clio 1-1,8 16V

Modifikacije vozil
ld-s4

Odgovor Napisal/-a ld-s4 »

ja no, ne vem upam da bom cenovno ugodno prisel cez

pac zelim si cliota 1.8 16v

no, ali kdo ve razliko
Uporabniški avatar
_bordon_
Kraj: Čežarji-koper

Odgovor Napisal/-a _bordon_ »

ma bol se ti bol splaca
kupiz navadnega
pa menjat masina
z uso montazo homologacijo in usem prides poceni skozi

al so se kje drugje razlike razen masine???
Slika
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ni bistvene razlike,razen v kakih detajlih. Pazi da dobis z 99kW in ne z 101kW,ker te pol obcutno drazje pride zavarovanje :wink:
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

ld-s4 napisal/-a:...v cem je razlika med ph1 in ph2 pri Clio 1...
Razlika med Ph.1 in Ph.2.
Na zunaj so razlike v sprednji maski (Ph.1 ima originaln rezasto, Ph.2 ima eno letev), stranskih ogledalih (Ph.1 ima manjsa bolj trioglata, Ph.2 ima vecja zaobljena), letvicah na vratah in boku (Ph.1 ima tanke letvice bolj oglate, Ph.2 ima debelejse in bolj zaobljene), oznake pri stranskih smernikih (Ph.1 ima oznako torej 16V in 1.8 zraven stranskih smernikov, Ph.2 ima oznako na stranskih letvah), zadnjih luceh (Ph.1 ima "locen" zgornji pa spodnji del luci, Ph.2 ima rdec del luci mal izbocen in zaobljen), pokrovcku za "kesl" (Ph.1 ima pokrovcek raven s kljucavnico, Ph.2 ima kljucavnico bolj vdrto notr), zadnja havba (Ph.1 ima brisalev in sobo za vodo loceno, Ph.2 ima brisalec in sobo za pranje zdruzeno) (Ph.1 ima napise na letvi prtjaznika (letev je v bistvu kr neki), Ph.2 ima konkretno letev z vzorcem podobnim kot je spodnji del luci) ter napise nad letvijo), platisca (Ph.1 ima tiste polne "vetrnice", Ph.2 pa ima 5 krake (take kot 19ka 16V Ph.2 od l.92)

V notranjosti so razlike: blago na tapetah, sedezi, stevci (glavni in trije mali), konzola za ventilacijo, ura, pa mogoc se kaj.

Od Ph.2 so imeli 16Vji serijsko ABS, e. nastavljiva in ogrevana ogledala (Ph.1 so imeli vecinoma rocna ogledala, ce pa elektricna pa niso bila ogrevana), Ph.2 ima po visini nastavljiv sedez z nastavljivo ledveno oporo.

To mislim, da je to, zdej pa hitr vsi predelvat Ph.1 na Ph.2, tak kot jih vecina dela :D. Sam prosim, da ce pridem kdaj slucajno kupovat avto, da me ne prepricujete (tak kot ze dostkrat do zdaj), da je Ph.2 :evil:.
_bordon_ napisal/-a:...ma kaj tako dragi so tej 1.816ventilci...
Ah ne, to so zdejle cez zimo take cene, poleti pa ponavad zmeraj padejo cene na ene 50 jurjev NOT! :evil:
Mislim, ce pa (minimalno) 400k SIT ni ugodno za tak "sportni" razred pol pa tud. Pejt pogledat cene za kakega Civica VTI in podobne!
_bordon_ napisal/-a:ma bol se ti bol splaca kupiz navadnega pa menjat masina z uso montazo homologacijo in usem prides poceni skozi
Ja in pol si se zbudu pa ugotovil, da ne zivis v pravlici? Navaden clio te pride solidno ohranjen vsaj ene 250k SIT, motor 16V ene 70k SIT (vsaj), menjalnik te pride ene 35k SIT, racunalnik pa kablovje te pride ene 35k SIT, pa recmo da mas sreco pa dobis vseskup za 100k SIT (nekak zlo malo verjetno), pol rabis enga da ti bo to sel predelvat (mal se pozanimi kolk pridejo taksne predelave recmo cca 50k SIT), pol ugotovis, da rabis se par drugih stvari, kot hladilnik vode, mogoc kake druge "absenkle", pa mogoc kake druge "akse",... No v glavnem si na ceni 400k SIT.
Pol ko mas napol koncanga ugotovis, da bos mogu bremze zamenjat (spredaj ma 16V dvojne diske , zadaj diske namest bobnov), poleg vsega je zadnja prema dvojna, ter drugacni prednji amortizerji,...
_bordon_ napisal/-a:al so se kje drugje razlike razen masine???
No ko bos pa vseskup koncal, bos pa ugotovil, da je 16V le mogoce mal sirsi od navadnga (drugi blatniki, zadnji boki), pa da bi ti tud mel mal sirsiga, pa da ma druge odbijace, pa da ma drugacna ogledala, pa volan, pa sedeze, pa stevce,.....

