Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a jurko »

pahko kupiš xenon kit :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Ja vendar ne vem kakšnega naj bi kupil :S Je to res da potem ne deluje samodejno nastavljanje višine snopa žarometa? Mogoče kdo ve za kakšen dober xenon kit, da ga vgradim in je kolikor toliko poceni?
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

sej višina ni odvisna od žarnice :) ma motorček itak na samo parabolo oziroma lečo vezan ;)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
revier

Aha sej se mi je zdel, da je tako;) kaj pa za kit mogoče kdo slučajno kej ve kter je dobr?
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

http://mcenter.si/Avto-moto/Xenon_osvet ... en_12V_35W" onclick="window.open(this.href);return false;

tega ima kolega v Sportageu že več kot pol leta oz. 60000km pa še vedno dela b.p.
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Prijatelj ima Espacea l. 03 na kateremu ABS ne dela. Kaj bi lahko bil vzrok temu? Je šla po gobe ABS enota? Koliko to stane?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

picinni napisal/-a:Prijatelj ima Espacea l. 03 na kateremu ABS ne dela. Kaj bi lahko bil vzrok temu? Je šla po gobe ABS enota? Koliko to stane?
Lahko je tudi samo senzor. A lučke svetijo? Najbolje pa na tester, da se ugotovi kateri senzor je fuč- če je.
RenaultSport
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Lučke ne svetijo.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

ali ima klasični megane isto zadnjo premo kot karavan model 99-02 ?
Marsek

Odgovor Napisal/-a Marsek »

Hladilna tekočina mi izginja - nikjer pod avtom ne teče, v olju ni vode, v vodi ni olja.... pokrov ne tesni?
Laguna 1,9 dTi
Uporabniški avatar
revier

Marsek napisal/-a:Hladilna tekočina mi izginja - nikjer pod avtom ne teče, v olju ni vode, v vodi ni olja.... pokrov ne tesni?
Mogoče je pokrovček na posodi za hladilno tekočino zanič in to vodo ven zmeče, zato najprej preveri pokrovček.
Marsek

revier napisal/-a:... zato najprej preveri pokrovček.
Kako pa ga preverim? Ko ga odšraufam se mi nič nenavadnega ne zdi...
Laguna 1,9 dTi
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Marsek napisal/-a:
revier napisal/-a:... zato najprej preveri pokrovček.
Kako pa ga preverim? Ko ga odšraufam se mi nič nenavadnega ne zdi...
Zašraufaj pa zalaufi avto da se ustvari pritisk v sistemu, ponavadi se takoj vidi, če kje kaj "piha" okoli pokrovčka. Si pregledal vse okoli motorja, da ne pušča pri kakšni prirobnici ali kaj podobnega, ponavadi se naredi tako kot "kapnik" rdeče barve (odvisno od barve antifriza)? Izginja veliko tekočine?
RenaultSport
Uporabniški avatar
revier

Membrane v pokrovčku se ponavadi zamašijo in ne opravlja svoje funkcije potem pa vodo zmeče čez pokrovček ven. Lahko pa je tudi termostat kje počil in počasi spušča ali pa kakšna cev.
Marsek

Spula napisal/-a:Zašraufaj pa zalaufi avto da se ustvari pritisk v sistemu, ponavadi se takoj vidi, če kje kaj "piha" okoli pokrovčka. Si pregledal vse okoli motorja, da ne pušča pri kakšni prirobnici ali kaj podobnega, ponavadi se naredi tako kot "kapnik" rdeče barve (odvisno od barve antifriza)? Izginja veliko tekočine?
Na teden pol litra približno. Sam če bi kjerkoli spuščal, bi se vidla kakšna kapljica pod avtom, a ne? Tak pa nič, ko miruje, ali ko lafua - nič. Kot da bi hlapela.
Laguna 1,9 dTi
Odgovori