R Clio DCI 1,5

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

No, po mojih "tezavah" z luckami, sem kaksen mesec nazaj menjal vse 4 vzigalne svecke, ker nobena!! ni vec delovala.
Po tistem so se mi lucke dosti bolj poredko prizigale. Do kaksnega tedna nazaj, ko pa se prizigajo skorajda ze za vsako figo. Pa se danes med prehitevanjem je po dolgem casu zopet "obtical" pri 3000 obratih. Bom tudi jaz oko vrgel na EGR pa da vidim, ce je v tem problem. Sporocim.
Uporabniški avatar
freejack
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a freejack »

Pismo, kk to da sm sele dons opazil tole temo..
Ja, problem je pr sami svinjariji v nafti in totalka zabase filter. Tk da za odpravo vzroka, lepo odpret tank, pa ga DOBRO ocistit. Edini problem je ta, da verjetno malo kdo od vas ma kljuc za tank odpret (ki se mimgrede nahaja na desni strani pod zadnjo klopjo, ce slucajno kdo ne ve). Temeljito ciscenje rezervoarja in filtra bo odpravlo vzrok, posledice je pa vprasanje. Morda se kak dodatn filter, mogoc je ze kaj napak na bosch pumpi. To se pol vidi.

Ampak, tko da veste v cem je izvor problema, tk da ce greste na servis s tem problemom, jim povejte, naj prvo zacnejo pr rezervoarju in ne sveckah, ipd.

Mimgrede, ce se slucajno avto pokvari kje bogu za nogu, pa mislim da vas resi sam, da odstranite bosch pumpo, pa cevke direkt gor, sam ne vem pa tocno kam oz. ce na isto mesto.. Spomin me zapusca, odkar Megana vozim oz. bencinarja.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Se opravicujem ce ne pase v to temo.. A vseeno spada v rubriko Diesel.

A ste probali kdaj z kaksnimi aditivi za diesel. Na trziscu jih obstaja en kup tudi tocno za dCi motorje (dizel. motorje z skupnim vodom)...

primer enega:
Sistemi vbrizgavanja goriva po skupnem vodu (Common Rail) delujejo pod zelo visokimi tlaki, ki presegajo 1.350 bar. Ker vsebujejo dieselska goriva vse manj zvepla, tudi manj mazejo. Na injektorjih se ustvarjajo obloge. Da bi dele vbrizgalnega sistema, ki so narejeni v zelo ozkih tolerancah zascitili pred obrabo, svetujemo uporabo SYSTEM PFLEGE za CR. Delovanje: ZASCITA PRED OBRABO IN CISTILO SISTEMA SKUPNEGA VODA (Common-Rail) • sciti pred korozijo in obrabo • preprecuje ustvarjanje oblog • optimira porabo goriva • ohranjuje moc motorja.

Zadevo bi se naj dolilo vsakih 5000km.. Kolikor vem, da nemci ker fejst prakticirajo to zadvo za "preventivno" ciscenje vbrizgalnega sistema. Poleg tega je tako ali tako treba dizla na vsake tolko "zaspanih km" malo preganjat, da se zadeva tudi samodejno precisti..

Kar se tice glede nafte, sam najraje tankam na OMV in TUS Oil.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Za te avtr je tehnicna nota, da se zamenja snop kablov od pedala do racunalnika vbrizga, tako da vec ni vmes toliko konektorjev in je manjsa moznost da pride do mikroprekinitev.

Te kabli pridejo 7-8jurjov+2ure posla. In stvar more spilat!
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

tusu je lani umrlo 5 meganov, ki so tankali na svoji pumpi v celju...... :?
dci dodatek za gorivo pa zadevo resuje! :smt043
Uporabniški avatar
freejack
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a freejack »

KK crknlo 5 Meganov, mam se vedno prvega. Aja, verjetno nisi mene mislo, drugega Tusa. :lol:
Ja tk al drugace je priporoceno vsake tolk casa nabavit kak dodatek in-ali pa vsako leto ali na 2 leti spucat tank pa filter.
Odgovori