No v bistvu, mislim da se bom zacel resno ukvarjat s predelavo navadnih Cliotov v 16Vje NOT! :evil:. Sej kaj je pa to zamenjas masina pa imamo 16Vja, jupi, aja pa 16V znakec bi si se dal na avto, da bi se boljs pocutu, KrNeki.
Sej te ne poznam, sam vseen se lahk mogoc (cist mal) pozanimas drugic o stvari preden zacnes pisat bedarije!

Ja mogoc se res splaca pred nakupom pogledat v prometno glede kW, zarad tega kot je Killah omenu torej 99 in 101 (ali vec) kW.
BTW: Tud detajli so pomembni :D.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
_bordon_
Kraj: Čežarji-koper

Odgovor Napisal/-a _bordon_ »

killah bee napisal/-a:Ni bistvene razlike,razen v kakih detajlih. Pazi da dobis z 99kW in ne z 101kW,ker te pol obcutno drazje pride zavarovanje :wink:
ja ja zavarovabnje itak pride drazje
samo ce nebi naredu homologacije pa kr tako imek na sverc not to masino
pol pa ni panike
Slika
ld-s4

Odgovor Napisal/-a ld-s4 »

no schkorc prebral sem vse tvoje poste (celo veckrat) in videl da se spoznas na 16v-je. tako da bi te nekaj informativno vprasal, namrec za koliko bi ti prodal svoja dva cliota. ph1 in ph2 (oziroma koliko sta vredna, ne napacno razumet)

in vprasal bi te se nekaj, namrec odlocam se med cliotom 16v in puntotom gt. Kaj mi svetujes. (Oziram se raje na 16v-ja), ampak vseeno bi prosil za tvoje mnenje.
Uporabniški avatar
schkorc

@ld-s4: Ja, kaj naj recem. Zdej moja ocena (cena) je zlo subjektivna, ampak recimo moje mnenje kar se tice cen 16Vjev. Ph.1 letnik 91 do 93 je za moje pojme vreden nekje 300 do 800+k SIT. To pomeni, cena 300-500k SIT (ali eventuelno manj, ceprav mislim, da je to neka minimalna cena za ta avto) za slabse ohranjenega (barva, rja, motor, notranjost, podvozje,...), cena nekje do 600k SIT za avto, ki je v bistvu za vozit, sam ma kaksne manjse napake (manjse udrtine, praske,...), 600-800+k SIT pa za bolj ali manj popoln avto.
Kar se tice Ph.2 torej letnik 94 do 96, pa je za moje (ampak glede na nekatere oglase zgleda, da res sam za moje pojme) pa spet tista minimalna cena je tezko dolocljiva (odvisno od ohranjenosti). Recmo osnova nekje 300k SIT (za karamboliranga, zlo slabo ohranjenega, torej takih skor ni) torej tista prava zacetna cena za moje pojme za Ph.2 nekje 650k SIT (solidno oziroma dobro ohranjen) nekje normalna cena za avto se mi zdi ene 800k SIT, pa seveda po ohranjenosti tudi vec. Nekaterim je pomembna tudi barva (naceloma so Williams modri malo drazji, pa tud to ve sam malo ljudi glede na opazanja).
Konkretno, ko sem jst kupoval 16Vja sem iskal izkljucno Ph.2 model. No takrat je blo to malo tezje no in v parih letih sem nasel edin 2 (no ja, poleg par "ponaredkov"). Enga, ki mi ga je pol eden izpred nosom speljal (cena 1.2 mio SIT), ter tega, ki sem ga tudi kupil (prodajal se je za 1.15 mio SIT na avto netu). Iz osebnih izkusenj sem, ko sem se takrat zanimal okol teh avtov prisel do ugotovitve, da Ph.1 je ze kr dolgo na trziscu, torej cca. 3 leta vec kot Ph.2. Vecino 16Vjev, ki je krozilo med ljudmi so bli Ph.1, ker so bili starejsi, in zaradi tega posledicno tud cenejsi. Tud takrat so ble cene za Ph.1 (zacetne) okol 400-500k SIT, ampak ko sem sel avte pogledat, so bli vsi po vrsti pogreb. No Ph.2 je (vsaj malo nazaj) bil obcutno drazji (torej cca 1 mio SIT) in teh avtov niso kupovali "otroci", ki so glih komaj zbrali tistih 500k SIT za avto. To pomeni posledicno, da so se praviloma Ph.2 vozili v rokah zrelejsih ljudi, ki so mal gledal na avto (niso se toliko razbijal), pa praviloma so ti ljudje, ki so dali za avto miljon, meli potem tudi za redne servise.
No zdej opazam, da se vecina lastnikov Ph.2 sploh ne zaveda vec kaj imajo (pac 16V) in iz tega pridejo cene kot so recimo trenutni modri Ph.2 na avto netu (dobr druga je da mors avto nujno prodat, tist je pa pol upraviceno nizka cena, oziroma dobr nakup). Sej ne vem lahk, da ta iz avto.neta ni tak kot bi mogu bit, ampak mislim, da mu nic ne manjka in je za moje pojme podcenjen.

