menjava alternatorja

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

menjava alternatorja

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Kako demontirati alternator.Kaj morm stran posravfat in kako potem ko ga dobim nazaj obnovlenga tud montirat,da bom mev cim manj problemov z jermenom
u glavnem Kako
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Saj alternator imas na lepem mestu, ga ni problem odsraufat. Jermen se nateza s pomocjo vijaka na alternatorju, ki ima drsno vodilo(saj to verjetno ves... :wink:) Odsraufaj tisti vijak da jermen popusti, potem ti pa samo se en vijak zadaj drzi alternator.(Tako je pri meni na motorju 1.8mpi, vendar mislim da je pri 16v enako, za katero mislim da ti sprasujes...)
Slika
Uporabniški avatar
DragR

No edino malo manj prostora za sraufat mas pri 16v, ker ima DOHC...
Slika
BeaM_X

Sej mene ta prostor zanima,jutr se bom tega lotu pa nevem a nej hladilnik vn odsravfam da bom loh aternator ven uzev,u glavnem bo treba se par stvari podret da bo su alternator ven.Pr navadni 1.8 masini je veliko vec placa.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

pri navadni 1.8 je, pri 1.4 pa je tudi jeba... :?
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Js nisem nic kaj posebej dol sraufu. Snames posodo za servo olje, odsraufas nosilec te posode in dobis kr nekaj placa, pol odsraufas vse 3 sraufe s katerimi je vpet alternator in seveda + in - kleme. Vpet je tako da je v takem posebnem nosilcu (kot v posteljici - taksen pol valj recimo). Ta "posteljica" je prisraufana cez nosilec na bloku z enim dolgim sraufom. Alternator pa je na to "posteljico" prisraufan na dveh mestih. Ko vse te tri sraufe dobis stran najprej vse skupaj tako obrn da dobis ven samo "posteljico". Pol je dost placa za dobit alternator ven. Aja odstranit mores se tisti crn nosilec ki je s strani prisraufan na sesalni kolektor. Js sem tak delu in sm ga dobu lepo ven.

Pol sem dal pa noter nov regler, nove krtacke in nove diode, rotor je bil se dober. Celotna obnova me je prisla 14.000 SIT (diode so kr drage okol 7-8 kSIT).
Uporabniški avatar
DragR

kilerja mislim d res ni potrebe stran jemat, mas prav, brez posode je veliko vec prostora, saj je pri 16v direkt nad alternatorjem...
Slika
BeaM_X

No jest sm do zdej vn uzev kiler da sm dubu kr neki placa,posodica za servo olje je se na mestu in zgleda da jo nebo treba stran jemat,zanima me pa nosilec na levi strani ce stojis pred avtom, odsrafov sm ze tist tadovg vijak,idin tisti pred njim me se caka,pa se ne da nikakor zravn pridt,ali je potrebno vn uzet luc a se da kako drugace zravn pridt al pa ce rabm kaksen posebn kljuc?????
Se ta sravf odsravfam potem bo su pa alternator stran.
BeaM_X

Ta srauf mi je zej ratal losat, wd40 pomaga pa nosilc mal majat in je srauf popustu,nosilc je pa na tistmu sravfu samo nasajen, alternator je zej ven :D :D :D in gre na obnovo.
Ko pa pride alternator iz obnove pa novim dogodivscinam naproti.
lp
BeaM_X

No alternator je prsu iz popravila,stal je 4k diode+2kilo delo,reku je da je blo na temu alternatorju ze use skoraj zamenjano,pa da alternatorji radi crkujejo ce mas prevec frsterkarije priklopljene u avtu.
Nazaj zmontiran je biv brez zapletov,zej mi pa avtock spet dela :D :D :D :D :D :D :D
lp
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

back in action pravs. Tko je treba.... 8)
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

jaz bom tut moral ga obnovit, kak mam malo obrate dvignjene oz med voznjo mi pol vse blinka, pa nimam nobene muzike v avtu.....se:)
While the clouds above prepare to destroy....
BeaM_X

a mas jermen dovol nasponan?
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

ja to je dovolj nasponan....
While the clouds above prepare to destroy....
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Odlicno. Samo, da ti je uspelo. 8)
Odgovori