Motoristi na cestah
Re: Motoristi na cestah
Naj vam še jaz opišem zadnje srečanje sz motoristom. pripeljal sem se do križišča, imel sem rdečo luč, nakar je po levi pripeljal motorist (bil je na pasu za zavijanje levo, njegovih smernikov nisem videl ker je bil v takem kotu) ko se je prižgala zelena luč sem pohodil pedalko za plin in speljal, nakar je on isto speljal in iz pasa ki zavija levo šel na moj pas in skoraj da nisva trčila, hvalabogu da imam še vedno dobre reflekse in sem stopil na zavoro, povrh tega mi je začel mahati z roko kot da sem jaz bil kriv
To zadnje videno že večkrat. Enkrat tudi ko sta motorist in avto trčila, potem pa je motorist pobegnil 
use se da sam če se če
hmm morte pa "dirkaško štartat" da ste isto kot motorist...Se pravi izzivate?!
Naceloma motoristi prehitijo kolono ja, da so prvi v vrsti (tudi med/na pasu za levo).
Ne noret , ja naj cakajo v vrsti...
A ni tko bolj tekoce in bolj varno, ko potem ne rabi prehitevat? S tem da spregledamo da je "nevarno" ze to da gredo v prvo vrsto. Naceloma naj bi se na cesti umaknili hitrejsim...Garantiram da bi blo manj nesrec...
Naceloma motoristi prehitijo kolono ja, da so prvi v vrsti (tudi med/na pasu za levo).
A ni tko bolj tekoce in bolj varno, ko potem ne rabi prehitevat? S tem da spregledamo da je "nevarno" ze to da gredo v prvo vrsto. Naceloma naj bi se na cesti umaknili hitrejsim...Garantiram da bi blo manj nesrec...
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Pol leta je bil mir, pa spet voham kreg.
Jst se po novem in še vedno po starem ne umaknem motoristu pa da mi je 500 evru nakazal na TRR, če morm jst spoštovat predpise jih bo tudi on, ne pa do bo z vožnjo takšno kot jo opisujete, ogrožal mene, mojo drago in v zadnjem času mojo hčero. Da ne omenim kaj naredim barabi, da povzroči nesrečo in da je moji hčeri skrivu las. Me ne briga če je moj najboljš kolega in vozi motor prpet na dva kolesa, me ne briga, če je filing in se pozabiš(mislim kako lahko pozabiš na predpise. Kaj če bi bili tudi avtomobilisti takšni, pa ja bi blo več mrtvi na cesti kot ne naravne selekcije madona), me ne briga če je tako bolj tekoče. Tud men paše velik stvari in začuda obstajajo tudi takšne ob katerih se spozabim vendar, če rad streljam glinaste golobe bom to počel po pravilih in tako da ne bom ogrožal drugih, ne pa da bom metalca pritrdil na WTC v Ljubljani in nafilan z municijo začel pokat golobe sred belga dneva. Načeloma streljanje nebi motilo nikogar, ker bi bil relativno visoko vendar črepinje bi pa mogle nekam past.
Kar se pa športnega speljevanja tiče pa še tale. Mene so v avtošoli učil, RDEČA - čakaj, RUMENA - pripravi in počasi spuščaj sklopko, zelena - spelji - hitro če si PRVI v vrsti, da se križišče sprazni oz. je pretočno. Sedaj mi pa pravite naj pozabim na vse kar so me učili, ker je en model zraven mene, ne pred mano, na kosilnici poleg mene in ker ima boljše reflekse kot jaz, za nameček pa je prekršil najmanj 10 zakonov v CPP preden je počakal ravno pred ta isto rdečo lučjo na kateri čakam tudi jaz. NO WAY.
Kolega je motorist in glede podobne teme sva se zelo ruknila ravno na začetku sezone in na koncu krega mi je dal celo prav.
