Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Tačas, ko ste eni uživali v Istri, sem bil jaz priden...

Maja cel dan dela, jaz pa imam jutri en jeb*n pregled pa sem se odpravil na Kras. Itak bilo napovedano lepo vreme; sem planiral kaj zrihtati okoli hiše, potem pa malo pogledati avto.

Postanek Istrskega tripa na Lomu sem zamudil - sem se hotel vsaj en del poti peljati zraven... No, pa drugič. Najprej sem peljal motorko na sprehod, potem pa sem nekaj našel skrito v skladišču:

Slika

Kilometri, grde ceste, raznorazni vozniki ipd... so pustili svoje znake:
Slika

Pa sem nekaj kupil...
Slika

Odtenka nisem 100% zadel in tudi nisem brusil, ker imam plan še letos dat feltne zrihtat in nisem hotel kaj zaje*at z mojimi popravili :lol: Zgleda pa (ena od mnogih prask) nekako tako:
Slika

In kooooončno:
Slika

Potem pa sem nadaljeval. Ful mi je bilo zabavno preklinjati nad izbiro teh korektorčkov, zato sem poskusil izbrati "najboljprimernomodrega" :mrgreen: Itak nisem imel sreče, sploh pa so na splošno serijsko vsaj trije odtenki te modre in velikokrat še pri ličarju ne zadanejo pravega - govoril z majstrom. Zato mi je oproščeno :D Odkrušena barva okrog šipe me je žrla že kar nekaj časa :(
Slika

Pa še popravljeno. Ni za slikat preveč blizu :lol: Mi je pa res najbolj pomembno, da ni več okrušeno pa tudi, če bi z rdečo barval.
Slika

Te pa gredo v skladišče za pol leta... Preden gredo gor pa bi jih bilo fajn malo porihtat. Sol je pač naredila svoje. Če ne bo predrago, gredo na barvanje in ravnanje. Drugače bom pa kak plastidip probal zaenkrat ;)
Slika

Potem pa sem jo še umil, namazal gume. Še po 4h letih se ne morem načuditi, kako všeč mi je dejansko ta avto :oops:
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Sem ti tole malce predrugačil, sem direkt slikce nalepu namesto tistih nikakvih tumbnailov. Se vsaj avto vid in res na teh feltnah dobr zgleda :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Baba je včeraj obrnila 270000 km... :| Mešani občutki. Sam čakam, kdaj bo kaj vsekalo :lol: Zaenkrat vse ok, razen par malenkosti, ki jih moram urediti:

- Škripajo gumice stabilizatorja. Jih imam doma že vsaj 1 leto pa se jih nikakor ne morem spravit menjat. Sem bil že vsaj 2x pod avtom, pa sem se samo obrnil, ko sem zagledal volansko letev in okvir :lol:

- Šklopotanje puš na mostu zadaj. Podobna zgodba kot zgoraj - z razliko, da jih še nimam. Resno razmišljam, da se ne bom sam lotil tega oz. da kupim primerno orodje preden začnem. Drgač pa še ni tako zelo hudo, da bi se mudilo z menjavo.

- Zadnji brisalec - motorček. Moral bi sčistiti in namazati mehanizem, pa nikakor ne dobim brisalca dol z motorčka, da bi lahko motorček snel dol s prtljažnika. Sem v fazi nabave (kako lepa Slovenska beseda) abcigarja - upam, da bo potem šlo...

- Gretje zadnje šipe. Ko sem poskušal sneti brisalec, sem bil očitno preveč zagnan :oops: Očitno sem nekaj strgal, sklopil...

- Sprednja desna guma. Spušča. Še preverjam kje in koliko. Načeloma spusti cca 1bar / 24h - tako, da sem čez vikend vsak dan polnil. Grem v akcijo načeloma danes...

