2006 Renault Clio RS (Uradno!)
awake, dej mal vec info o novem polotu?
pa dej zraven se podatke o novem klijotu rs.
Ne da si mi kupovati AM sam zato da bom vidu kaj pisejo o polotu.
Drgac pa lih dons sem gledu top gear k so zgal 182 cup-a.
Predvsem sokiran o voznji po treh kolesih?!? Pa naj bi mel podvozje boljs kot serijski RS. Emm?!?!
Polo (ce podatki drzijo kar je navedel killah) pa gre slabo za 150 ps.
Poglej podatko od willy-a. low 7 s do 100, 15.6 402m (kar je bols od 170 ps klijota)
Jap stare gajbe letijo k svina. In ce bi se dalo, bi mel raje willy-ja kot pa najnovesega RS-a.
PS: se vedno cakam, da soseda dobi RS-a za testirat, da vidmo kaksne so razlike med '00 in '06
Predvsem sokiran o voznji po treh kolesih?!? Pa naj bi mel podvozje boljs kot serijski RS. Emm?!?!
Poglej podatko od willy-a. low 7 s do 100, 15.6 402m (kar je bols od 170 ps klijota)
Jap stare gajbe letijo k svina. In ce bi se dalo, bi mel raje willy-ja kot pa najnovesega RS-a.
PS: se vedno cakam, da soseda dobi RS-a za testirat, da vidmo kaksne so razlike med '00 in '06
ko froc si ej, mater mas izjave... testirajo tak kot vsakega testirajo ce se ti ni jasno. Kaj te ni sram da take sekaskillah bee napisal/-a:Vids AM . Serijskih 8,2 zbijejo na 8,0, pa le 150KM in velika teza 1164 kg.
Kako je to mogoce100kg manj in 50KM manj, gre pa isto
![]()
Mogoce so ga pognali po klancu navzdol
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Awake, zdaj mam pa mal dost tvojih zaljivih izjav, ne samo name tudi ostale!!!
Umiri se z svojimi izjavami!!!
Ne kujem novega RSa v nebesa, ce slicajno to mislis. Imam pa svoj pogled na druge stvari. Ne bom pa vec sploh razglabljal, zakaj , kako.
Ne kujem novega RSa v nebesa, ce slicajno to mislis. Imam pa svoj pogled na druge stvari. Ne bom pa vec sploh razglabljal, zakaj , kako.
Zadnjič spremenil killah bee, dne 17 Sep 2006, 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
heh ja ne, stare rakete letijo ko svinjadjsly napisal/-a:awake, dej mal vec info o novem polotu?
Evo malo podatke iz testa (Killah ti te vrstice prosim preskoci
Clio 3 RS : ( T=16°C / p=1029 mbar / rel.vl.=51%)
Pospeski: 0-100kmh = 7,8 s
402 z mesta = 15,7 s
1000m z mesta= 28,3 s
Proznost: 50-90 kmh (IV.) = 7,2 s
80-120 kmh (V.) = 9,4 s
Najvecja hitrost: 219 kmh
Polo GTI : (T=13°C / p=1013mbr /rel.vl.=57%)
Pospeski: 0-100kmh = 8,0 s
402 z mesta = 15,8 s
1000m z mesta= 28,8 s
Proznost: 50-90 kmh (IV.) = 7,7 s
80-120 kmh (V.) = 9,8 s
Najvecja hitrost: 216 kmh
˝Obcutno cenejsi od ostalih tekmecev, z obilo potenciala (turbomotor - v Audiju TT je ta masina imela 240 km, pri ABT-ju so iz njega stisnili 320km-Kaksen potencijal!) in s sportno rezkim zvokom, ki ga drugje skoraj zagatovo ne boste nasli˝ Vir: AM.
p.s. ni vse lepo kar se sveti
S cem sem pa te sedaj zalil, pa kake ostalekillah bee napisal/-a:Awake, zdaj mam pa mal dost tvojih zaljivih izjav, ne samo name tudi ostale!!!
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
se mal o polotu: HVALIJO: motorne zmogljivosti, rezek sportni zvok, preverjena mehanika, prednjaj sedeza, volanski obroc, agresiven spredni del; GRAJAJO: manj napredna tehnologija, imitacija aluminija, nekoliko premehko podvozje, poraba goriva. Cena 4.121.347SIT
Pa se mimogrede, k ste se nekaj strani nazaj pogovarjali o konih nove Corse OPC - citat iz AM: "Iz 1,6 litrskega agregata naj bi pri oplu za corso OPC pripravili med 132 kilovati (180KM) in 147 kilovati (200KM). Z zadnjo stevilko naj bi se kosal z najvecjim tekmecem, Renaultovim cliom RS. ..... Po zadnjih informacijah bo corsa OPC zmogla okoli 190 konjev, a stevilke pri Gm-ovi podruznici se skrivajo. najbolj verjeten scenarij je iz Merive OPC vzeti 1,6-litrski turbo z 180 konji, se bolj navit, seveda..."
