Voda tece

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
SebastjanM
Kraj: Celje

Voda tece

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Nekje zadaj pri havbi ali sipi mi pusca voda v notranjost. Levi zvocnik na polici sem ze pred nekaj casa zamenjal, ker je zacel prebijati, polica ni nikoli mokra. Mokro je pod zvocnikom v prtljazniku. Lepil sem ze zadnje steklo, ker je bilo tesnilo malo odstopilo, pa se kr nc. Vceraj sem imel avto parkiran naravnost navzdol in zaradi tistega dezja zjutraj nasel LUZO pod pedali, ker je teklo cez celi avto. Samo na levi strani. Se vedno sumim zadnjo sipo. Ali jo naj ruknem ven in na novo not (servis), in koliko te olupijo za to, ali je se kje drugje finta? Razmisljal sem tudi o kanalcku na zadnjem stebricku, kjer je z maso zalit kanalcek, ki se steka pod tesnilo zadnje sipe in odteka spodaj pod sipo v kanal od havbe.

Se kr bojim zime, bo skos vlazn, pa ful smrdi, ko se vse napoji...

19- ka je ta dolga...
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Tudi takratke majo ta problem,snemi zadnjo plastiko,ce se tam kej vid.
Uporabniški avatar
SebastjanM

Nevem kero plastiko mislis... :?
BeaM_X

Moja napaka,drugace sm mislu plasiko na stropu ki je pri zadnji sipi,najbrz pri tebi samo tesnika sipe nagaja.Mislim da je najbol da se k avtosteklarju odpravs da ti jo na nov gor nalima.Bol mal dnarja dt kot pa velik vode v avtu.Upam da bos to cim prej odpravu.
Uporabniški avatar
SebastjanM

Sicer ne vem kako je ta sipa notr dana. Bi se dal tut doma poigrat, ce se jo da ven uzet (tesnilo), pa da sipa not ostane. A je ze kdo to pocel sam? Drugace pa, a kdo ve za kaksnega avtosteklarja okol Celja?
BeaM_X

Sipa je najbrz, ce je isto notr dana kot vetrobransko nalimana, to pomen da jo bos zelo tesko dol uzev, gor ti jo bo pa mogu dt avtosteklar, ker ti nimas ustreznega lepila,pa orodja za dol uzet
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

zavaruj sajbe ce jih nimas pa razbij 8)
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

sipa se vzame ven s pomocjo tanke zelo mocne zice. Z nekim ostrim predmetom jo moras spravit iz notranjega prostora v zunanji, potem pa vleces in rezes lepilo. Na obeh straneh spucas lepilo, znova namazes in jo das gor.
Tako delajo avtosteklarji.
Slika
Uporabniški avatar
SebastjanM

teso napisal/-a:zavaruj sajbe ce jih nimas pa razbij 8)
Sm ze tuhtal 8)

Potem smo si enotni, da je sipa kriva, pravis da majo tudi takratke to tezavo?

Neki bomo zrihtal, me grize... Pa sploh nisem vedel prej, ker se nimam avta dost dolg, poletje pa ni blo nc kaj mokro
Uporabniški avatar
SebastjanM

Bojci napisal/-a:sipa se vzame ven s pomocjo tanke zelo mocne zice. Z nekim ostrim predmetom jo moras spravit iz notranjega prostora v zunanji, potem pa vleces in rezes lepilo. Na obeh straneh spucas lepilo, znova namazes in jo das gor.
Tako delajo avtosteklarji.

Torej se bi dalo doma zrihtat? Kaj pa lepilo? Jst sm mislo mal na dinitrolovo tesnilno maso.. Prime ko hudic, je elasticna, namenjena pa za plastiko, kovino, steklo itd.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

tezko je to doma...morata biti dva.
Lepilo pa je crne barve...prime ko sam hudic. Verjetno mas to lepilo, kot si ga opisal.
Pozanimaj se, koliko te pride pri majstrih.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Sajbo odrezes ven kot je ze bojci reku s tanko zico. Drkas sem in tja (morta bit dva en notr en zunaj) in vleces da reze lepilo. Ko dobis stran lepo ocistis vse lepilo dol in das gor nov lim. Lim je v podobni tubi kot silikon, sam da je bolj trd in ga je tezje stiskat (rabis mocnejso pistolo). Tista tuba ma pa tak zraven nastavek zarezan v V in pol za debelino tistega V naneses lepilo okrog na pleh (fajn je tudi da predn zacnes lepilo malo pogrejes s kakim fenom ali prenerjem). Ko to naredis spet rabis kolega da sipo nazaj gor namestis, pritisnes, pocakas kak dan predn zacnes loputat z vrati da ti sajbe kam ne odnese :lol: .
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

imel sem isti problem (se na 19ki-kratki), ki pa ga nisem uspel resit. Enostavno sem jo tolk razdru, da sem prisel do blatnika znotraj...potem sem pa suho polival z vodo in cakal, kje bo priteklo. Z roko sem potipal in voda je pritekla po kanalcku, ki gre ob sticiscu stene(boka) ter blatnika, po notranji strani seveda. to je blo pa tudi vse kar sem pogruntal. zadevo sem malo pokital, ker sem lahko. Itak se ni nic videlo in moram reci da sem zadevo malo umiril. Ob vecjih nalivih je se vedno znalo malo priteci. Tko da nisem ziher, da bi lahko bila kriva sipa.

Nekaj casa mi je pa voda hodila tudi notri na desni strani na strehi, kjer je ponavadi pritrjena 3 zavorna. Sem kasneje ugotovil, da sem imel pocen nastavek za pranje zadnje sipe. Ker mi ga je pac 1x samodejno odneslo ne vem kam, sem ga nadomestil z alu antenco, cevko za vodo pa zavezal na focu in od takrat je bil mir.
:D
Perfect Match!!!
Odgovori