Prav ima me da bi kupil mini kamerico pa snemal vsak dan vožnjo domov iz službe in posnetke predajal kaki TV hiši da naredijo enkrat konec temu. Bogi motoristi, in pa pazite na nas..... Kak za vr..aga bom pazu nate če te ne vidim
omejitev 50 km/h =13,9 m/s se pravi če v ogledalo gledam vsake 5 sekund te bom 100% videl preden boš manj kot 20 metrov vstran od mojega avta in bom lahko v naslednjih 2 sekundah pravilno reagiral, da revež ne boš zapel mojega ogledala.....
motorist seveda ne spoštuje omejitev in vozi (ajde dajmo izven naselja) 150 + km/h če mu rata pa še po zadnjem kolesu = 41,7m/s če ponovim scenarij, gledam v vzvratno ogledalo vsake 5 sekund. Preprost račun pove koliko razdaljo pa prepotuješ v tem času 200 metrov (dva nogometna igrišča - tavelka - za predstavo). Torej lahko trdim z skoraj 90% zagotovostjo da te ne bom videl. Torej kako naj pazim na motorista. Naj se pripopam na vzvratna ogledala? Hja to zna bit pa spet problem ker potem pa ne vidiš ceste in dogajanja pred sabo ki je na žalost v isti smeri kot se ti voziš in ne v tisti iz katere pričakuješ morebitno kamikazo.
Naj še enkrat pripomnem - absolutno nič nimam proti motoristom, ki spoštujejo prometne zakone. Zadnje čase sem jih navkljub vremenu videl nekaj, ki so navkljub moji čeljusti začudenosti vozili po predpisanih hitrosti.... Takemu samo palec gor in pa pohvala.
Jst se po novem in še vedno po starem ne umaknem motoristu pa da mi je 500 evru nakazal na TRR, če morm jst spoštovat predpise jih bo tudi on, ne pa do bo z vožnjo takšno kot jo opisujete, ogrožal mene, mojo drago in v zadnjem času mojo hčero. Da ne omenim kaj naredim barabi, da povzroči nesrečo in da je moji hčeri skrivu las. Me ne briga če je moj najboljš kolega in vozi motor prpet na dva kolesa, me ne briga, če je filing in se pozabiš(mislim kako lahko pozabiš na predpise. Kaj če bi bili tudi avtomobilisti takšni, pa ja bi blo več mrtvi na cesti kot ne naravne selekcije madona), me ne briga če je tako bolj tekoče. Tud men paše velik stvari in začuda obstajajo tudi takšne ob katerih se spozabim vendar, če rad streljam glinaste golobe bom to počel po pravilih in tako da ne bom ogrožal drugih, ne pa da bom metalca pritrdil na WTC v Ljubljani in nafilan z municijo začel pokat golobe sred belga dneva. Načeloma streljanje nebi motilo nikogar, ker bi bil relativno visoko vendar črepinje bi pa mogle nekam past.
Kar se pa športnega speljevanja tiče pa še tale. Mene so v avtošoli učil, RDEČA - čakaj, RUMENA - pripravi in počasi spuščaj sklopko, zelena - spelji - hitro če si PRVI v vrsti, da se križišče sprazni oz. je pretočno. Sedaj mi pa pravite naj pozabim na vse kar so me učili, ker je en model zraven mene, ne pred mano, na kosilnici poleg mene in ker ima boljše reflekse kot jaz, za nameček pa je prekršil najmanj 10 zakonov v CPP preden je počakal ravno pred ta isto rdečo lučjo na kateri čakam tudi jaz. NO WAY.
Kolega je motorist in glede podobne teme sva se zelo ruknila ravno na začetku sezone in na koncu krega mi je dal celo prav.
Prav ima me da bi kupil mini kamerico pa snemal vsak dan vožnjo domov iz službe in posnetke predajal kaki TV hiši da naredijo enkrat konec temu. Bogi motoristi, in pa pazite na nas..... Kak za vr..aga bom pazu nate če te ne vidim
omejitev 50 km/h =13,9 m/s se pravi če v ogledalo gledam vsake 5 sekund te bom 100% videl preden boš manj kot 20 metrov vstran od mojega avta in bom lahko v naslednjih 2 sekundah pravilno reagiral, da revež ne boš zapel mojega ogledala.....
motorist seveda ne spoštuje omejitev in vozi (ajde dajmo izven naselja) 150 + km/h če mu rata pa še po zadnjem kolesu = 41,7m/s če ponovim scenarij, gledam v vzvratno ogledalo vsake 5 sekund. Preprost račun pove koliko razdaljo pa prepotuješ v tem času 200 metrov (dva nogometna igrišča - tavelka - za predstavo). Torej lahko trdim z skoraj 90% zagotovostjo da te ne bom videl. Torej kako naj pazim na motorista. Naj se pripopam na vzvratna ogledala? Hja to zna bit pa spet problem ker potem pa ne vidiš ceste in dogajanja pred sabo ki je na žalost v isti smeri kot se ti voziš in ne v tisti iz katere pričakuješ morebitno kamikazo.
