carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
demokedes

Re: carminat navigation

Odgovor Napisal/-a demokedes »

Imam dve konkretni vprašanji. Imam Espace letnik 2008 z Navigacijo Carminat CN 2, ne vem ali DVD ali CD. Uspešno sem nadgradil mape na v. 32 preko zapačeneih CD-jev. (ali po tem lahko sklepam, da je CD verzija)?
1. Ne javlja mi GPS signala. Kot sem že bral, naj bi bila težava v anteni. Anteno imam namen kupiti, vendar pa res ne vem, kje naj bi bila sploh prillopljena. Kje je GPS enota? Ali je to kar pri samem "avtoradiu"? Ker jaz vse kar najdem povezanega z navigacijo je ta radio enota: Slika

2. Bluetooth mi sicer dela, vendar ne prikazuje imen iz imenika. Ko dam komando download all contacts from handset ...se povezava s telefonom prekine.
Ideje?
Hvala in lp
LosBlancos

Odgovor Napisal/-a LosBlancos »

Pozdravljeni, sem nov na foromu in od petka lastnik megana 2014. Avto je bil uvozen iz Nemcije in ima zato na sd kartici le DACH mape torej v Sloveniji totalno ne uporaben. Ko na tom tom vtipkam prvi dve stevilki mi napise da je kartica neuporabna za celotno evropo. Sedaj pa,ali je komu ze ratalo prekopirat mape na navadno sd kartico in da to dejansko dela? Ali je bolje nabavit original preko ebay oz bolhe ce bo pametna cena?
Na nemskem foromu pise, da moras najprej dati novo kartico v avto in pocakati, da napise da kartice ni nasel,nato je pripravljena za nalaganje kart.
Bil bi vesel vsake pomoci, ker mi je mal hecno gledat avtek na crni mapi z renault servisi;))

lp
Gscenic3

Odgovor Napisal/-a Gscenic3 »

Zdravo,

prosil bi za pomoč pri carminat tomtom navigaciji.

Peljem Grand scenica 2010 v katerem sem imel sd kartico za navigacijo, ki sem jo kupil preko bolhe tri leta nazaj.
Navigacija je delovala TOP do sedaj.
Tast je kupil istega scenica samo letnik 2014 iz uvoza brez slovenskega zemljevida.
Sledila je GENIALNA ideja zakaj ne bi vtaknil svojo SD kartico v njegovo navigacijo-MOGOČE BO DELOVALA.
No vsi veste odgovor DA NE GRE!!! tomtom/tomtom live.
Problem se ja pojavil takoj ker sedaj pa ta kartica ne deluje več tudi v starem scenicu.

Ali jo je možno popraviti? ali Jo moram na poseben naćin zagnati? Ali bolje da zopet kupim drugo preko bolhe?

Prosim za pomoč in se zahvaljujem za odgovor
lp
Uporabniški avatar
jagoda27

Odgovor Napisal/-a jagoda27 »

Poizkusi jo refrešati preko računalnika
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Imam problem v Vel Satisu s Carminat CNC navigacijo. Originalna antena že nekaj let ni delala, sedaj pa sem kupil aftermarket GPS anteno. Anteno sistem zazna in tudi najde cele tri satelite. Problem je ta, da se navigacija ne pomakne v točko kjer sem, stoji nekje v bosni, tudi koordinate se med vožnjo ne spreminjajo.
Posodobil sem firmware in karte na V32.1.
Je problem v aftermarket anteni (dvomim), problem v gps calculatorju ali je kak softwareski reset/ponastavitev?
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Roman

Odgovor Napisal/-a Roman »

pozdravljeni,

pri navigaciji carminat dvd imam sledeč problem in sicer ,da se mi med vožnjo izklopijo določene funkcije ... (samo med vožjo v primeru ,da vozilo stoji pri miru so na voljo vse funkcije ) zato bi prosil koga ,ki ima od Renaulta diagnostični program ,da bi jo ćisto resetiral navigacijo .... hvala
Odgovori