dCi in mraz...kaj lahko pričakujem?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Dovolj si je ogledati kanto menjalniškega olja pozimi, kako je to gosto. Minuta teka na mestu pa seveda ne pomeni težaškega gretja po 10 minut ali hlajenje kot kakšen slaboumen TDI, ki ga ponavadi tako ohlajajo zaradi navodila o turbini.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Minutka res ne pomeni veliko. Sploh če se s tem nepredvidljivim težavam izogneš. Sem že tudi v svoji temi napisal da je menjalnik ob mrzlem avtomobilu opazno trši... verjetno je to-to, pa čeprav je parkiran v toplejši garaži (cca +10°C). Kako mora biti šele pri minusu... ;)

Bom upošteval nasvet. Hvala ;)
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

bfranc napisal/-a:Predgretje z gretjem vozila nima nobene veze.Predgretje je za vžig dizel motorja.Razen èe misliš dodatno gretje-webasto.
no, saj se vidi, da si razumel, kaj sem vprašal... :roll:
Uporabniški avatar
nina25
Kraj: lj-črnuče

Odgovor Napisal/-a nina25 »

vem da tole vprašanje glih ne paše v to temo ampak bom vseen vprašala (lohka me kasnej tud brišete)....take razmere kot so ble dons (vzuni minus,sneg,dež) in zategnjena ročna.Vem da se je treba temu v zimskm času izogibat sam če pa avto pustiš na takmu mestu kjer ne veš če bo po 8 urah še tm ko se vrnš mam pa vseen boljši občutk če zategnm ročno.....no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

nina25 napisal/-a:no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
Pri tej temperaturi mislim da ne blazno veliko, ko pa je malce močnejši minus takrat pa tudi ''oreng'' zmrzne, tako da ne popusti. Sedaj tudi bolj tako tako zmrzne...
Mimogrede avto v prvi se ne odpelje nikamor. Je pa res da je obutek boljši...
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

skoraj nične, razen, če?????, ti nekako voda pride tam kamor nebi smela..
To bi pa že ob prvem padcu pod ledišče ugotovil.

Meni se je podobno zgodilo, ko so mi cilindrćki puščali olje, in ko sem bremzal se je to olje zapallo "zapeklo" in so bli nekakšni dobri pogoji da so se pakne zaleple čez noč, če je bil minus, zakaj pa lej, to vejo pa pametni možje. jzt sm vem, da je blo tko. ko sem zamenu cilindrćke, olje več ni puščalo tega več ni blo.

PS: ko sem odmontiral zavorni boben je bilo polno praha notri take rjave barve.. pakne sm z drateno ščetko spucal + novi cilindrčki = blo fertik.
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

nina25 napisal/-a:vem da tole vprašanje glih ne paše v to temo ampak bom vseen vprašala (lohka me kasnej tud brišete)....take razmere kot so ble dons (vzuni minus,sneg,dež) in zategnjena ročna.Vem da se je treba temu v zimskm času izogibat sam če pa avto pustiš na takmu mestu kjer ne veš če bo po 8 urah še tm ko se vrnš mam pa vseen boljši občutk če zategnm ročno.....no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
pri paknah je veliko možnosti da ti zamrznejo in ne popusti ročna zavora. pri diskih pa je zelo malo možnosti, vsaj pri meni niso še nikoli zamrznile pa imam navado da vedno zategnem ročno tudi ko je krepko pod lediščem.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Renaultek

Odgovor Napisal/-a Renaultek »

Kaj pa recimo to ko živim 2 minute stran od avtoceste, pri 130 je že krepko prek 2000 obratov. A zmanjšat na 2000 in se vozit 80 dokler se ne segreje?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Jaz se vozim prve 3-4 kilometre avtoceste okol 100 km/h da se počas ogreje, potem pa hitreje. Ko enkrat voziš okrog 2k obratov se kar hitro zagreje, samo ne pospeševat na polno.
Odgovori