Naj še enkrat pripomnem - absolutno nič nimam proti motoristom, ki spoštujejo prometne zakone. Zadnje čase sem jih navkljub vremenu videl nekaj, ki so navkljub moji čeljusti začudenosti vozili po predpisanih hitrosti.... Takemu samo palec gor in pa pohvala.
Štrom for wife, UPS for life.
Če ima namen prehitet, ko se tkole po levi prpele, lahko tako kot to redki naredijo tut na to opozori z kratkim gibom roke. Vsak bo takoj razumel, kak namen ima. No po pravici povedano mi je to do zdaj samo en naredil, da me je lepo opozoril, da ima namen prehitet me. Drgač sm pa z obijem na temo motoristovfrankie napisal/-a:hmm morte pa "dirkaško štartat" da ste isto kot motorist...Se pravi izzivate?!
Se mi dopade tale komentarfrankie napisal/-a:hmm morte pa "dirkaško štartat" da ste isto kot motorist...Se pravi izzivate?!
Nedavno sem na MMC bral članek v črni kroniki, 21 let star mulo je prletu v rit človeku, ki je zavijal levo na črplako in čakal da se mu sprazni nasprotni pas. Seveda se je ubil. Zanimali so me komentarji. Najprej nekaj žalosti in zgražanja, nato pa hmalu (mislim da 5. komentar pod člankom) vprašanje: Pa je tam sploh dovoljeno zavijati levo? Kar tema mi pade na oči v takih primerih. Ni varjante da je prepotenten mulo do onemoglosti tiščal motor, ki ga ni mogu ustavt ko je pred sabo zagledal štop luči. V vsakem, ampak res v vsakem primeru je treba podvalit avtomobilskim šoferjem.
Ista zgodbe se dogajajo pri izsiljevanju prednosti. Pogledaš, nikjer nobenga, spelješ, dobiš batino v bok. Seveda, motoristu izsilil prednost. Ampak kako ti je pa pol lahko avto pretrgalo na pol? Z motoristovih 50 ali 90 km/h verjetno ne...
Pa ne me zdej narobe razumet. Sam sem zelo naklonjen motoristom, imam veliko kolegov motoristov in imam tudi veliko željo po motorju. Vedno sem se obnašal korektno do motoristov (se jim umikal, jih spuščal, jim omogočal prehitevanje...), ki so se korektno obnašali do ostalega prometa in mene. Ko pa mi nekdo v 2 sekundah iz pikice v ogledalu rata nervoznež na zadnjem odbijaču in mi pred vsakim ovinkom skače vn v želju po prehitevanju, posledično pa zaradi tega stiskam bremzo in sem vs presran da se ne bo nekam nalepu, takrat pa se korektnost konča.
Fantje in dekleta na dveh kolesih, najprej morte poskrbet sami zase, ko boste mel pa dejansko čisto vest (in ne samo tak občutek), pol pa lahko iščete krivce v ostalih
Pa srečno
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Toooooo.
Samo še podkrepim tezo o izsiljevanju. Kolegu je motorist letel preko havbe in se seveda po 100 m letenja po zraku in nato trčenja ob (za enkrat še vedno) trd asfalt ni nikoli več vstal. Kolega poznam in vem da spoštuje prometne zakone in vedno je prav zaradi tega dvakrat gledal v obe smeri preden je zapeljal iz stranske na glavno cesto..... Naši vrli modri možje so kolega vklenili in odpeljali na policijsko postajo, češ da je izsilil motorista.... Po ne vem kako dolgi kalvariji je kolega komaj dosegel in dokazal da je ubila motorista hitrost in ne on. Ampak kaj je ostalo, vest, ker smo na koncu koncev le vsi iz mesa in krvi. Češ zakaj še nisem malo počakal ,...
