Pokanje in skripanje - Clio B2
Zadaj pri 19-kah po mojih podatkih napogosteje kripljejo amortizerji. Gumice spodaj ( v bistvu je zapresana) in pa zgoraj - ena je na spodnji strani, druga pa na zgorbji, ze v prtljazniku. Preverite stanje gumic, po potrebi ali za test naspricajte s kakim mastnim sprejem in bo v redu. Manjsa varianta je da skriplje zglob v premi, a tudi tega lahko malo naspricate pa bo. Drugace receno - jaz to vedno preventivno naredim npr. ob menjavi koles (zimske/letne) - pa mi ne skriplje nikjer nic.
LP, Samojed
Ugotovil sem kaj skripa. Skripanje mi povzroca ( ne vem kako natancno se ji rece ) tista stanga zraven zadnjega mosta, ki je pritrjena z dvema vijakoma na vsaki strani.Skripa pa prav na desnem delu tam kjer je pritrjena z sraufi.Spricanje ne pomaga. Sraufe nikakor ne morem odsraufat- so cist zarustani. Tudi WD ne pomaga. Tko da ne vem tocno kako bomo to odsraufal.
se nekaj: a je normalno da pri zadnjem mostu tam na sredini, kjer je cev dana ena v drugo da tisto skace malo vn in nazaj pri bocnem zibanju avtomobila?
se nekaj: a je normalno da pri zadnjem mostu tam na sredini, kjer je cev dana ena v drugo da tisto skace malo vn in nazaj pri bocnem zibanju avtomobila?
Frosti: Tisto je stabilizator. Ali je pregnit ali pa kaj podobnega, ker se mi zdi skoraj nemogoce da bi tam skripal, oz ce skriplje, bi se moralo videti da miga. Si siguren da ni amortizer? Zvok se prenasa. Zanimivost (povezano z skripanjem) - mi je spredaj skripalo pri zavijanju. aha, to bo letev. Namazem letv, skriplje. Preverim volanske koncnike, so v redu in ne skripljejo, na volanu se pa cuti
Skratka, razdrl in namazal sem pol avta, zacensi na levi strani spredaj (tako se mi je "slisalo). Koncal sem pri spodnjem zglobu/vpetju na desni strani, kjer je zglob skripal. Pa sploh ni lufta imel. Sem samo namazal in je mir.
Laguna: res malo zgodaj za menjavo koncnika, vendar se nikoli ne ve. Ali je slaba kvaliteta, ai je kak kamen zascitno gumo pretrgal, ali ga je kaj drugega zjahalo (robniki) da je luft dobil - bog ve. Jaz naceloma imam kar mir s tem, le na katri sem jih menjal vsako leto. Je pa res d vsak koncnik/zglob, ki ga vgradim, pred vgradnjo vedno odprem in namazem. Obicajno imajo novi manj masti kot otrok smrklja.
Laguna: res malo zgodaj za menjavo koncnika, vendar se nikoli ne ve. Ali je slaba kvaliteta, ai je kak kamen zascitno gumo pretrgal, ali ga je kaj drugega zjahalo (robniki) da je luft dobil - bog ve. Jaz naceloma imam kar mir s tem, le na katri sem jih menjal vsako leto. Je pa res d vsak koncnik/zglob, ki ga vgradim, pred vgradnjo vedno odprem in namazem. Obicajno imajo novi manj masti kot otrok smrklja.
LP, Samojed
jst mam clio 03 in so tud sli koncniki po 60.000km in spone volana, pa nism nikdar nikamor pocu al pa se vozu po makedamu. tud luknjam se izogibam kolkr se le da, ampak na dolenjskem ceste niso glih v najboljsem stanju (tako kot v drugih delih drzave, ampak se mi zdi da so nase najbolj na psu oz sodru).
ps: avto ni nic znizan pa tud hitrost ni velika (povprecna poraba na bencinarju 5,3l/100km)
lp Bojc
ps: avto ni nic znizan pa tud hitrost ni velika (povprecna poraba na bencinarju 5,3l/100km)
lp Bojc