vžiganje cliota 1.5 Dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
gregec12345

Re: vžiganje cliota 1.5 Dci

Odgovor Napisal/-a gregec12345 »

aja mogoče sem pozabil omeniti da se ob tem neskončnem verglanju prižgeta lučki: oranžna spirala in rdeča stop (stop piše v sredini nekaj pa je okol)
Uporabniški avatar
RiDDicK
Moderator
Kraj: KRANJ

Odgovor Napisal/-a RiDDicK »

Isti problem sem imel jaz 14 dni nazaj, prvo sem mislil da je kakšen senzor in našprical s kontakt sprejom senzor vztrajnika ni bilo nič boljše potem sem našprical senzor ta odmično gred in je vžgal takoj...po nekaj časa se mi je to spet pojavilo sedaj pa vžiga samo malo dlje nekako pol sekunde. Probaj našpricati senzor odmične gredi najdeš ga pod zgornjim nosilcem levo pri jermenu edini ki ti skoči v glavo:D. Če ti to nebo pomagalo jaz sumim kakšno maso. Mene je skrbelo da so kakšne šobe, pumpa ali kaj takega in šel pomerit pritisk in je vse kazalo vredu. Upam da sem ti bil v pomoč.
Lp RiDDicK
Enim je treba vse dvakrat povedat, enim je treba vse dvakrat povedat.
gregec12345

kje bi dobil kontakt sprej?? a wd vela?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

WD ni dober za kontakte. Kupiš ga lahko v večini trgovin z avtodeli.
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Odgovor Napisal/-a GrizZzLy91 »

Ti bom poslal sliko, kje se nahaja tisto tipalo, ki je mene zajbavalo da je avto tudi v nedogled verglal in dal nič od sebe, in sporoča računalniku, če je nafta dovolj zagreta ali ne, če sem prav razumel pomen tega tipala in mogoče pa le imaš v tem problem. V glavnem ko ti avto ne bo vžgal, poskusi samo potegniti kabel dol s tega tipala (čisto enostavno, imaš takšno železno sponko na vrhu in spodaj, jo samo skupaj stisneš in potegneš kabel dol), ker če kabla ni gor, potem skoz greje nafto (tako mi je povedal mehanik) in če ti bo avto v tem primeru vžgal v prvo, potem si našel problem, če pa ne, potem pa ti zaenkrat ne vem več povedati in pomagati :). Upam da bo to rešitev :wink: :)

Lp
gregec12345

aha no prosim če mi lahko pošleš sliko..
jutri bom kupil kontakt sprej in probal našpricati senzor odmične..in potem sporočim.
drugače pa hvala za vaš trud ;)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Evo kot sem ti obljubil, sem slikal zadevo: torej to tipalo se nahaja pod zračnim filtrom in lahko ga vidiš od strani, če pogledaš notri pri akumulatorju pod zračni filter pač edino tisti plastični pokrov moraš vzeti iz mašine dol da boš mev boljši pogled.

Pač za poskusit je, ko ti avto ne bo vžgal poskusi vzeti kabel dol s tega tipala in boš potem videl kako bo. Samo stisneš tisti 2 železni klemici gor skupaj in potegneš dol, potem ko boš dal kontakt, ti bo spirala za gretje svečk skoz gorela, tako da nič bat, če bo avto vžgal, bo potem zginla.

in še slike:
Slika
Slika
gregec12345

aha hvala ti! se pravi naslednjič ko mi bo avto dlje verglo bom nehal verglat, bom vzel ta kabel vn in ga poiskusil še enkrat užgat.....če bi bil problem v tem bi moral avto takoj vžgati?!?
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

gregec12345 napisal/-a:aha hvala ti! se pravi naslednjič ko mi bo avto dlje verglo bom nehal verglat, bom vzel ta kabel vn in ga poiskusil še enkrat užgat.....če bi bil problem v tem bi moral avto takoj vžgati?!?
Točno tak naredi ja :)
Tako so meni rekli, da naj bi avto vžgal takoj, pač tako kot ti normalno vžiga.
gregec12345

no jutr kupim kontakt sprej, našpricam senzor odmične (upam da bo bolje) potem pa ob priliki dolgega verglanja še to probam..
gregec12345

am sedajle sem našprical kontaktek na senzorju za odmično, ni nič bolje (sem pa opazil da tista gumica na kontaktu (plava) ni fiksna in ko skupaj vtakneš pride gumica vmes in je 1mm manj gor natakneno kot bi moralo biti) mislite da je problem v tem?? kaj pa bi bilo če bi ta senzor pustil odklopljen??
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

gregec12345 napisal/-a:am sedajle sem našprical kontaktek na senzorju za odmično, ni nič bolje (sem pa opazil da tista gumica na kontaktu (plava) ni fiksna in ko skupaj vtakneš pride gumica vmes in je 1mm manj gor natakneno kot bi moralo biti) mislite da je problem v tem?? kaj pa bi bilo če bi ta senzor pustil odklopljen??
Hmm...kaj pa vem, to sicer nisem vprašal kaj bi bilo, če bi pustil odklopljenga, sicer pod kontaktom spirala za svečke gori skoz, ko pa avto vžge pa ugasne ta spirala...tako da pomojem potem izklopi gretje ali nekako tako, če prav razumem logiko :) ampak to stane cca 25€, tako da to ni nek velik zalogaj in če bi res to bilo, potem se ti splača zamenjati in nimaš več jebarije :). Jaz sem ravno danes imel več kot odličen mrzel dan, da mi avto ni vžgal in sem končno lahko stestiral tale kabel dol s senzorja in sem se prepričal, da je problem v njemu, ker je avto vžgal v prvo tako kot mora, ko sem odklopil kabel, tako da sedaj še počakam do konec teh velikonočnih praznikov in potem gre avto na popravilo vsega, kar je pač dozorelo za menjavo :) :wink:
gregec12345

aha hvala!.. drugače sem misliv za senzor odmične (kaj bi bilo če bi bil odklopljen?)
am kaj pa recimo ko je bil topel motor ti je kdaj verglal dlje..ker to se mi je že tudi naredilo (se pravi temperatura ne igra vloge )...
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

gregec12345 napisal/-a:aha hvala!.. drugače sem misliv za senzor odmične (kaj bi bilo če bi bil odklopljen?)
am kaj pa recimo ko je bil topel motor ti je kdaj verglal dlje..ker to se mi je že tudi naredilo (se pravi temperatura ne igra vloge )...
Če mi je stal recimo do ene ure, je že verglal dlje kot običajno, če je pa stal cca 2-3 ure, potem ga pa nisem več vžgal v prvo in sem rabil celo več poskusov, tako da zdaj po praznikih grem na računalnik in bom videl, kaj bo izpisal oziroma katero napako in mi bo potem mehankar povedal, kaj bi naj bilo to :). Upam da je res samo to tipalo za temperaturni vbrizg heh :oops: :lol: .

Za senzor odmične ti pa ne znam povedat kaj bi bilo ker tolko pa se še ne spoznam :oops: :wink:
gregec12345

tako torej.. prosil bi te če boš poročal kaj je bilo narobej! hvala :)
Odgovori