Pozdravljeni!
Sem pregledal celoten ta podforum ter podforum styling za dve leti nazaj, ampak nisem našel podobne teme, iskalnik pa je našel vse kaj drugega, zato sem se odločil odpreti novo temo.
Zanima me katera platišča, dimenzije, so dovoljene na Clio 2 ph. 2 (letnik 2002) z motorjem 1,5dCI 65KM. Če se ne motim (nimam prometne tu da bi preveril) mi v prometni piše samo 175/65-14, pravtako imam v spominu da naj bi v navodilih pisalo da je večja dimenzija, t.j. 185-60-15 bila dovoljena samo pri močnejših motorjih. To dvoje moram preverit doma.
Ve kdo izmed vas kaj se lahko gor natakne? Pri tem nebi rad delal homologacije, potem vem da gre gor marsikaj, pravtako nočem furat zadevo v smislu "saj ne bo noben težil". Sem ravno pred nakupom letnih pnevmatik, pa razmišljam o opcijah.
kakšne dimenzije feltne v 14" in 15" so lahko gor za serijsko obutev?
Kakšen je ET platišč?
Kako velika je sredinska luknja?
Poigravam se z mislijo da bi si ubodel nekje original BMW mrežaste feltne od E30 in jih pobarval na črno (mislim da bi morale pasat). Ima v mojih koncih ena gospa na črnem Cliu polirane BBS RS (nekaj takega) in mi je kul, tak clash med retro in modernostjo.
Hvala za odgovore.
PS: Je kje kak DIY za menjavo olja v omenjenem avtu?
Clio 2 ph.2 velikost platišč
Re: Clio 2 ph.2 velikost platišč
Če nimaš homologirane druge dimenzije, moraš uporabiti eno od teh dveh opcijNixxon napisal/-a:Ve kdo izmed vas kaj se lahko gor natakne? Pri tem nebi rad delal homologacije, potem vem da gre gor marsikaj, pravtako nočem furat zadevo v smislu "saj ne bo noben težil". Sem ravno pred nakupom letnih pnevmatik, pa razmišljam o opcijah.
Te Clioti so imeli homologirano tudi dimenzijo 185/55/15, tako da preglej homologacijski kartonček.
Originalna BMW-jeva platišča mislim, da imajo sredinsko luknjo 57,1 mm, ti pa potrebuješ take z 60,1 mm.
Širina platišča za 175/65/14 je 5,5' (lahko tudi 6'), za 185/55/15 pa 6,5' (lahko tudi 7'). Lahko greš pa tudi v ekstreme z 9'
use se da sam če se če
Hvala za odgovor. Bom preveril homolomo kartonček najprej.
Kar se tiče olja, v motor gre 4.9 litra, najboljša izbira je 5W40 sintetika s standardom RN0710:
Npr.:
Shell Helix Ultra 5W40
Motul X-cess 8100 5W40
Elf Evolution SXR 5W40
Npr.:
Shell Helix Ultra 5W40
Motul X-cess 8100 5W40
Elf Evolution SXR 5W40
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Ja, za olje vem katero, sem trenutno spet kupil Shella, bolj me je zanimal sam postopek menjave. Bom že nekaj zvrtal.
Še hitro vprašanje: kakšen ET imajo standardne železne feltne?
Še hitro vprašanje: kakšen ET imajo standardne železne feltne?
Postopek menjave? Enako kot za vsak avto, segret motor, filter je klasičen z navojem (Mann-Hummel W75/3), edino za čep karterja boš rabil štirikotni ključ oz. nastavek za na gedoro, je pa če se prav spomnim 8mm. Uniorjev ključ dobiš v vsakem bolje založenem merkurju za 8€.
ET jeklenih felten je pa 36 za 14" in 43 za 15".
lp
ET jeklenih felten je pa 36 za 14" in 43 za 15".
lp
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Ključ si lahko, če imaš kakršnokoli brusilko doma, narediš sam 
use se da sam če se če