NE SPREGLEJ-števec Scenic II !!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Grande

NE SPREGLEJ-števec Scenic II !!!

Odgovor Napisal/-a Grande »

Zdravo,

rad bi razstavil armaturno ploščo in prišel do digitalnega števca pri Scenicu II. Našel sem že neke slike na linku do francoskega foruma, samo so slabe. Ima kdo kaka navodila, ki jih lahko podpre s fotkami? Ali pa če napiše postopek, kako se tega lotiti.

Hvala in lp :!: :!:
Zadnjič spremenil Grande, dne 23 Mar 2012, 14:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Grande

Re: števec Scenic II

Našel posnetek na youtubu, tako da si ni treba več belit gleve :D
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Link za druge ;)
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

mogoce to
http://www.youtube.com/watch?v=Fahbl7cS ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
rambo

Grande napisal/-a:Zdravo,

rad bi razstavil armaturno ploščo in prišel do digitalnega števca pri Scenicu II. Našel sem že neke slike na linku do francoskega foruma, samo so slabe. Ima kdo kaka navodila, ki jih lahko podpre s fotkami? Ali pa če napiše postopek, kako se tega lotiti.

Hvala in lp
zakaj pa ga bos odstranil
a se resetira sam od sebe.namrec na mojem je to ta napaka,da se izklaplja
Grande

Ja, ta link je pravi, hvala, bi ga moral že jaz prilepiti :oops:
Drugače pa tipični simptomi odpovedi števca- resetiranje pot.računalnika in ure ob ugašanju/prižiganju, slabše vidne številke. Včasih pa dela tudi vmes, ko avto ugasnem in spet prižgem. Serijska napaka, ki pa jo Renault noče uradno priznati. V Angliji pa je renault vsem vozilom od 2006 naprej z manj kot 60,000 miljami zamenjal brezplačno, ostalim, starejšim pa za doplačilo 100 GBP-cca 120e, kar je tudi ok. Pri nas se o tem ne ve nič, sem že kontaktiral Renault Slovenija, čakam kaj bo. Mogoče če bi se nas več spuntalo, da bi še kaj dosegli. Ker ne vem, zakaj bi bili manj vredni od Angležev. Pa še en link na to temo:
http://www.bbc.co.uk/blogs/watchdog/200 ... nic_r.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Drug teden zopet pokličem Renault, pa da vidim, kaj bo. Če ne bo nič, pa res pozivam vse, da skupaj vložimo neko protestno pismo, da se nas sliši. Zakaj bi Angležom nekaj menjali nam pa ne?

VAs obvestim, ko bo kaj novega.
Grande

Drugače pa bi ga rad vzel ven, ker sem prebral, da lahko nagaja samo en slab kontakt. Potem potrebujem samo še enega štromarja-elektronika, da bi to uredil.
Uporabniški avatar
rambo

Re: NE SPREGLEJ-števec Scenic II !!!

meni je bilo recen, da ce imam vse servise v pravilnih intervalih in na uradnih servis,ne nekaj doma pa brez racuna pa itd., da mi menjajo brezplacno in kilometre prepisejo na nov stevec.
pa sem rekel,ce je serijska napaka v cem je potem fora rednega servisa za olje in te stvari. pa so bli tiho.
v glavnem najceneje sem nasel enega za 220 do 250 pa leto garancije al dve celo
Grande

Tudi meni so utrujali s servisno knjižico in je rekel, da brez servisne uradne požigosane, ne morejo sploh prijaviti napake!!! :evil:
Seveda sem tudi to prijavil Renault Sloveniji, možakar je rekel, da bo obvsetil pristojne službe. Upam,da me ta teden pokliče, če ne kličem jaz. Mi je pa čudno, da je tako malo odgovorov na ta post...
rock-dj
Kraj: Šentjur

Odgovor Napisal/-a rock-dj »

Tudi jaz sem imel na Scenicu 2006 to napako. Na Renaultu so rekli, da oni samo menjajo cel števec - seveda bi ga moral sam plačat (cca 700€). Problem je v tem, da števec ponavadi po kakih 14 dneh dokončno ugasne. Meni so ga popravili v Celju za 150€ in dali 5 let garancije. Se mi ni dalo ubadat z Renaultom in čakat, hkrati pa se vozit brez delujočega števca...
Uporabniški avatar
rambo

Grande napisal/-a:Tudi meni so utrujali s servisno knjižico in je rekel, da brez servisne uradne požigosane, ne morejo sploh prijaviti napake!!! :evil:
Seveda sem tudi to prijavil Renault Sloveniji, možakar je rekel, da bo obvsetil pristojne službe. Upam,da me ta teden pokliče, če ne kličem jaz. Mi je pa čudno, da je tako malo odgovorov na ta post...
malo odgovorov je vrjetno za to ker je to serijska napaka scenica.
tako so mi povedali na vseh renault servisih kamor sem sel vprasat pa upal,da se me kje kdo usmili in pove kako do novega stevca.ampak zal. tudi en iz revoza mi je potem rekel,da ni problem menjat samo rabim potrjeno servisno. pa sem ga vprasal zakaj,ce je serijska napaka za katero vejo vsi in bi se to moralo ob prijavi zamenjat.
lahko bi nam menjali stevce te popravli in jih vgradili drugam.tak bi bilo meni logicno

@rock-dj: kam si pa dal to popravljat?imas kak kontakt,link?
Grande

Števca še nisem dal popravit. Drugače sem pa na Bolhi našel nekoga iz Medvod, pa sedaj je na avto netu neka reklama za 130e. Kar se mi zdi glede na to, da ga odmontiram sam, del ki pa crkne stane menda minimalno, še vedno ful drago. Kak finomehanik ali električar bi to sigurno znal popravit ceneje....
Grande

Lahko bi se vsaj tisti, ki so to napako že imeli, tu evidentirali, da vidimi, koliko napak je med forumaši. Res pa je , da jih veliko ni na forumih, tako da prav realno ne bi bilo..pa vseeno mogoče. Lahko bi koliko je med forumaši scenicov II in koliko je bilo napak, to pa bi že bila neka slika stanja.
rock-dj
Kraj: Šentjur

Odgovor Napisal/-a rock-dj »

rambo napisal/-a: @rock-dj: kam si pa dal to popravljat?imas kak kontakt,link?
Tukaj sem vse uredil:
http://www.vstuning.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lp, Simon
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

če kdo rabi mojstra za popravilo števcev oziroma bilo kaj se tiče elektronike in je iz Ljubljane oziroma se mu da hodit v Ljubljano, me lahko kontakira mam mojstra 1A, delal nekoč nekdaj na Realu, avtoelktričar, pogleda pa tudi kaj drugega ne samo renoje. Aja pa popravljal je tudi že ene par števcev od senica, je pa serijska napaka, pri vseh avtih enaka zadeva, kaj točno nisem vprašal.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Odgovori