1.8 16V prednosti/slabosti

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
zblojenc

1.8 16V prednosti/slabosti

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

Malo brskam po avto.net-u in sem zasledil 19ke 16V z ugodno ceno. Imeli smo jo doma 4 leta in pol in smo bili zelo zadovoljni, razen s porabo olja, katera je bila cca. 1 liter na 1000km :x Sedaj me pa ima, da bi si kupil kaj takega za malo sproscanje adrenalina, ker stvar gre ko sam hudic, rabljenih delov je povsod polno... Zanima me na kaj moram najbolj paziti pri nakupu. Opozorjen sem bil s stani lastnika, ki jo ima, da naj pazim na rjo, podvozje in motor. Koliko kaj zdrzijo ti motorji? Ogledano imam eno z 200k km. Koliko bi jih avto ob rednem vzdrzevanju se naredil? Aja pa koliko olja in bencina vam kuri? Lastniki prosim za kaksen dober nasvet!

P.S. Je kdo iz Laskega, okolice, ali se pa pelje med tednom kaj mimo? Ce ja kdo taksen bi ga prosil, ce bi lahko malo vrgen uc na http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=858857

Hvala ze vnaprej!

Lp
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Slabosti 16 ventilarc so pr ns to da jih je vecino zgonenih,pa da so ble u preteklosti ze zaletene,za rjo si ze sam povedal(to je slabost useh devetnajstk) ja pa vsaka ole pije, ce jo lepo vozs ti ze nav ola 1 litr spila ce jo bos pa gonu pa itak. Drgac ga je pa avto bomba 8)

Tale k jo ti gledas je pa ena bol ohranjenih,ta prodajalec jo je kupil od prvega lastnika,tako da mislem da tole ni zgresena investicija.Pa se servis je mela pred kratkim narjen.
zblojenc

@BeaM_X: hvala za odgovore! Si mogoce gledal ta avto? Ce si bi te prosil, ce mi lahko poves karkoli! Izbral sem jo zato ker je res lepo ohranjena (po slikah) in ker ima potrjeno servisno knjigo (vsaj priblizno ves kaj se je delalo z avtom). In ce je res tako tipi-topi jo vzamem, ce mi jo da za 500k, ker je to avto za ljubitelje in ne za mulce za zgont - pa ceprav sem se sam mulc :) Fotr jo je kupu novo decembra 92, in jo prodal leta 97. Prodal jo je za smesno nizko ceno, ker je tisto leto prisel v prodajo naslednik megan in jim je cena padla v nulo - ceprav je bil avto ok :cry: Pila je pa liter oljam, ker fotr zge usak avto do konca, vendar vedno ko je ogret! Zdaj ima pod pokrovom 231 konjev in mu je premalo :) Ce karkoli ves okol avta mi prosim povej, ker sem resen!
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ma z to ki se prodaja skor ne mores falit. Rja pri teh 19kah je pa tko. Vse 16V so bile pocinkane, vsaj od 94 naprej sigurno. In ce orenk rjavijo je bla ze zbita. Ce pa pri pragih malo rjavi ni panike. To pa rjavo zato, ker se za pragom nabira vsa umazanija in vlaga.Predvsem na zadnjem delu.

Olje pijejo to je normalno, seveda ce jo teras v obrate. Masine so zelo vzdrzljivetako da tud 200k km ni tak problem. Seveda ce se je z avtom normalno delal.

Jaz ce bi zopet gledal za 19kam mi sigurno nebi bilo zal dat 500k za to ki se prodaja :wink:
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Killah ma prov :!:

Pa ta devetnajstka naj bi mela povprecno porabo 8.5 litra, tko da se gotov ni z njo grdo delal.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ta 19.ka je kot nova! Ne vem kaj cakate :D Griziii
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
zblojenc

Govoru sm s prodajalcem in mi je rekel, da avto ni bil nikoli karamboliran, ceprav tega nima "odkljukanega" v oglasu, popravljena rja pri blatnikih - robovi zadaj, menjani jermeni, vodna crpalka, sponarji, sklopka... Bila pa naj bi tipi-topi. Kaj mislite? Pa btw a na forumu nima noben 1.8 16V motorja????
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Majo pa mel smo :)

Sej smo ti ze vse povedal :wink:
Odgovori