Moja gozdna nesreca

Predstavite Vašega Renault-a
Lincolin

Moja gozdna nesreca

Odgovor Napisal/-a Lincolin »

:: Twingo Polom
11.5.2006 (20:40) je moj drugi rojstni dan, ki je zaznamovan ker sem imel nesreco z avtomobilom. Prijatelj s foruma Liquid, mi je narocil, da naj malo napisem ter opisem kako se je vse skup razvijalo ter malo dodam slike.
Na gozdu poti proti Jostu (Kranj) sem se peljal proti vrhu nakar sem pri kamnolomu 10km dalec stran od Kranja ter 2km pod vrhom Josta zletel v kanjon 70m globoko.

Se sprasujete kaj me je zamotilo?
Ker sem peljal skozi kamnolom je bila makedamska pot in zelo mehka podlaga. Predstavljajte si da se s 600Kg vozilom vozite po mivki.

Potek:
Nakar me je zaneslo proti levi strani naravnost proti prepadu. Ko me je zaneslo sem iz refleksa zaviral kar je na makedamski podlagi zelo pospesilo, da me je zaneslo. Ko sem bil tik nad robom prepada sem potegnil se rocno a bilo je prepozno! :o
Sprva sem videl pred sabo samo veliko gozda obsijanega s soncem v rangu 360* (stopin)
Ko sem drvel po strmini 5m sem opazil nek grm katerega sem mislil, da me bo ustavil pa pac nisem imel srece. Peljal sem se naprej do "srecne" skalce. Prvo sem se z avtom prevrnil s celega (prednji del-nazaj) potem pa se 2x bocno. Pri tem so se razbile vse sipe razen moje (voznikove).
Ko sem bil na strehi sem z glavo prebil sibedah, zadel v skalo, in se udaril v rob sibedaha. Med prevracanjem in padanjem sem pomislil kdaj bom koncno pristal in lahko v miru istopil. Za volan sem se drzal kot za nevem kaj :D, vendar me je vseeno metalo po kabini. Po nekaj "dolgih" sekundah sem le koncno pristal 70m globoko v kanjonu na "cudezni" skalci katera me je obvarovala, da bi letel se 150m globoko potem pa nevem kako bi bilo.
Na sreco sopotnika ni bilo sicer bi bile posledice hujse.

Koncno na tleh:
Ko sem se zavedal, da sem zares pristal sem takoj skocil iz avta saj bi se lahko vzgal oz. bi se prevracal naprej 150m globoko. Izstopil sem skozi sopotnikovo okno. Ogledal sem si avto in si mislil, da se ga da se popravit, saj nisem videl da je sploh kje zbit. Podal sem se proti vrhu na cesto. Ko sem hodil proti vrhu sem komaj drzal ravnotezje saj je bila taksna strmina. Hodil sem kaksni 2 minuti.

Na vrhu:
Na vrhu sem poklical starse kaj se je zgodilo, in kam naj me pridejo iskat. Namrec prvic ko sem jih klical nisem znal povedati kje sem, prav tako je bilo v drugo. Nato sem le zmomlal da pri kamnolomu pod Jostom, tako je takoj vedel kje je to saj je kot mulc pocel iste stvari. Ko sem vse v zvezi s telefonijo koncal sem pogledal kaj mi je. Nato sem se spolnil, da nisem ugasnil avtomobila (kljuce imel v roki), nato sem se podal nazaj proti avtomobilu, da bi ga ugasnil :D, izklopil luci ter zategnil rocno. Ceprav je bil akumulator ehna tl stran kakih 10metrov sem luci le ugasnil :D. Avto je bil pa na sami skali in vse gume so bile dvignjene tako, da ti rocna ne pomaga nic.

Posledice:
Ko sem se vprasal kaj mi je, sem zacel fest krvaveti iz glave. Nato sem iz ust pljuval kri in nisem vedel ali so notranje poskodbe ali le s glave. Z kapo, ki sem jo imel pri roki sem si kri zadrzeval ter cistil iz obraza.
Veliko stekla mi je ostalo v lesiscu. Nogo sem imel porezano. Takoj po nesreci nisem vedel kaj me boli in kaj ne.

