki 19tki ki sm jo mev,ce centraln ne pomakne cepkov do konca dol,samo tapeto dol, pa mal wd40 naspricat po mehanizmih,se bolje kaksno olje v spreju pa netaji vec.
lp
Uporabniški avatar
Samojed

Pisuka, skoda ker nisem poslikal, ker ne vem ce se zastopimo ali pa so razlicni modeli. dvakrat sem pisal motorcek, ampak na zacetku sem mislil priblizno pravokotno skatlico, torej kompletni pogon. In ta je pri meni v plasticnem ohisju, zlepljenem oz. zasvasanem. To ohisje sem zarezal in odprl, notri je pa zobniski prenos + pusa + bla bla + elektromotorcek. Ta elektromotorcek sem pa tudi odprl in ga scistil in zdaj dela.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ja ja...saj vsi stekajo, za kaj se gre :wink:
Slika
Uporabniški avatar
SebastjanM
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Tudi jaz sem ze mel te posege, dela ko sus- razdret, spucat, sestavit, klik- klik!!!
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Samojed napisal/-a: In ta je pri meni v plasticnem ohisju, zlepljenem oz. zasvasanem. .
ene 19-ke imajo ohisje motorcka sestavljeno ne zlepleno... drugace je pa zadeva verjetno popolnoma ista kar se tice samega motorcka
Uporabniški avatar
Samojed

Aha, tu je bila torej tezava s sporazumevanjem. Jah, jaz sem videl zaenkrat samo tega, zlepljenega. Vazno je da dela!
LP, Samojed
Odgovori