LP_b
dci tuning, str3
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
dci tuning, str3
Gre se za tuning dci masine v prejsnjem klijotu. Za 65PS zdej vem, da je za razliko od 82PS brez interkulerja. Zanima pa me, ce je tut kaksna taka fizicna razlika med 82 in 100PS, ali je vse samo v elektroniki -- > da bi recimo dodal to stvar od 100PS, cipal in potem dobil 115-130PS. Ali je mogoce v 82 dat vecji interkuler in slucajno kdo ve od kerga pase. Ali mogoce kdo ve za kero trgovino, k majo diesel-tuning (za 1,5 dci
), ker povsod samo module prodajajo? A obstaja se kera druga fora za tuning dizla? Pa tolk da se razumemo, mam trenutno 82, cipan na 100.
LP_b
LP_b
Zadnjič spremenil clio_dizel, dne 11 Dec 2006, 23:21, skupaj popravljeno 2 krat.
kaj se pa danes ne da??
Pri takem posegu, kot si omenil, ne pozabi na hlajenje hladilne vode, saj dvomim, da bo ta original premogel temperaturo zadosti hitro odvajat skoz hladilnik. Potem tudi hlajenje olja (v kolikor ze nimas porihtano tega).
Za IC pa ne vem, ce je plac za vecjega. Ce ni, haubo izrezi in IC potegni iz haube..
Varianta Impreza WRX 
Pri takem posegu, kot si omenil, ne pozabi na hlajenje hladilne vode, saj dvomim, da bo ta original premogel temperaturo zadosti hitro odvajat skoz hladilnik. Potem tudi hlajenje olja (v kolikor ze nimas porihtano tega).
Za IC pa ne vem, ce je plac za vecjega. Ce ni, haubo izrezi in IC potegni iz haube..

Re: dci tuning
Ta zadeva ti bo predraga, 105 konjski ima popolnoma novo tehnologijo vbrizgalnih sob (so piezzoelektricne), variabilno turbino, drug program,...
Najbolse da pozavis,...
Najbolse da pozavis,...
- clio_dizel
- clio_dizel
- clio_dizel
zdej sem se pa neki novga zamislu: kako bi zgledal, ce bi od 100PS dal gor glavo, cel sesalni in izpusni del (tut turbino, sobe...) in racunalnik? ker sem vidu, da majo vsi 1,5dci (65, 82 in 100) iste bloke.
A kdo ve ce pase recimo 1,9 na 1,5 menjalnik?
se glede auspuha - a obstaja kera sportna varjanta za mojo masino (komplet izpuh)? Pa sportni kat. za dizla? Ker nebi ga pa dal stran, ker pol se pac ogromn kadi in to ni lih najbols za zadaj vozece se avte. Ce bi moral katalizator not ostat a bi se vecja cev sploh kej poznala - pa to bi mogu delat custom auspuh al kako?
Ful bi rad mel vec konjou, sam se mi nekak ne kupuje drucga avta...
A kdo ve ce pase recimo 1,9 na 1,5 menjalnik?
se glede auspuha - a obstaja kera sportna varjanta za mojo masino (komplet izpuh)? Pa sportni kat. za dizla? Ker nebi ga pa dal stran, ker pol se pac ogromn kadi in to ni lih najbols za zadaj vozece se avte. Ce bi moral katalizator not ostat a bi se vecja cev sploh kej poznala - pa to bi mogu delat custom auspuh al kako?
Ful bi rad mel vec konjou, sam se mi nekak ne kupuje drucga avta...
- clio_dizel
ja gre ful dobr, mislm sou je ful dobr. prej sm mel megana 1,6 8v pa je sel kr lepo in potem, ko sem prsu na dizla je bil filing dost boljsi, mislim tko, da je dost bolj se cutlo, kak je potegnu. Potem sem se navadu, ga cipal in je bil spet tist filing, kako lepo potegne in zdej sm se spet navadu....
drugac pospeski so dost boljsi (sploh proznost!), koncne pa zdej po cipanju se nisem sprobal, ker mi pri priganjanju dost kadi in ga ne upam matrat do koncne...
Tko da ti kar kupi tega, ti nebo zal - tut poraba je zdej ista kot prej...
Tko da ti kar kupi tega, ti nebo zal - tut poraba je zdej ista kot prej...
Ne saj meni koncna ni nevem kak vazna... Vem, da za dizle ni dobro nonstop tiscanje! Ko se vozim z maminim Leonom TDI ga na daljse relacije tudi ne tiscim do konca! Gre pa 200 max, ker je dokaj tezak 1300kg+
Sposodim si ga predvsem zaradi porabe goriva, ker s Cliotom mi ne pade na misel, da bi naredil npr 500km na dan
Ce tdi-ja vozim lepo po pameti mam porabo cca 4,5 litra na 100km... Tako, da si naslednje leto kupim Cliota dci, pa upam da bom zadovoljen! 
Sposodim si ga predvsem zaradi porabe goriva, ker s Cliotom mi ne pade na misel, da bi naredil npr 500km na dan
- clio_dizel
ce se ne motim, je na fotki tist vzvod, ki odpira loputo na turbini, da grejo plini mimo lopatic (kadar je pac treba). zdej pa nevem, a je slucajno kdo (na bilokeri turbini) "prestavljal" ta vzvod, ker se zelo interesantno samo obrne matice in je loputa v drugacnem polozaju. upam da nism prevec v temo brcnu, sam pac iscem resitve, kjer bi se dal se kej stisnt iz masine

Lahk ga prestaviš, pa možno da bi ti turbina vec filala, sam ti bo pa takoj elektronika posegla vmes in bo isti drek.clio_dizel napisal/-a:ce se ne motim, je na fotki tist vzvod, ki odpira loputo na turbini, da grejo plini mimo lopatic (kadar je pac treba). zdej pa nevem, a je slucajno kdo (na bilokeri turbini) "prestavljal" ta vzvod, ker se zelo interesantno samo obrne matice in je loputa v drugacnem položaju. upam da nism prevec v temo brcnu, sam pac išcem rešitve, kjer bi se dal še kej stisnt iz mašine![]()