Pozdravljeni
Imam en problem, pa upam, da mi ga pomagate rešiti. Avto je R. Megan cc 2004 2.0 16v.
Klimo sem peljal napolnit cca 14 dni nazaj. Vendar zadeva ne deluje. Imam baje več možnosti za vzrok.
1. Premalo plina.
2. Kompresor ne dela.
3. Senzor za temperaturo.
4. ?
Bil na Renault servisu, pa so mi rekli, da tudi če priklopijo na tester, ni nujno, da bo pokazal napako. Kako ugotoviti napako? Ne daje mi se 35 eur, da mi tester ne pokaže napake. Baje naj bi pogledal ali so cevi mrzle (pa nimam pojma katere cevi), ali pa senzor za temperaturo (?).
Kak nasvet?
Kataloška številka kompresorja (lahko kdo pogleda prosim)?
Hvala
lp
KLIMA
Re: KLIMA
Zalavfaj avto,prižgi klimo in pusti delati par minut,potem ugasni motor.
Z roko potipaj kompresor,na njem sta dve cevi (!) ena je debelejša druga tanjša.
Če sta obe enake temp. potem kompresor ne dela.
Prvo preveri,če ti ob pritisku na tipko ac sploh vklopi kompresor.Se sliši klik in vidi se,da se vrti notranji del jarmenice.Če ti ne vklopi kom. je lahko ,kot si ugotovil premalo plina,kaka el zadeva etc.
Pelji nekomu,ki rihta samo klimo,nap Optomik v Nm alli podobni,bo ceneje.
Z roko ne šari po motorju,ko ta deluje
Z roko potipaj kompresor,na njem sta dve cevi (!) ena je debelejša druga tanjša.
Če sta obe enake temp. potem kompresor ne dela.
Prvo preveri,če ti ob pritisku na tipko ac sploh vklopi kompresor.Se sliši klik in vidi se,da se vrti notranji del jarmenice.Če ti ne vklopi kom. je lahko ,kot si ugotovil premalo plina,kaka el zadeva etc.
Pelji nekomu,ki rihta samo klimo,nap Optomik v Nm alli podobni,bo ceneje.
Z roko ne šari po motorju,ko ta deluje
Re: KLIMA
Bom malo ukradel temo: Clio II ph2, motor 1,5dCi 285kkm (kar niti ni pomembno), ročna klima. Klima ne dela. Že lani spomladi ni, dal sem jo nafilat in je delala. V plin smo dodali barvilo, rezultat letos, ko klima zopet ne dela, pa je:

Drugje barvila ni videt (kompresor, hladilnik in preostanek cevi so suhi). Ko vklopiš stikalo v notranjosti se prižge lučka, zgodi pa nič. Se da iz teh slik ugotoviti, ali vsaj zožati izbor možnih napak. To da ni plina mi je jasno. Je možno da so kaka tesnila kje prebila?
Kaj je fora tistega preostata? Če prav razumem če ne deluje lahko zadeva spusti ven plin, ker misli da je pritisk v sistemu previsok. Je lahko to krivo?

Drugje barvila ni videt (kompresor, hladilnik in preostanek cevi so suhi). Ko vklopiš stikalo v notranjosti se prižge lučka, zgodi pa nič. Se da iz teh slik ugotoviti, ali vsaj zožati izbor možnih napak. To da ni plina mi je jasno. Je možno da so kaka tesnila kje prebila?
Kaj je fora tistega preostata? Če prav razumem če ne deluje lahko zadeva spusti ven plin, ker misli da je pritisk v sistemu previsok. Je lahko to krivo?