Barvanje

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
theD3viL

Barvanje

Odgovor Napisal/-a theD3viL »

Lep pozdrav!

Najprej bi mel vprasanje o barvanju avta...ker sm 2. lastnik tega avta nevem kaj je un delu ampak vrjetn je biu rjav in ga je kr barvu brez da bi posmerglu alpa kej in so ratal mehurcki na havbi pa po strehi (pr sipi) ..

tko da havbo bi blo treba celo prestirat, streho pa 1/4..pa bi prasu a se mi sploh splaca to delat, al nej ceuga, a se mi sploh splaca al je bols da uzamem drugo 19ko al kako?

Pol bi pa prasu se za ponjave..kako je s tem, ker garaza je mal premejha pa zdej nevem a se mi splaca ponjavo kupt in bo pol isto k da bi ga meu u garazi (zarad barve da bo lepa pa rje) ...

Aja pa pozabu sm se..barvo mam zdej grafitno, rajs bi pa ce bi ceuga ze prebarvu da bi meu crnga...kam se morm it to zment pa kok kosta?

Hvala za vse odgovore :)
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

ce hocs met crno metalik ne bo glih pocen... :) Na splosno ceu avto strihat ne bo pocen. Ce nimas kaksnega pocen mojstra ne priporocam, no ja odvisno kako je tvoja 19-ka ohranjena kej drugac. (podvozje, motor,...)
Slika
Uporabniški avatar
theD3viL

Vse je brez ene napake..brez lufta..tko da motor in podvozje sta ful okej. Sam je pa tadolg (chamade) tko da tud ce bi ga strihu pa se kej rihtu usen ne bi tok hudo zgledu kokr ksn navadn alpa ksn coupe :?

tko da sm res v dvomih...kok pa je prblizn cena za ceu avto? A to se na cm racuna al na m2 al kako..pa kako je zarad prometne zarad barve?

Kaj pa ponjava..se splaca al cist isto kokr ce bi biu brez?
Uporabniški avatar
DragR

glede ponjave bo pomoje sam bolj cist kot pa kaj drugega. Ker avto najbolj rjavi takrat ko se vozis po posuti cesti pozimi, ne takrat ko stoji, zato pa rjavi tam kjer mece blato med voznjo. Bos ga pa usekakor manjkrat cistu kot ga bi pa drgac. Ne recem da nima nobene veze al mas avto na dezju al ne, seveda ima sam ni to zdaj ne vem kaj. Recimo ne bo ti zaceu na novo rjavet ko je parkiran, le kaksna prejsnja rja se bo sirila zelooo pocasi. Najhujs za stare avte je zima... Takrat pleh najbl trpi.

Ja licarji delo ponavad mastno zaracunajo, ce gre za navadno akrilno barvo ki sama po sebi ni ravno draga, ker pac nima kovinskih delcev v sebi pa tut laka ne rabs posebi nanasat gor. Kaksne so pa kej tocne cene za m2 pa nebi vedu zdele. Usekakor bo dost cenej ce uporabs navadno akrilno barvo kot pa metalik.
Slika
Uporabniški avatar
theD3viL

Aha .. sam barva je naprimer usen 100x bolsa ce je avto garazeran..ni lih usen no nevem. Tud rjav ni tok ce je garazeran..no sej ...

Mislm da se bom usen odlocu za celotno barvanje iz metalik crno :) bomo vidl kok bo kej cena..

Ce se barva je treba sipe vn dat pa to? Pa gumice mam tud slabe (tiste pr vratih, sipah in podobno)..a to se tud zamena k se prebarva use? A se dobi nove za R19 '94? Kaj pa podn? k mam mal ozganga (10cm crne crte)?
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Eno mnenje pa ne si ga prevec k srcu jemat. :D

Barvanje avta sigurno ne kosta manj kot 1000EUR, pa se sem morda pol premalo rekel, pa razstavit ga je treba na prafaktorje.

Havba je bolezen pr 19-kah(95_96), ce je malo rje se da popravt, ce je mal vec je lahko ze problem, vcasih rata kar luknja.
ce nekomu segnije streha ne more bit glih dober znak da je z avtom lepo delal, ker je pa streha tazadnja stvar ki ponavadi segnije.

Po gumah okoli sipa pa vidis kje je bil avto vozen in kako.
ce kar dol visijo, pomeni da ima avto 180+kkm, pa ne ravno po primorskem.
Se da pa nove dobit, tako kot vsak koscek na avtu, samo so 80 100tisoc.(nisem 100% za ceno, je pa ubijalska.)

Se zmerja je naprodaj 19-ka od fotra, avto kot iz skatlijice.
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... 361#113361

Pa se glede garaze:
Garaza je sigurno boljse kot zunaj.
Najboljse za avto pa je samo nadstresek oz garaza z prstim pretokom zraka.
Zakaj: Ce zapeljes mokr avto v garazo in zapres garazna vrata, bo avto se najmanj en dan moker in bo na njem stala voda, pod nadstreskom pa bi bil suh v dveh urah.
Oz. pozimi zapeljes avto poln soli v garazona toplo in visja kot je temperatura bolj sol razjeda.

Ni Vse v garazi.
Dost nakladanja, LP
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

gume okoli sip so res drage je, okoli 20k ena... :shock:
poglej malo oglase, sem jaz tako naredil, najdes nekoga, ki prodaja po delih, pa so bile ful ohranjene, poberes dol pa zamenjas...pa sem dal ene 3k, pa so bile kot nove proti mojim prejsnim :wink:
Uporabniški avatar
DragR

ja metalik ne bo pocen... Jaz pri havbi nimam problema, brez najmanjse rje, meni samo zadnje obrobe malo rjavijo, pa spodaj pri vratih, kjer se voda nabira. Tiste gumice so pa sindrom pri 19-kah, ker imajo nekaksno zelezo ali aluminij notri, ki oksidira in napihne gumice. Ce bi hotu met dobre gumice bi res mogu verjetno kar nove kupit, ker ne verjamem da ima kaksna 19-ka se cisto lepe. Je pa cena 1000eur kar tocna ce mene vprasas, odvisno kolko ti racuna licar za delo, samo mislim da bi se dalo ceneje dobit, samo je potem spet resno vprasanje ce se sploh splaca kaj takega na stari 19-ki. Najbolje da obdrzis isto barvo, pa das samo popravit kjer je treba. Ce se bos pa pozanimal koliko stane strihanje komplet avta pa prosim informativno se tle gor napisi ceno. (Moja 19-ka bi mi bla tud hvalezna ce bi ji mal nove barve prvoscu... :lol: )
Slika
Uporabniški avatar
theD3viL

ojoj...kaj pol vsi doma klepajo pa strihajo al kaj...ker cene so..... :shock:

Za ene posrane gumice tok kesa?!?! sej niso resni...

Bom koga uprasu ja...ker morm najprej to zrihtat pol pa pridejo spojlercki, temnenje, spuscanje pa take stvari :D
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

strihanje celega avta z isto barvo: 200+k
(v primeru, da nimas poznanega licarja)
Uporabniški avatar
theD3viL

Kako je pa ce hoces z drugo barvo? morm it na obcino al kam? Kok pa to kosta?
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

Mene za mojo 19 stane celotno barvanje avta ( metal sivo ) od 250,000 jurckov dalje tako da............ :roll:
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ja...toliko stane....mater bom jaz dobro prisel skozi...upam da :wink:
Slika
Uporabniški avatar
theD3viL

eh, js sm se pa odlocu da ne bom ceuga avta zaenkat..bom sam problematicne dele..kar pa spet ni mal ampak okej :)
Odgovori