Aja: kakšen mesec nazaj sem bil pri ličarju glede rihtanja zunanjosti. Se bo dalo nekaj narediti, ampak počasi. Prvi razlog je, da ne morem izkoristiti vseh treh letnih škod hkrati, ker bi potem naredili totalko s popravili :? J*bi ga, avto je pač malo vreden. Drugi razlog pa so odbitne franšize, ki si jih ne morem privoščiti vseh na enkrat.

Toliko za zdaj ;)
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Bol k boš razmišlu o tem kdaj bo dušo spustila slabše bo :lol: vozi se pa je če ji je usojeno ji je haha :D
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
Drejchi

A jo maš pr ličarju? :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Yes... :smt035

Jutri ali v ponedeljek bo že narejena. Sprednji odbijač + luči, zadnji levi blatni in vrata, mogoče bo lahko stisnil še zadnji odbijač noter.

Potem je to-to za letos, kar se tiče parkinga in delamo po dogovoru naprej - poliranje, sprednja šipa (zdrsana) in rob okoli nje, potem pa še detajli tekom leta ali drugo leto na boljše sestavljeno polico...

Zdej me tudi ta odbitna franšiza je*e, bo spet šlo 300€ :x
Uporabniški avatar
Drejchi

Jest sem letos že uveljavljal parking in bom dal popraviti vrata, ki jih imam podrsana. Ker je to moja prva škoda letos, me ne bo koštalo nič, kar je super, le še do ličarja moram :)

Boš povedal kako ti je ta naredil...
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

V soboto sem prevzel avto pri ličarju. Zrihtan je bil sprednji odbijač in zadnja leva vrata ter blatnik. Luči in krom letvice pridejo na vrsto pri rihtanju sprednje šipe / okvirja... Potem so jo še umili in namazali z nekim voskom. V glavnem, zdaj razumem tiste strice pri Overhaulin', ki se zjočejo/kričijo/norijo, ko zagledajo svoj avto :lol:

Sem dobil kar kurjo kožo, ko so se odprla vrata delavnice. Mwoooo, kaj mam rad ta avto :oops: Sem kar kurjo kožo dobil :mrgreen:

No, naj slike povejo svoje prej/potem:

Sprednji del:

Slika

Slika

Blatnik + vrata nad kljuko:

Slika

Slika

Slika

Še ena celotna:

Slika

In po ličenju :D

Bok in vrata:

Slika

Slika

Slika

Spredaj:

Slika

Slika

Celota:

Slika

Slika

Presrečen sem nenormalno, se mi je smejalo, kot pred 5 leti, ko smo jo domov pripeljali. V kratkem sledi, torej, še sprednja šipa oz. grda rja okoli nje - bo vrgel celo šipo dol, da vidi, kaj dejansko se dogaja spodaj. Pa itak, je tudi šipa cela zdrsana in popikana. Drugo leto pa na boljše sestavljeno polico (upam pa, da prej) še zadnji odbijač in barvanje/poliranje ostega avta.

Za muziko in štimanje motorja pa sem itak že 124x povedal :lol:
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Fouš :smt047 . Adijo pamet :)

:smt009
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
drhouse

Halo, lahko jo na metalik roza prebarvam pa ne bo nikoli zgledala tako dobro kot Avi ;)

Sej dela je še precej, ampak razlika je bolana :woohoo:
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Super so jo zrihtal :D dej še prednje luči spoliraj :)
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, lučke so zdej na hitro z nečem namazali, ker so "pozabili" jih zbrusiti in polakirati, kot je bilo zmenjeno - sicer pa je bil to "bonus" ob rihtanju odbijača... Bomo tako uredili ob nadaljnem rihtanju oz. jih kar zamenjali, ker so itak zbledene / boge tudi znotraj - je prejšnji lastnik na silo postrani dal žarnico noter in je malo stopilo parabolo ter to srebrno pi*darijo s parabole naparilo na notranjo stran luči...
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Čudovita je! :smt008
Uporabniški avatar
drhouse

Huh, hvala ;)
Odgovori