Avtoradio za Clia

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
kezman

Avtoradio za Clia

Odgovor Napisal/-a kezman »

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in pred kratkim sem kupil Cliota letnik 1999, ki ima originalen radio od Philips-a (PHILIPS 22DC461/62E). Želim zamenjat slednji radio za Kenwood-a. Če kupim tole:

http://www.kenwood.eu/products/car/rece ... DC-4754SD/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kenwood.eu/products/car/acce ... 0/details/" onclick="window.open(this.href);return false;

bo delal display in komande na volanu??
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Avtoradio za Clia

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Delale bodo komande na volanu display pa ne. Glede displaya je problem priklopit. Da se dobiti vmesnik za Alpine samo deluje samo z modeli višjih serij (117Ri, 9887 ipd) (300€+) in pa obvolanske z displayom komande okoli 110€.

V tem cenovnem rangu bi ti namesto kenwooda raje predlagal

Alpine CDE 131R

Ali pa Pioneer pa imaš še Bluetooth povezavo za prostoročno telefonijo in predvajanje glasbe

Pioneer DEH 4400BT (s prostoročnim telefoniranjem)

In pa obvolanske komande za tvoj avtomobil

Obvolanske Renault Clio

LP
Uporabniški avatar
kezman

zig@ napisal/-a:Delale bodo komande na volanu display pa ne. Glede displaya je problem priklopit. Da se dobiti vmesnik za Alpine samo deluje samo z modeli višjih serij (117Ri, 9887 ipd) (300€+) in pa obvolanske z displayom komande okoli 110€.

V tem cenovnem rangu bi ti namesto kenwooda raje predlagal

Alpine CDE 131R

Ali pa Pioneer pa imaš še Bluetooth povezavo za prostoročno telefonijo in predvajanje glasbe

Pioneer DEH 4400BT (s prostoročnim telefoniranjem)

In pa obvolanske komande za tvoj avtomobil

Obvolanske Renault Clio

LP
Hvala za pomoč!

Kaj praviš na XCarLink?
Uporabniški avatar
zig@

Je dobra zadeva za novejše avtomobile, kjer je menjava avtoradia bolj zapletena. Pri tebi je bolj pametno zamenjati avtoradio. Cena pa je tam tam z nekim avtoradijem nižjega srednjega razreda, ki pa ti nudi bistveno več od xCarLinka.

Lp
Uporabniški avatar
kezman

Kako naj vem ali ima moj radio tuner list ali ne ( Philips 22DC461/62E ) ?
Uporabniški avatar
zig@

Tuner list in Update list sta novejša avtoradia 2DC459 / 22DC579 / 22DC461 od Philipsa pa so starejši modeli.

LP
Uporabniški avatar
kezman

Kakšnega imam potem jaz oz. ali pri meni to sploh igra vlogo pri izbiri adapterja za obvolanske kontrole?
Uporabniški avatar
zig@

Za ta avtoradio in avtomobil Clio so primerne Obvolanske za Clio

Za Tuner List in Update list so pa večinoma Obvolanske za Clio

Potem imaš pa razlike še s CanBus sistemom, razlike, če ima avtoradio dodatni ekran, in pa čisto druge so še za Blaupunkt original avtoradie samo to so načeloma starejši modeli s kasetnimi predvajalniki. Skratka Renault ima malce zakomplicirano. Je res veliko kombinacij in moraš pazit da imaš prave.

Lp
Uporabniški avatar
kezman

http://www.ebay.co.uk/itm/PIONEER-Renau ... 242wt_1413" onclick="window.open(this.href);return false;

Potem bi tole moralo delati ??
Uporabniški avatar
zig@

Po pravici povedano ne vem. Jaz lahko pogledam po katalogu izdelkov, ki jih imamo mi za kateri avtomobil in avtoradio je kompatibilen vmesnik. Je pa kar nekaj različnih variant pri Renaultih.
Uporabniški avatar
kezman

Če imaš čas in če ti ni problem bi te prosil ja..
Uporabniški avatar
zig@

Lahko pogledam samo ti ne morem pomagat ker imam po katalogu po šifrah mojega dobavitelja razvrščene vmesnike po avtomobilih, opremah, sistemih in avtoradiih. Tako, da kaj bo delalo z ebay-a žal ne vem ker nimam dovolj podatkov o vmesniku.
Uporabniški avatar
JernejV

Odgovor Napisal/-a JernejV »

Jst bi si kr tole temo mal sposodu ker mam podobno vprašanje :)

mam clio storia 2007 letnik in mam namen menjat radio, kupt mislim tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/130000 ... 400ub#tech" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa me zanima če bo delu screen pa obvolanske komande? zej za obvolanske komande sm tak skor zihr da bi rabu tist vmesnik, me pa bol za zaslon zanima kak je s tem če ve kdo? :)
Uporabniški avatar
zig@

Živjo

Ja obvolanske ni problem zrihtat da delujejo potrebuješ samo enega od teh vmesnikov, odvisno kater radio imaš

Obvolanske komande Renault Clio

Glede ekrana pa ni možnosti, razen z avtoradii Alpine višjih serij (300€+) in original Alpine obvolanskim vmesnikom. Problem je ker radio ne da podatkov za prikaz na ekranu.

Priporočam ti, da si še pogledaš avtoradio

Pioneer DEH 4400BT

Odličen avtoradio z Bluetooth prostoročno telefonijo in predvajanjem glasbe in seveda USB, ipod/iphone kontrola in še in še. Bluetooth vmesnik je sedaj od svetovno priznanega proizvajalca Parrot tako, da je kvaliteta pogovora res odlična

V tem cenovnem razredu definitivno najboljša izbira sploh, če računaš kako draga je kazen za telefoniranje med vožnjo.

Pa še Renojevci imate pri nas nekaj popusta ;)

Lp
Odgovori