Zdravniki:
Najprej sem sel na dezurno kjer so mi rano oskrbeli in ustrezno povili. Izdali so mi napotnico za v Ljubljano kjer so mi zasili 2 siva na dveh razlicnih koncih. Glavo so mi lepo umili ter jo povazali.

Noc in drugi dnevi:
V noci sem spal dobro, vendar zaradi povite glave nisem mogel lezati na blazini oz. na glavi, ne da bi bila podlozena. Drugi dan sem se malo zamislil in se malo ogledal. Opazil sem da sem ze ves crn ter moder. Glava me je bolela in bil sem zivcen. Mat mi je prinesla Persen, da bi vsaj malo pozabil. Druge dneve sem spal ter zivel normalno.

Dusevne posledice:
Poleg tega, da sem imel tezko nesreco z malimi poskodbami sem se pocasi zacel sekirati za avto. Vsaka nesreca me se danes malo stisne pri srcu oz. je sploh nocem videti. Ko zaropota kaksen zvok podoben kot je bil pri nesreci se kar malo ustrasim. Ceprav sem se s casoma malo vnesel.

Kaj je bilo Twingotu?
Ker sme pristal na skali, se je v potniski kabini na tleh naredila ena velika bula od skale, kjer sem pristal. Akumulator je vrglo ven, masino mi je zabilo v plocevino ter mi zablokiralo sprednja kolesa. Zbile oz. pocile so vse sipe razen moje (voznikove). Prednja havba se je posteno zavila zadnja pa celo odlomila.

:: Nekaj slik:
Celota:
Slika
Tako trdno sem pristal:
Slika
S strani (sopotnik):
Slika
Od spredaj:
Slika
Zadjni del:
Slika
Si res prezivel?
Res! Se danes se cudim, kaj se lahko zgodi ceprav mislis da znas oz. da se ti kaj takega ne more zgoditi. Resil me je pas, ki me je "drzal" na sedezu.

Marsikdo misli, da Renault Twingo ni dovolj varen avto ampak moram reci, da sem ga preizkusil na lastno pest. In moram reci 8).

Prosim za vse kakrsne koli komentarje ter vprasanja.
Vec slik si lahko ogledate na naslovu:
http://switro.moj-album.com/album/3227725/?os=3228155

L.P. Grega
:)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

kaksna sreca v nesreci ...
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

stari res ful velka sreca v nesreci! twingo je kr zdelan! :?
Slika
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

js sm meu skor identicno nesreco s p306,sam sem pristal na strehi,na nekih polomlenih vejah ki so se skelstile med ruvanjem dreves,ampk avto je stal na onih vejah 2m v zraku :? ko so vidl avto tud ni noben vrjeu da lahko kdo prezivi v tem,ampk zgleda da je pleh trsi kot si mi mislmo...meu si sreco,drugic je mogoce ne bos mel,zato se merkej :wink:
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

uf, sreco imas :shock: :shock:

in kako hitro si peljal, ko te je odneslo?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fak ej, tole pa res ne mors verjet. Hvala bogu da si ostal ziv. Te je pa cist zmedl, kot sem bral. :shock:
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

mas sreco... hvlabogu da si prezivel. upam da nebo treba kj tacga dozivet (komurkoli :wink: )
Uporabniški avatar
immortal
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a immortal »

Hvala Bogu da si prezivel, ker to je pa cist :shock: :shock: :shock:
Uporabniški avatar
Guli
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a Guli »

Ojoj.. gor bles you my son..

Jebes avto, sam da teb ni nec :o
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

sreca tole :shock: :shock:
virko
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a virko »

:shock: :shock: :shock: Ufff, res sreca...
LIFE IS TOO SHORT TO DRIVE A GOLF DIESEL !
.....................................................................
http://www.virc-sp.si - računalniške storitve, spletne strani, itd...
http://www.mk-napoleon.si - Moto klub Napoleon Trebnje
Uporabniški avatar
roko

Odgovor Napisal/-a roko »

:shock: :shock:
Slika

Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ti mater si mel sreco. Vsaka cast za tole. Se dobro da te sreca spremlja. Tak kot si to dobro napisal sem mislil da je film ampak nazalost je resnica.

P.S. Res mislis popravit twingeca? :shock:
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

immortal napisal/-a:Hvala Bogu da si prezivel, ker to je pa cist :shock: :shock: :shock:
word, sam je pa res :shock:
Dare

Slika
Odgovori