Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a Spula »

slo napisal/-a:Hm nevem, ker servis pa priporočaš. Toliko so mi naredili predračun na uradnem servisu Pleško cars. Problem airbag lučke so mi uredili zelo ugodno, pa sem jim zaupal. Sej še vedno lahko kam drugam peljem če ima kdo kakšen boljši predlog :D
Pelji kakšemu privatniku, ali popoldancu boš še ceneje skoz prišel. Odvisno je tudi ali boš dal original ležaje ali ponaredek?
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Original so 90€, ne? Mislim, da ni potrebe tvegat s ponaredki?
slo

Odgovor Napisal/-a slo »

Pa kdo pozna kaksnega zaupanja vrednega v LJ in okolici? Ležaje pa bi dal orginalne notri.
Uporabniški avatar
drhouse

No dej, poglej PM ;)
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Tesnilo glave ventilov je(če se prav spomnim) 180€ :) ČE se prav spomnim :D

Sem ga hotel januarja zamenjat pa mi je prej že ojnični šel... :lol: :roll:
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
Spula

drhouse napisal/-a:Original so 90€, ne? Mislim, da ni potrebe tvegat s ponaredki?
A niso več? Za 1.5dci so 100-110€. Imam na dvorišču enega 1.5dci s ponaredki-ojnični pa laufa že kar nekaj kkm brez težav. Res pa je da ni nek velik denar v primerjavi če slučajno zaropota :)

@Hauba 180€ za tesnilo?
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse

Nekje sem ulovil, da so za 1.9 okoli 90€, pa sem sklepal podobno za 2.2 :oops:
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Še enkrat, kratko vprašanje: Brat ima v obnovi 50ccm skuter, in ker so sprednje vilice že slabe, bi jih dal pregledati/obnoviti - pozna kdo koga v Lj. ali okolica ki se ukvarja s tem? Lahko službeno ali popoldne v prostem času.
Za kakršnekoli info. bom hvalažen :)

Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Amortizer dol pri ljubljani.njih lahko povprašaš
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

s čim najlaži spravš nalepko iz avta (nalimana je na barvo) ? tko, da kkšna rezila pa te fore odpadejo ali pač ?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

iRenault napisal/-a:Še enkrat, kratko vprašanje: Brat ima v obnovi 50ccm skuter, in ker so sprednje vilice že slabe, bi jih dal pregledati/obnoviti - pozna kdo koga v Lj. ali okolica ki se ukvarja s tem? Lahko službeno ali popoldne v prostem času.
Za kakršnekoli info. bom hvalažen :)

Lp
Pozdravljeni

Sama obnova naj ne bi smela delati probleme. Je kar nekaj delavnic v Lj. kjer obnavljajo takšne in podobne stvari. Lahko pa preverite, na Dolgem mostu je servis za mopede/skutere

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Fantje zdravo

Imam megana 1 ph2 L.99, in zanima me sledeče naredit bi (vsaj bo pojem mnenju) moral veliki srevis zadni je bil narejen 58009km , dananšnje stanje km pa je 134000 JA/NE (kaj bi storili vi)? Sicer mi doma fotr govori, da še ni potrebno, a mene obletuje strah, da bi mi bo kje ventile povilo itd..in bi bli tam k ni treba bit.
Potem kar se tiče menjeve olja v menjalniku menjat ali ne?..od kar je avto v naši lasti(37000) še ni bil menjan.
Kar se tiče olja filtrov in podobno to bom naredil isti dan kot glavnega, svečke sem menjal pred dvema tema osnovnima servisoma, jih je potrebno menjati?
Kaj bi bilo dobro da se še menja oz. preveri pri tako starem avtu?

Z avtom sem zadovoljen, nobenih problemov razen kot sem že enkrat omenjal tisto njegovo nabijanje obratov ko je motor hladen, kje bi začel reševat problem pa nevem, ampak upam da bom v letošnjem letu to rešil. Tako da si avto želim met še naprej ker mi služi zato hvala za pomoč in nasvete :)
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Gleda glavnega servisa je ponavadi na 5 ali 6 let oz. določeni prevoženi kilometri, to ti piše v servisni knjigi. Olje in filtre je pa dobro da se menja tam nekje od 15000 do 20000 km ali jaz ga menjam vsako leto če ne dosežem teh kilometrov. Tako da če to ni bilo že dolgo narejeno je dobro če narediš.

za obrate ne pa mogoče kriv motorček prostega teka.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Spula

HrCk napisal/-a:Fantje zdravo

Imam megana 1 ph2 L.99, in zanima me sledeče naredit bi (vsaj bo pojem mnenju) moral veliki srevis zadni je bil narejen 58009km , dananšnje stanje km pa je 134000 JA/NE (kaj bi storili vi)? Sicer mi doma fotr govori, da še ni potrebno, a mene obletuje strah, da bi mi bo kje ventile povilo itd..in bi bli tam k ni treba bit.
Potem kar se tiče menjeve olja v menjalniku menjat ali ne?..od kar je avto v naši lasti(37000) še ni bil menjan.
Kar se tiče olja filtrov in podobno to bom naredil isti dan kot glavnega, svečke sem menjal pred dvema tema osnovnima servisoma, jih je potrebno menjati?
Kaj bi bilo dobro da se še menja oz. preveri pri tako starem avtu?

Z avtom sem zadovoljen, nobenih problemov razen kot sem že enkrat omenjal tisto njegovo nabijanje obratov ko je motor hladen, kje bi začel reševat problem pa nevem, ampak upam da bom v letošnjem letu to rešil. Tako da si avto želim met še naprej ker mi služi zato hvala za pomoč in nasvete :)
Glede nato da delaš malo kilometrov potem gledaš na leta (~5 let). Olje v menjalniku naj bi bilo longlife, vseeno ga preveri in če je siv ali črn ga zamenjaj. Svečke se menja na cca. 50kkm.
RenaultSport
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Mogoče kdo ve kje dobiti nove ali dobre rabljene vijake za pritrditev amortizerjev v pesto, namreč glava vijaka se je utrgala, sedaj moram pesto odstranit in poizkušat s segrevanjem, vendar kljub temu bom potreboval nov vijak ki je pritrjen na mestu kot je označeno na sliki: Slika
Če kupim novega, moram biti pazljiv verjetno na samo trdoto ter prožnost materiala iz katerega je vijak, zato po vsej verjetnosti ne bo dovolj dober navaden vijak iz Merkurja, mogoče kdo ve te potrebne podatke.
Odgovori