vprasanja glede problemo za Megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
morph

vprasanja glede problemo za Megane 2

Odgovor Napisal/-a morph »

Pozdrav, imam nekaj tezav pri mojem Meganu 2003
1. Pri odpiranju in zapiranju voznikovih in sovoznikov vrat, zelo poka. Zanima me ali je mozno tisto skatlico med vrati in karoserijo odpret (jaz sem poskusal pa mi nekako ni slo, prevec na silo pa nisem upal), na servisu so pa rekli, da je treba zamenjat.

2. Sedaj ko sem dal gor letne gume mi avto vlece na desno. Verjetno bo potrebno narediti optiko. Kam in koliko priblizno bo to naneslo?

3. Vceraj sem imel na avtocesti neprijetno izkusnjo, bremze niso prijele kot bi trebale v bistvi sem imel obcitek kot da jih ni. danes zjutraj pa sem testiral na poti v sluzbo, pa me je skoraj vrglo skozi sipo. A so poloscice za nic ali diksi ali pa oboje? Prednje diske sem zamnjal pred 40.000 kilometri prav tako ploscice. Prejsnje ploscice sem vozil vec kot 40000 km in tudi ko so bile na koncu se mi ni zgodilo to da nebi prijele.

4. Tempomat in levi zmigavec. Vcasih ko dam levi zmigavec mi ta zacne enkrat hitreje utripati, potem pa mogoce dela prav mogoce pa ne. in takrat ko mi dela enkrat hitreje, mi tudi ko sem npr. na avtocesti in imam vkopljen tempomat in dam levi zmigavec mi ga izklopi.

Evo to so moje tezave, prosim za nasvete in lep pozdrav.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: vprasanja glede problemo za Megane 2

Odgovor Napisal/-a Stupo »

1. mislim da so krivi panti vrat. Za zacetek lahko poskusis z wd-40, ce bo kaj pomagalo.
2. Si gume pred montazo centriral? Optiko delajo skoraj da pri vsakemu vulkanizerju, oziroma na vsakem servisu. Iz katerega konca pa si?
3. Se je pogreznilo zavorno pedalo tako globoko kot obicajno ko zaviras? Ce ja, potem mozno da nekaj casa nisi zaviral (oz. je avto stal), pa dez naredi svoje.
3. Nekje je slab stik, takrat ko ti utripa hitreje ti tudi ena zarnica ne sveti. Probaj ugotoviti katera in preveri v kaksnem stanju so kontakti.
Slika
Maxxo

Odgovor Napisal/-a Maxxo »

Glede 1. tocke, niso krivi tecaji ampak omejevalec odpiranja, tako kot si napisal. Z wd-40 se tam okrog ne sprica. Ce ze, potem odpri skatlico in podmazi z mastjo, da vsaj malo omilis pokanje, drugace pa ni druge kot zamenjat. Jaz se se nisem polotil odpiranja, avto je v garanciji, tega dela pa le-ta ne zajema (vec).
Nov omejevalec pride na servisu 60eur, potrebno ga je barvati v barvo vozila, kar skupaj z montazo nanese pribl. 120eur.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

4. zice v volanu oz. stik ali pregorena zarnica za zmigavec da utripa prehitro
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Glede zavor sem isto dozivel, ko sem dalj casa vozil po avtocesti, padal je dez. Ko sem zabremzal je slabse prijelo kot sicer. Sklepam da zaradi hladnih in mokrih zavor. Potem ko sem jih ogrel je zaviralo BP.
stm

Odgovor Napisal/-a stm »

morph napisal/-a:Pozdrav, imam nekaj tezav pri mojem Meganu 2003
2. Sedaj ko sem dal gor letne gume mi avto vlece na desno. Verjetno bo potrebno narediti optiko. Kam in koliko priblizno bo to naneslo?
A si to resil? Samo s cintriranjem?
Pri meni je podobno. Sem dal gor feltne z letnimi gumami,
pa mi pri zelo majhni hitrosti volan obraca v levo, pri vecji
pa ni cutit. Pa cez jame volan malo bolj poskace.

Vem, da priporocajo cintriranje vsako leto.
Do sedaj mi se ni bilo treba. Letos pa bo...

Pa se na eni gumi mi je napisalo sensor fault
po treh dneh od kar so druge feltne gor.
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

morph napisal/-a:Pozdrav, imam nekaj tezav pri mojem Meganu 2003
1. Pri odpiranju in zapiranju voznikovih in sovoznikov vrat, zelo poka. Zanima me ali je mozno tisto skatlico med vrati in karoserijo odpret (jaz sem poskusal pa mi nekako ni slo, prevec na silo pa nisem upal), na servisu so pa rekli, da je treba zamenjat.
Na Meganu II 2003 imam enak problem. Problem je v mehanizmu zadrzaca vrat. Zal je kompaktno sestavljen, tako da se ga ne da razstavit in popravit. Ce ga ze razstavljas, se zna razpasti => rabis novega.

Jaz sem se zmenil z enim tipom, ki Megana prodaja po delih, da mi ga dostavi naslednji teden za 25eur. Pa se srebrne barve je, tako da ne rabim strihat.

Res je, da je rabljen, res pa je tudi, da je od zadnjih vrat, tako da upam, da ni prevec zmahan ...

Novi so pa juhuhu dnarja. Sem klical Malgaj - 150eur :shock: za 2 kom (kao se ne da narocit en kos ampak v paru) in Real - 80eur (se kao da narocit en kos). Pol pa se strihanje ...

lp, Luka
Uporabniški avatar
morph

za jutri sem se zmenil, da grem na optiko, kako se bo obneslo vam bom porocal.

glede zavor sedaj vec nimam problemov, ocitno je res bilo to, da so bili hladni in mokri. to mi je bila velika sola za to, da nisem dal originalnih gor, ampak sem ga peljal mehaniku, ki nam sraufa tudi sluzbene avtomobile in mi je dal gor najcenejse ploscice (cvilijo ze od zacetka, sedaj pa sem z njimi prevozil 30 k km.)

za mehanizem vrat bom pa tudi probal najti, da bom vzel dol s kaksnega rabljenega, ker za to mi je pa malo predrago.

FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Na meganih 2 cvilijo prakticno vse ploscice... mam original in mi niso cvilile kksnih 10kkm... zdaj so pa zacele... pa niso niti na polovici dobe... tako da zato se jaz ne bi sekiral...
Uporabniški avatar
morph

tako, vceraj sem bil na optiki in ugotovil, da mi optike ne morejo naredit, ker imata obe kolesi 2-3 mm lufta.

A je imel kdo s tem ze izkusnjem, ali je to koncnik ali pa volanska gred.

Ce je ze kdo to popravljal me zanima koliko to tudi stane

Odgovori