KLIMA

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
smt

KLIMA

Odgovor Napisal/-a smt »

Pozdravljeni

Imam en problem, pa upam, da mi ga pomagate rešiti. Avto je R. Megan cc 2004 2.0 16v.

Klimo sem peljal napolnit cca 14 dni nazaj. Vendar zadeva ne deluje. Imam baje več možnosti za vzrok.
1. Premalo plina.
2. Kompresor ne dela.
3. Senzor za temperaturo.
4. ?

Bil na Renault servisu, pa so mi rekli, da tudi če priklopijo na tester, ni nujno, da bo pokazal napako. Kako ugotoviti napako? Ne daje mi se 35 eur, da mi tester ne pokaže napake. Baje naj bi pogledal ali so cevi mrzle (pa nimam pojma katere cevi), ali pa senzor za temperaturo (?).

Kak nasvet?
Kataloška številka kompresorja (lahko kdo pogleda prosim)?

Hvala

lp
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Re: KLIMA

Odgovor Napisal/-a vran22 »

cevi so tiste aluminjaste..

se mi zdi da se tu na sliki vidi ko poteka, tam od cisto zgoraj levo z enim stolfcem pa gre proti sprednjemu delu avta.. morta pa bit 2 cevi..
Slika
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

in kaj če so cevi mrzle? kaj to pomeni?

lp
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Zalavfaj avto,prižgi klimo in pusti delati par minut,potem ugasni motor.
Z roko potipaj kompresor,na njem sta dve cevi (!) ena je debelejša druga tanjša.
Če sta obe enake temp. potem kompresor ne dela.
Prvo preveri,če ti ob pritisku na tipko ac sploh vklopi kompresor.Se sliši klik in vidi se,da se vrti notranji del jarmenice.Če ti ne vklopi kom. je lahko ,kot si ugotovil premalo plina,kaka el zadeva etc.
Pelji nekomu,ki rihta samo klimo,nap Optomik v Nm alli podobni,bo ceneje.
Z roko ne šari po motorju,ko ta deluje
Uporabniški avatar
rogi2

Na sliki zgoraj niso označene cevi od klime.Cevi se vidi v zgornjem levem kotu,na eni je ventilček z pokrovčkom črne barve,cevi so aluminijaste
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

Kje pa stoji kompresor? Se ga da videti brez razdiranja?
Uporabniški avatar
rogi2

Kompresor je verjetno spredaj levo spodaj pod alternatorjem.Gnan je z mikro jermenom(širok ploščat jermen)
Nixxon

Odgovor Napisal/-a Nixxon »

Bom malo ukradel temo: Clio II ph2, motor 1,5dCi 285kkm (kar niti ni pomembno), ročna klima. Klima ne dela. Že lani spomladi ni, dal sem jo nafilat in je delala. V plin smo dodali barvilo, rezultat letos, ko klima zopet ne dela, pa je:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Drugje barvila ni videt (kompresor, hladilnik in preostanek cevi so suhi). Ko vklopiš stikalo v notranjosti se prižge lučka, zgodi pa nič. Se da iz teh slik ugotoviti, ali vsaj zožati izbor možnih napak. To da ni plina mi je jasno. Je možno da so kaka tesnila kje prebila?

Kaj je fora tistega preostata? Če prav razumem če ne deluje lahko zadeva spusti ven plin, ker misli da je pritisk v sistemu previsok. Je lahko to krivo?
Odgovori