Vzvratno ogledalo avtomatsko temnenje

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
hozo86

Vzvratno ogledalo avtomatsko temnenje

Odgovor Napisal/-a hozo86 »

V avtu imam še klasično vzratno ogledalo, ki ga moraš sam ročno preklopit da temni. In me zanima, kje se bi dalo dobit vzratna ogledala z avtomatskim temnenjem, ter kolk je cena približno?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja po moje mislim da bo najlažje da kupiš avto ki to že ma, če pa misliš da boš kupil ogledalo ki ima to funkcijo ga namontiral in koristil funkcijo samozatemjevanja, pol maš pa bujna domišljija, ni samo za ga namontirat in žice priklopit v vtičnico za pepelnik, ker če bi blo pol tako mislim da ne bi blo to več dodatna fensi oprema
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Zakaj ne.. smao menjaš ogladalo, nekje dobiš rabljenega z avtomatskim temnenjem, priklopiš + in -, ter uporabljaš :)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

ko ga zmontiraš poročaj če stvar deluje 8)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
hozo86

Odgovor Napisal/-a hozo86 »

Avto sem kupil letos, letnik 2010 Laguna Coupe, opreme ima polno, ampak tole pogrešam, da nima avtomatskega temnenja. In bi čim prej rad menjal tole vzratno ogledalo z avtomatskim. ko bom kaj več zvedel, bom vsekakor javil.
Uporabniški avatar
mravla74

Odgovor Napisal/-a mravla74 »

Takšno ogledalo sem jaz razstavil ker mi ni temnilo (stik na plošči), objavljeno je tu:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=15

Ne potrebuješ pa nič razen +12V za napajanje vezja. Ker ima ogledalo vgrajeno dve fotodiodi eno spredaj in eno zadaj meri vezje razliko med njima. Če recimo sprednjo fotodiodo zakriješ s prstom se bo ogledalo avtomatsko zatemnilo ker bo zadnja fotodioda dobila veliko več svetlobe in je podobno kot če ti kdo ponoči z dolgimi lučmi sveti zadaj.
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Zanima me kam naj priklopim + - če nima tega konektorja tam pri senzorju pa pri neki zadevi od klime!

Kje jo naj priklopim zraven?
Avto prej tega ni imel!

Lepo prosim za hiter odgovor!
Odgovori