@All: Pouk: Problem teh lastnikov (ki prodajajo pod ceno) je v tem, ker se (vsaj nekteri) nic ne zanimajo okol svojih avtov. Ce pogledamo "hondase" recimo ko sem kupoval 16Vja so mel Civici l.92-95 VTI ceno okol 1.3 mio SIT, ampak ta cena je bla od VTIja do VTIja skor enaka, pac VTI je mel taksno ceno in to je blo to. Pri Cliotih se pa enkrat en dobr prodaja za 350k SIT enkrat pa en slab za 900k SIT, mislim kr neki. VTI ji majo se zdej dokaj konstantne cene, pri Cliotih pa en, ki ima dobr avto vid, da ma kolega s 16Vjem nizjo ceno, pa jo pol se sam zniza (pa takrat ni pomembno al je Willi al navadn), na konc bojo pol cene 16Vjev itak 50k SIT, da se _bordonu_ ne bojo zdel vec tak drag, pa pol si ga bo lahk cist vsak kupu, pa ga zdemoliral v enem tednu, tak da jih bo pol koncn skor zmanjkal, aja sej v bistvu se je pa neki podobnga nardilo z R5 GTt (pa se z ogromno drugimi), kaj je pa zdej? Vsi jokajo, ko bi radi kako dobro dobil, pa jo nikjer vec ni, me sorry, sma jih s kolegom kupla vsaj ene 5, pa ni bla nobena od teh 5ih niti pod tocko razno uporabna, kaj sele, da bi kdaj koli spet zapeljala na cesto, no v koncni fazi ma pa se zdaj ohranjena GTt ceno tud mio ali vec SIT. Hocm povedat, da dobri 16Vji (tud ostali avti) bodo za moje pojme ohranjal vrednost, ne glede na to, da so zdaj ze dve generacije Cliota za njim, pa tud kasneje, sam dobr bo mogu bit.

No ker si me vprasal za koliko bi jst prodajal moja 16Vja. Trenutno ti tezko odgovorim, ker je na obeh za ponardit kar nekaj stvari. Ampak recimo za mojga Ph.2 bi kot takega kot je (dobr pac porihtane tiste nujne stvari, ki jih moram porihtat) prodajal za ceno cca. 800k SIT. Vem da je avto dober, da me ni nikol pustiol na cedilu, da je bil redno servisiran (tud preventivno),... Ne pomeni pa, da je kot nov. Je pa v planu do dobra porihtat avto, takrat pa cena za kompletnega verjetn okol (ampak res okol) 1.3mio SIT, po dogovoru (brez dolocenih stvari) pa cena okol 1mio SIT (ampak za avto kot iz skatlce).
Za Ph.1 sem pa rekel glede na to da je skoljka sama po seb vredu (izvzeta rja), pa motor tud (knock knock) bi postavu ceno za takega kot je (pac, da porihtam tiste stvari, ki jih morm po koncu zime) cena cca. 380k SIT, da porihtam ostale stvari za silo (vecinoma rja) pa cca. 480k SIT.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

@schkorc mislm s5
Slika
zj pa se moje izkusnje oz ponavlam za mojstrom dobis enga srednje
ohranjenega vrzs gor se max 300k in mas Avto ni tolk udobn k en golf ne potegne tolk da bi te lih zalimal sam ma pa eno 'duso'
I know U got soul
Uporabniški avatar
schkorc

