Megane 1.6 16V......letnik 2000...menjava jermenov
Megane 1.6 16V......letnik 2000...menjava jermenov
Zanima me koliko računajo privatni mehaniki za velik servis pri takem meganu 1.6 16V. Pooblaščeni servisi so predragi.....sedaj pa iščem mehanika za menjavo jermenov v okolici Celja.
Prosim za kakšno informacijo
Vsem želim lepe praznike in srečno 2010
Prosim za kakšno informacijo
Vsem želim lepe praznike in srečno 2010
Mislim, da bi se morali o tem malce podrobneje pogovoriti.
zobati jermen, napenjalec, vodilni ležaji, čepi odmičnih gredi, vijaki-SET cca 130EUR - Gates SET
vodna črpalka + hladilna tekočina - cca.70eur
micro jermen cca 20eur
ponavadi so slabi tudi ležaji micro jermena - veliko motorjev se sesuje ravno zaradi njih!
napenjalec micro jermena cca 50eur, ležaj cca30eur
4,5l olja sintetičnega cca 45eur
oljni filter 5eur
zračni 10eur
micro f. cca 10eur
svečke (odvisno)cca 25eur za 60.000km
filter goriva cca 8eur
na hitro vidimo, da gre za cca 360eur materiala (kvaliteten material -ponaredki);
+ delo cca 5ur
pa smo res na cca 500eur.
seveda je pa potrebno reči kaj in katera kvaliteta se vgradi!
nesmiselno je govoriti nekaj na "pamet"
lp
zobati jermen, napenjalec, vodilni ležaji, čepi odmičnih gredi, vijaki-SET cca 130EUR - Gates SET
micro jermen cca 20eur
ponavadi so slabi tudi ležaji micro jermena - veliko motorjev se sesuje ravno zaradi njih!
oljni filter 5eur
zračni 10eur
micro f. cca 10eur
filter goriva cca 8eur
na hitro vidimo, da gre za cca 360eur materiala (kvaliteten material -ponaredki);
+ delo cca 5ur
lp
-
ales30
Zelo lepo napisano.mihapa napisal/-a:Mislim, da bi se morali o tem malce podrobneje pogovoriti.
micro jermen cca 20eur
oljni filter 5eur
zračni 10eur
micro f. cca 10eur
filter goriva cca 8eur
+ delo cca 5ur
lp
Nazadnje ko sem delal tak servis (1.4 16v) je bil material cca. 300€, s tem da ni všteta tu notri hladilna tekočina, olje in oljni filter, filter goriva, zračni filter in micro filter. Ni poceni če kupuješ malo bolj kvalitetno robo.
Enigma motorsport
Kje to pri vas? V prekmurju? Jebenti tam je delo res manjvredno......bostjan85 napisal/-a:Prinas privatnik računa 70Eur za delo material pa cirka 150Eur oz max.Do 200Eur.
Prinas stane 4lit.Olja 5W40 29Eur je pa CASTROL TXT.
Pa spet je drugo vprašanje, jaz ne razumem folka k deva v avto neoriginalne dele.....dejte vsaj jermena original....olje z bolhe je pa itak tak "fejk" da kar glava boli, jst tega sploh ne upam noter dat v avto. Pomoje je slabše kot proton ali kak valvoline.Ti dve firmi pa omenjam zato, ker mam kolega v kamionu težave...sploh ne more dosečt normalnega pritiska....čaka kot norec......pri naprimer castrolu je to takoj po zagonu.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
ales30
hahahahhaTommy30 napisal/-a:Kje to pri vas? V prekmurju? Jebenti tam je delo res manjvredno......bostjan85 napisal/-a:Prinas privatnik računa 70Eur za delo material pa cirka 150Eur oz max.Do 200Eur.
Prinas stane 4lit.Olja 5W40 29Eur je pa CASTROL TXT.
Pa spet je drugo vprašanje, jaz ne razumem folka k deva v avto neoriginalne dele.....dejte vsaj jermena original....olje z bolhe je pa itak tak "fejk" da kar glava boli, jst tega sploh ne upam noter dat v avto. Pomoje je slabše kot proton ali kak valvoline.Ti dve firmi pa omenjam zato, ker mam kolega v kamionu težave...sploh ne more dosečt normalnega pritiska....čaka kot norec......pri naprimer castrolu je to takoj po zagonu.
