Sportni filter v 1.8

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
DragR

Sportni filter v 1.8

Odgovor Napisal/-a DragR »

V svojo 19-ko 1.8 mpi sem namontiral sportni filter z dvojnim konusom, pa me zanima ce se da tut pri tej verziji motorja kaksno loputo odstranit da se pol bol dere. :) Ker se mi ne zdi ravno glasna, sem pricakoval vec glede na to, da je mpi... (Lantra 1.5, res da je 12v se dere ko zvau prot moji 19-ki :?

Pa se zanima me kaksne so kej cene za 16v motor, pa kaj bi blo potrebno use zamenjat da bi motor pasal u mojo 1.8mpi 110konjev. A bi usaj alternator, menjalnik, servo pa to lahko isto ostalo?
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Cene 16v motorjev so okol 60 jurjov, zamenjat bi blo potrebno rac. in napeljavo okol motorja, druga pase vse.
Uporabniški avatar
DragR

kaj misls s tem napeljavo?
kokr jz vem avto nima kaksnega posebnega konektorja ki loci motorno napeljavo od tiste u kabini? Al se motm? Ce je treba celo napeljavo menat se mi ne splaca... :? 60k je pa kr dost no. Pomoje bi me prslo u tem primeru ceneje ce bi poiskal eno razbito 16ventilarco za ene 100k al pa se manj, pol pa sam premecem dele. A mogoce gdo ve za kaksno razbito 16v? Al pa motor pa racunalnik?
Pa se 1x bi prosu za kaksno idejo kako 1.8 mpi motor se glasnejsi nrdit kar se tice sesanja zraka... :)
Slika
Uporabniški avatar
urosr

Ej pozab na vse skup, ce se ti zdi 60k velik za tak poseg.
Uporabniški avatar
DragR

uuu hvala za tako pomoc, nismo usi bogati... :roll: Mors tut na to gledat da ze ceu avto ni ne wem kaksne miljone vredn, jz za svojo gotovo ne dobim 300k pa je letnik 95 pa se airbag ima. Zato se mi sploh ne splaca recimo prodat avto, se raje vozim z njim ker mi je voznja z njim usec. Ce dobis celo 16v malo razbito ceneje kot za 100k, kar ti garantiram, letnik okoli 93-94, potem 60k za motor ni ravno poceni.
Pa se zanima me ce pase mogoce motor od stare 19-ke 16v v novejso? Na pogled zgleda isti :lol:
Slika
Uporabniški avatar
urosr

Lej jst sm dobu celo 19ko 16v za 80 jurjov, vozna bols ko marsikatera za 300jurjov, sam vrjemi mi da ti je bolje kupit lepo en motor, z menjalnikom in elektriko in racunalniku za 60k pa vse lepo zmeceš not, starega prodaš, pa ti ni treba skrbet za draže ki bi ti drugace ostale od avta iz katerega bi vzel motor, ja od tastare 19ke je isti motor.
Uporabniški avatar
DragR

sam fora je da mam jz ful placa zadi na vrtu, pa bi meu brez problema en avto za dele... Pa ce se ti se kej pokvar pa to... Prou pride, nc me nebi motl, k bi pa use pobrau dol bi pa pac na unicenje jo dau. Pol morm tut za tastare mal pogledat, to je pa cist pocen :D A mogoce ves za kaksno pocen 16V? :)
Slika
Uporabniški avatar
urosr

www.avto.net se mi zdi da je ena za 100jurckov.
Uporabniški avatar
DragR

tnx, sm pogludu, najdu sm tole, najcenejsa, 80k :D http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1066911#
Tastar model sicer, sam pomoje se bi mi kar splacal uzet kej tazga, je pa ena gor tut 16v 120k tanou model... :) Pa lepa za pogledat, kaksen je motor sicer uprasanje. Neverjetno nizko ceno ma ta avto. Sploh ne razumem, se tastar clio je vec vredn. Ucasih je biu ta avto proti cliotu mercedes, sam zdej pa ocitno folk rajs kupi enga majhnega sparovca kot pa kej vec. Se grem stavt da je 19-ka bolj udobna kot stari clio pa tut bolj varna, cena je pa nizja. Smesno. Mam pa rajs 19-ko. :D (ne zamert clio fani :lol: )
Slika
Uporabniški avatar
urosr

hehe glih to sm jst uzel cirka 14dni nazaj.
Uporabniški avatar
DragR

Ja valda. :( Kaj ma pa se gor to pol? Dobr avto pravs pol. Jah bom mogu kej druzga najt... Neverjetno nizke cene u glavnem. A drugac si to 19-ko ze naprej prodal al to se imas?
Slika
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ce hoces da se ti dere avto, daj katalizator dol :wink:
Uporabniški avatar
urosr

DragR napisal/-a:Ja valda. :( Kaj ma pa še gor to pol? Dobr avto pravš pol. Jah bom mogu kej druzga najt... Neverjetno nizke cene u glavnem. A drugac si to 19-ko že naprej prodal al to še imaš?
19ko še mam, bo pa s casom naprodaj vecina karoserijskih delov.
Uporabniški avatar
DragR

A motor bo tut naprodaj? Za okol 60k?
To pa se nisem slisal da bi bil avto glasnejsi, ce odstranis katalizator. Eni pravjo da bl leti pol, sam sm nekje na eni strani prebrau da res kaksnega konja prdobis ce das katalizator stran. Za zvok bi pomoje bolj prav prslo ce bi se srednji lonec zamenjal z ravno cevjo.
A je gdo sprobal ce je brez katalizatorja kaksna razlika v moci al pa v glasu pr 19-ki?
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Ko sem dal ze naslov teme sportni filter me zanima se neki v zvezi s tem: Sicer sem ze prebral tukaj na forumu, da naj avto s sportnim filtrom ne bi vec zrl, pa me zanima ce je to res. Ker veliko ljudi pravi da je poraba vecja. Meni osebno se tudi zdi vecja, je pa res da ga s sportnim filtrom raje pohodim... :) Vprasanje je ce je poraba ista, ce vozis tako kot prej brez sportnega filtra, lepooo z obcutkom. :)
Slika
Odgovori