Tip zavornih ploscic Clio 1,5dci
Tip zavornih ploscic Clio 1,5dci
Prosim za nasvet, ce kdo ve. Na Cliu II 1,5dci Billabong, 48kW, letnik junij 2003, tip motorja K9KA7 sem prisel do servisa na 120k km. Glede na to, da je vozilo dobro sluzilo in ga bom se imel, sem se odlocil, da mu namenim originalne dele in pooblascen servis. Ker pa sem vseeno hotel nekaj privarcevati, sem se odlocil narediti to pri olju, ker dobim originalnega na (Mimovrste?!) za 20eur ceneje in pri zavornih ploscicah, katere moram tudi menjat. Pri slednjih pa nastane dilema. Originalne z kat. st.77 01 207 066 imam namen zamenjat z Lucas ploscicami. Prodali so mi TRW (spodaj pise tudi Lucas) z oznako GDB 400=GDB1332=FEBI 16191. kaj to vse pomeni ne vem. Na spletu pa so na starni Olef omenjene tudi GDB 1465 (kot za 1,5dci). Omenili so mi v mailu, da imajo za 1,5dci ploscice zadaj neki utor. Ko so mi na servisu pokazali originalne so videti enake tem ze kupljenim GDB 400 vendar imajo poleg odvojeno nekaj plocevinastih ploscic?? A mogoce kdo ve cemu sluzijo te kovinske ploscice in ali so nujno potrebne? Kolikor sva z prodajalcem v GMT CE gledala ostale proizvajalce tega tipa nimajo nobene poleg teh plocevinastih ploscic. Mogoce malo komplicirano napisano, vendar ce je kdo menjaval ve zakaj gre. Hvala v naprej za nasvete. 
Mozno je (nisem preprican), da so tiste ploscice samo nove "kajle", ki sluzijo za montazo zavornih ploscic. Ali so podolgovate, v obliki crke V?
Ce ja, je ta rec uporabljena za fiksiranje zavornih ploscic v celjust in mozno je, da pri originalnih dobis tudi ta del zraven. Menjava tega dela ni nujna, sploh ne pri teh kilometrih.
Ce ja, je ta rec uporabljena za fiksiranje zavornih ploscic v celjust in mozno je, da pri originalnih dobis tudi ta del zraven. Menjava tega dela ni nujna, sploh ne pri teh kilometrih.
LP, Samojed