Pa se mimogrede, k ste se nekaj strani nazaj pogovarjali o konih nove Corse OPC - citat iz AM: "Iz 1,6 litrskega agregata naj bi pri oplu za corso OPC pripravili med 132 kilovati (180KM) in 147 kilovati (200KM). Z zadnjo stevilko naj bi se kosal z najvecjim tekmecem, Renaultovim cliom RS. ..... Po zadnjih informacijah bo corsa OPC zmogla okoli 190 konjev, a stevilke pri Gm-ovi podruznici se skrivajo. najbolj verjeten scenarij je iz Merive OPC vzeti 1,6-litrski turbo z 180 konji, se bolj navit, seveda..."
Tocno tak! Vse to sem ze povedal pred enim tednom, ko se ni bilo nobenih testov, samo Killaha ocitno zalim z dejstviclio_dizel napisal/-a:se mal o polotu: HVALIJO: motorne zmogljivosti, rezek sportni zvok, preverjena mehanika, prednjaj sedeza, volanski obroc, agresiven spredni del; GRAJAJO: manj napredna tehnologija, imitacija aluminija, nekoliko premehko podvozje, poraba goriva. Cena 4.121.347SIT
No pa se malo jaz dodam iz revije: Corso OPC so slikali na cesti in ima zelo sporten izgled...˝˝tunerji ne bodo imeli vec kaj za narest oz. popravit glede optike˝ .
Pa se malo o Cliu, HVALIJO: motor v nizkih in visokih vrtljajih, prestavna razmerja menjalnika, podvozje-lega na cesti, trakcija, polozaj za volanom,dvosmeren potovalni racunalnik. GRAJAJO: menjalnik (pretikanje), nekaj odrocnih stikal, stopnica v podaljsanem prtljazniku, cena
Pa kaj se zdaj spet dajate med sabo?! Saj noben od teh avtov ni slab. Ocene v avtorevijah so pa itak ocene posameznikov (novinarjev) tako, da... Jaz osebno bi prelistal vsaj 5 razlicnih revij, mnenj oz. testov o avtu, ki me zanima, da bi si ustvaril neko priblizno sliko o avtu.
Ravno to pocnem v primeru novega RS-a; zame najbolj pomembno dejstvo je, da mi je avto vizualno (design) vsec, potem pa naprej z info.
Torej, v katerih avtohisah se da priti do testnega RS-a?
Ravno to pocnem v primeru novega RS-a; zame najbolj pomembno dejstvo je, da mi je avto vizualno (design) vsec, potem pa naprej z info.
Torej, v katerih avtohisah se da priti do testnega RS-a?
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Ko je tema ravno o RSu. Obstajajo kake skenirane strani iz revij, kjer so ga testirali.Ga je ze kdo peljal mogoce? Naj pove vtise.
Da ne bomo prevec offtopical, sem odprl posebno temo, kjer lahko razglabljamo se o ostalih novih/starih pocket rocket avtih.
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... 895#115895
Da ne bomo prevec offtopical, sem odprl posebno temo, kjer lahko razglabljamo se o ostalih novih/starih pocket rocket avtih.
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... 895#115895
Oh ja... kasne mate... se neki glede kregate za brez veze. Zdej bi pa neki glede polota povedala. Masina in pospeski so dolgocasni... pri nizkih vrtljajih zacne vlect (nic posebnega), pri visokih pa...beda!!!
Tuki se pa cliotu strga. In sploh ne mors primerjat obcutkov, ker so pri cliotu nori, pri polotu pa dolgocasni. Mogoce gre po stevcu podobno... Ceprou na avtocesti od 130 naprej zaostaja. Ceprou res ne za velik sam vid se pa k se oddaljuje nazaj. Poleg tega pa polo nima neke dobre lege na cesti. Saj v revijah tko pravjo, da jim nos rine iz smeri. 
ima. modrega in je registriran. sem bil pri njemu v cetrtek. ampak se nisem sel peljat.mloncar napisal/-a:to tudi mene zanima.. ..imajo pri plesko Cars slucajno kaksnega? grem ta teden gor, upajmo, da se bom lahko zapeljal s RSomPancho napisal/-a:Torej, v katerih avtohisah se da priti do testnega RS-a?