kater motor
kater motor
Zivjo.
Sem bolj nov tukaj, pa me zanima kaksna je razlika med E6J in E7J motorjem kar se tice karakteristike, porabe,vzdrzljivosti,... Baje se E7J dobi v letniku 95. Kaj se bolj splaca nabavit, da pol lahko se sam kaj postimam?
Lp
Sem bolj nov tukaj, pa me zanima kaksna je razlika med E6J in E7J motorjem kar se tice karakteristike, porabe,vzdrzljivosti,... Baje se E7J dobi v letniku 95. Kaj se bolj splaca nabavit, da pol lahko se sam kaj postimam?
Lp
identicna motorja, le da ima E6J fergazer (Weber 32 TLDR), medtem ko ima E7J SPi (enotockovni el. vbrizg goriva). E6J masine naj bi bolj letele, vrtijo se lahko do 7k RPM, medtem kot ima E7J blokado pri 6k RPM. Poraba obeh motorjev je okol 7l na 100km, motorji so zelo vzdrzljivi (ene najbolj vzdrzljivih renaultovih masin), paziti je treba le na eno stvar, da masine ne pregrejes, ker potem se rado zgodi, da se glava malo zvije in zacne masina "pit" hladilno tekocino.
E6J masine najdes v Cliotih/19kah do letnika 93 in pa v nekaterih expressih, E7J pa v cliotih/19kah od letnika 93 naprej
E6J masine najdes v Cliotih/19kah do letnika 93 in pa v nekaterih expressih, E7J pa v cliotih/19kah od letnika 93 naprej
E7J od spomladi naprej...moja je maj 94 letnik in je ze E7J.
Pa E6J niso imele katalizatorja, E7J pa ga ze ima, kar pa je tudi glavni vzrok za razliko moci. Poraba je pri obeh skoraj ista, ce pa vergazer nastelas na bogatejso razmerje, pa lahko iz fergazerja iztisnes vec kot pa od SPI, samo potem je poraba temu primerna.
Pa E6J niso imele katalizatorja, E7J pa ga ze ima, kar pa je tudi glavni vzrok za razliko moci. Poraba je pri obeh skoraj ista, ce pa vergazer nastelas na bogatejso razmerje, pa lahko iz fergazerja iztisnes vec kot pa od SPI, samo potem je poraba temu primerna.

pri E7J je na 6300 rpm blokada. Ni smiselno odstranjevati, ker je max moc motorja pri skoraj 6000 rpm, naprej pa zacne padati. Navor pa je najvecji pri 4000 rpm in zacne naprej padat.
Ce bi hotel z blikado kaj dobit, bi moral temeljito poseci se v predelavo motorja, da bi krivuljo navora in predvsem moci premaknil naprej glede na vrtljaje.
To pa pri tem motorju lahko najhitreje naredis z drugo odmicno gredjo, ki ima malenkost zamaknjen kot in krajsi cas odpiranja ventilov.
Tuning v pravem pomenu besede ne pomeni predelavo samo enega dela, ampak vse, kar je s tem povezano. E7J motor pa ne vem, ce se ravno splaca.
Ce bi hotel z blikado kaj dobit, bi moral temeljito poseci se v predelavo motorja, da bi krivuljo navora in predvsem moci premaknil naprej glede na vrtljaje.
To pa pri tem motorju lahko najhitreje naredis z drugo odmicno gredjo, ki ima malenkost zamaknjen kot in krajsi cas odpiranja ventilov.
Tuning v pravem pomenu besede ne pomeni predelavo samo enega dela, ampak vse, kar je s tem povezano. E7J motor pa ne vem, ce se ravno splaca.

Zakaj denar stran metat ce ni treba......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1121140#
Vozena po primorskem.
Poraba 7-8litrov, 4 tockovni vbrizg.
Ni potreben noben tuning.
lp
Vozena po primorskem.
lp
Ima 81kW, pa je ze drazja registracija.megane96 napisal/-a:Zakaj denar stran metat ce ni treba......![]()
Vozena po primorskem.
lp
V postev bi prisla kaksna z 79kW.
Lp