@ld-s4: Pomotoma sem spregledal tist ali raje Puntota GT ali Clia 16V.
Zdej tak je, za mene osebno majo vsi ti "sportni" avti neko posebno vrednost in pomen. Ce bi imel moznost bi si privlekel domov vse od 92-95 VTIja, Punto GTja, 106 Rally, Saxo VTS, Swift GTI,... Vsak posebaj je v mojih oceh neki posebnega. En ma to pa to drug ima drugacen izgled, tretji ....
Osebno sem izbiral med ogromno avti, pa se mi je glede na sestevek vseh lastnosti najbolj dopadel Clio. Ne vem Punto mi je tud zlo vsec, sam nekak mi je na zunaj premal sporten oziroma je v bistvu navaden Punto (dobr sej so spremembe recimo sprednji odbijac,...) sam ne vem men je blo to premal. To je prva stvar. Kot drugo mi je pri Cliotu bla zlo vsec notranjost (me je zlo mamil Civic VTI, sam je od znotri tak pogreb, da brezveze - moje misljenje) Tud pri Puntotu, kaj pa vem zgleda mi prevec cenen, pa spet v bistvu navaden Punto. Pri Cliotu so se pa za moje pojme zlo potrudil, drugi stevci, trije mali stevcki za motor, res zlo lepi in zlo funkcionalni sedezi, zgornji del armature v usnju, volan,..., no tud na zunaj so nardil zlo lep avto)
Tak da osebno, ko sem se moral odlocit za enega izmed vseh teh sem izbral Cliota, ker se mi zdi da mi ponuja najvec. To pa ne pomeni, da Puntota neb mel, nasprotno si ga ćelim, sam trenutno mi ne znese.
Pac mi je Cliop bolj dovrsen, moje mnenje.

@Ruff: Hvala za kompliment :oops: :)

LP, Primoz
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

@ schkorc pokrovcku za "kesl" (Ph.1 ima pokrovcek raven s kljucavnico, Ph.2 ima kljucavnico bolj vdrto notr)

Edino to si narobe napisal nekateri Ph1 so imeli tudi ze novejse pokrovcke (vdrte kljucavnice) nekje od Avg 93 dalje ce vemo da je Ph2 prisel na trg zacetek 94. :lol: :wink: Moj je dec 93 in ma ze novejsi pokrovcek.

Dobro si napisu LP
Uporabniški avatar
schkorc

Zdravo.

@FastDay: Ja dopuscam moznost moje zmote :).
Drugac je pa problem ugotavljat, kaj spada v katero fazo (pri dolocitvi faze ni toliko problema, ker jih vecina na Ph.1 menja samo zadnje luci, sprednjo masko in stranske letve tak da se vid, da je bil avto naknadno spremenjen). Jst ti verjamem, da ma tvoj Ph.1 ze vdrto kljucavnico. Obstaja pa tud moznost, da je bil pokrovcek zamenjan :). No, ne vem, kolkr sem jst opazoval razlike sem v vecini primerov opazil tiste spremembe, ki sem jih zgoraj napisal (primerjal sem pa svojega prvega RTja letnik 91 ter mojega drugega RTja l.94, pa potem mojega prvega 16Vja l.95, ter mojega drugega 16Vja l.92 aja pa se enga Ph.1 letnik 93-november/december, 1. lastnik, pa nic se ni spreminjalo na avtu). Tak da ne vem v vecini primerov je blo tak kot sem zgoraj napisal, je pa res, da je na dostih ostalih, ki sem jih gledal blo ze kaj zamenjano, tak da je tezk ugotovit kaj je kje. Sem ze tud videl Ph.2 brez bocnih ojacitev v vratih (menjana vrata) in obratno torej Ph.1 z bocnimi ojacitvami.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
frankie

Odgovor Napisal/-a frankie »

Feniks vstaja:)

Oj! Problemcic...

Ko zaviram na polno levo sprednje blokira, cutim abs na pedalu(torej abs dela) Kontakt pri kolesu je ok, elektricar (ki ni imel prave diagnosticne opreme) je rekel da je so ventili v ABS skatli(pri zav cilindru)...

Ideje? Kokr sem ga razumel ne pase od cliota 2 gor...clio 1 z abs je pa tezko dobit...

Na valjih bremze enako primejo!!! Samo leva zakadi in avto zaplese v levo...
(tudi na platiscih vidis da leva bolj dela, so bolj prasna...)
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Uporabniški avatar
wily

Odgovor Napisal/-a wily »

frankie napisal/-a:Feniks vstaja:)

Oj! Problemcic...

Ko zaviram na polno levo sprednje blokira, cutim abs na pedalu(torej abs dela) Kontakt pri kolesu je ok, elektricar (ki ni imel prave diagnosticne opreme) je rekel da je so ventili v ABS skatli(pri zav cilindru)...

Ideje? Kokr sem ga razumel ne pase od cliota 2 gor...clio 1 z abs je pa tezko dobit...

Na valjih bremze enako primejo!!! Samo leva zakadi in avto zaplese v levo...
(tudi na platiscih vidis da leva bolj dela, so bolj prasna...)
če je tole pred kratkem, jst osebno imam v svojem cliu16v ABS in sem si ga izklopil, imam tudi namen ga ven metat in sebi dat navadn sistem, ker mi že skoz bolj odgovarja, če boš zainterisiran za komplet ABS, ga lahko pr meni dobiš za male zelo male pare, vzamem tudi kej takega v račun... :wink:
Odgovori