In Renault kar v tri dni priporoča ELF... Ma dej no, pol pa mašina olje žre je pa vse drugo krivo... Zakaj pa ELF ne vlivate notri, če lahko olja poceni dobite?bostjan85 napisal/-a:To je res ja mi delamo za male plače vi pa za večje![]()
Glede olja pa rez z bolhe tud jaz nebi mel![]()
Za Castrola pa sem 100% da olje super ker vem kakšna kvaliteta je narejeno pa da mi nimamo stare zaloge
Pa še to... Kvalitetni neoriginalni homologirani deli ne morejo na enem koncu slovenije biti toliko cenejši kot na drugem, razen če je posredi kakšna utaja ali kraja. Delo je lahko ceneje, pa zopet ne toliko...
In še avtorju teme; servis na takem Meganu je bil 450 EUR z vsemi jermeni, napenjalci, vodno črpalko, filtri, tekočinami in delom. V bližini Škofje Loke (oz. Kranja). In 1 leto garancije na opravljene storitve in vgrajene dele.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
se pridružujem!
kar se delov tiče stremim k nakupu neoriginalnih delov, vendar isti proizvajalec, če se le da,.....tako da sem prepričan, da jermen Gates, ki je lahko kot originalni nad. del, kot tudi ponareden ni nič slabše kvalitete,...
Prav tako svečke NGK, zavore Textar, Bendix, napenjalci Koyo, Litens, Ina,....filtri Valeo, brisalci Valeo.....CENE SO BA BISTVENO DRUGAČNE (ZAENKRAT).....
Pač nekdo mora plačati drage celostne podobe, močno birokracijo (ki je občutno predimenzionirana v Sloveniji),...nadomestna in testna vozila,.....in nenazadnje tudi ves razvoj, motošport,......tako da,.....
kar se dela tiče kot praviš 70eur ali v osrednji Sloveniji 100eur razlika ne predstavlja glavnega parametra,...
Sem pa prepričanja, da kvaliteta dela največ zavisi od mehanika in seveda njegovega odnosa do stranke oziroma tudi odnosa njegovega delodajalca do njega,....tako da,.......spet dilema zakaj uradni servis ali zakaj ne,.....
Pri nakupu motornih olj sumljivega izvora oziroma še huje sumljive kvalitete pa se ni za igrati,...
lp
kar se delov tiče stremim k nakupu neoriginalnih delov, vendar isti proizvajalec, če se le da,.....tako da sem prepričan, da jermen Gates, ki je lahko kot originalni nad. del, kot tudi ponareden ni nič slabše kvalitete,...
Prav tako svečke NGK, zavore Textar, Bendix, napenjalci Koyo, Litens, Ina,....filtri Valeo, brisalci Valeo.....CENE SO BA BISTVENO DRUGAČNE (ZAENKRAT).....
Pač nekdo mora plačati drage celostne podobe, močno birokracijo (ki je občutno predimenzionirana v Sloveniji),...nadomestna in testna vozila,.....in nenazadnje tudi ves razvoj, motošport,......tako da,.....
kar se dela tiče kot praviš 70eur ali v osrednji Sloveniji 100eur razlika ne predstavlja glavnega parametra,...
Sem pa prepričanja, da kvaliteta dela največ zavisi od mehanika in seveda njegovega odnosa do stranke oziroma tudi odnosa njegovega delodajalca do njega,....tako da,.......spet dilema zakaj uradni servis ali zakaj ne,.....
Pri nakupu motornih olj sumljivega izvora oziroma še huje sumljive kvalitete pa se ni za igrati,...
lp
Vidim da ste glede cene kar enotni. Cena neoriginalnih delov je povsod dokaj enaka, samo delo ti različno računajo.
Zanima me če kdo ve kdaj pa jermeni najraje počijo (je to pri speljevanju ali vožnji v hrib...)....Tale naš megan bo star 10 let pa še ima kar prvi jermen, ker je bivši lastnik čakal na kilometrino, starost mu pa ni igrala vloge. Menjava je nujna, ker je jermen napokan in za eni točki že malo natrgan!
Zanima me če kdo ve kdaj pa jermeni najraje počijo (je to pri speljevanju ali vožnji v hrib...)....Tale naš megan bo star 10 let pa še ima kar prvi jermen, ker je bivši lastnik čakal na kilometrino, starost mu pa ni igrala vloge. Menjava je nujna, ker je jermen napokan in za eni točki že malo natrgan!