Samo še podkrepim tezo o izsiljevanju. Kolegu je motorist letel preko havbe in se seveda po 100 m letenja po zraku in nato trčenja ob (za enkrat še vedno) trd asfalt ni nikoli več vstal. Kolega poznam in vem da spoštuje prometne zakone in vedno je prav zaradi tega dvakrat gledal v obe smeri preden je zapeljal iz stranske na glavno cesto..... Naši vrli modri možje so kolega vklenili in odpeljali na policijsko postajo, češ da je izsilil motorista.... Po ne vem kako dolgi kalvariji je kolega komaj dosegel in dokazal da je ubila motorista hitrost in ne on. Ampak kaj je ostalo, vest, ker smo na koncu koncev le vsi iz mesa in krvi. Češ zakaj še nisem malo počakal ,...
tako je, zadel si bistvo, žalostno,Torej kako naj pazim na motorista. Naj se pripopam na vzvratna ogledala? Hja to zna bit pa spet problem ker potem pa ne vidiš ceste in dogajanja pred sabo
ampak to je koncept slovenske varnosti v cestnem prometu, ki so si jo izmislili naši največji strokovnjaki
in jo z našim denarjem promovirajo in izvajajo
pol časa gledaš v vzratna ogledala za motoristi, (spomnite se na tv oglase in jumbo plakate ki opozarjajo da so motoristi bilj nevidni kot ninđe, zakaj se ni nihče vprašal)
drugo polovico časa pa gledaš v števec ker, hitrost ubija (vsaj tako pravijo, spet na tv in na plakatih) in v mestih ubija točno z 51 km/h, očitno
mora bi morali oboje združiti in servirati motoristom, naprimer pri hitrosti (pa ne 51 km/h) ste nevidni in boste umrli
ampak to je sigurno iz kakšnega razloga nekorektno in žaljivo do koga, pa tudi ne splača se ker motoristov itak nihče ne ustavlja in se ne pozna na proračunu
to velja tudi za avtomobiliste, pešce in upokojence,Fantje in dekleta na dveh kolesih, najprej morte poskrbet sami zase, ko boste mel pa dejansko čisto vest
pa ne se paziti samo zaradi čiste vesti, ampak bolj zaradi zdravja,
ker ko si enkrat na žalah, imaš lahko čisto vest, pa ti bolj malo pomaga...
....ali pa no, odvisno kakšne vere si
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Se strinjam s tabo. Pa če izvzamem pešce in upokojence ter se osredotočim na avtomobiliste. Če avtomobilist z veliko hitrostjo nekam prileti, je gladko kriv. Pri motoristih se ponavadi išče pa izgovore in krivce drugjeShusuglao napisal/-a:to velja tudi za avtomobiliste, pešce in upokojence,Fantje in dekleta na dveh kolesih, najprej morte poskrbet sami zase, ko boste mel pa dejansko čisto vest
pa ne se paziti samo zaradi čiste vesti, ampak bolj zaradi zdravja,
ker ko si enkrat na žalah, imaš lahko čisto vest, pa ti bolj malo pomaga...
....ali pa no, odvisno kakšne vere si
S čisto vestjo sm pa hotu povedat to, da kdor jo ima, ima verjetno tudi zdravje. Zelo malo jih s čisto vestjo verjetno konča na žalah. Te pa seveda lahko nesreča obišče tudi če je ne iščeš sam...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Jest pravim da je večinoma kriv tukaj egoizem, tako kot za večina težav dandanes. Če ne bi vsak gledal samo za svojo rit, pa kdaj tudi pomislil na druge, bi bila vožnja veliko manj stresna. Priznam, ne vozim počasi, ampak v 3 letih nisem imel niti enega problema zaradi moje vožnje, ker sem korekten do drugih in imam očitno nekaj soli v glavi
Če pa naletiš na pacienta, ga lepo ignoriraš in se ga izogneš, ker če ga greš neki izivat, si zame osebno še večja budala kot on.
Je pa tko, da tist ki se z motorjem (ali v končni fazi avtom) vozi po regionalki 120km/h+, nima kej jamrat da mu je nekdo odvzel prednost, ga je spregledal, bla bla bla. Človeško oko zazna določeno velikost in reakcijski čas je kakršn je, kar je več kot to, ti noben ne more pomagat. In če se tega ne zavedaš, se pač vozi po omejitvah in po pameti, pa je stvar rešena.
Res zanimivo, kolikšen del skrbi v življenju nam povzroča vožnja...
Če pa naletiš na pacienta, ga lepo ignoriraš in se ga izogneš, ker če ga greš neki izivat, si zame osebno še večja budala kot on.
Je pa tko, da tist ki se z motorjem (ali v končni fazi avtom) vozi po regionalki 120km/h+, nima kej jamrat da mu je nekdo odvzel prednost, ga je spregledal, bla bla bla. Človeško oko zazna določeno velikost in reakcijski čas je kakršn je, kar je več kot to, ti noben ne more pomagat. In če se tega ne zavedaš, se pač vozi po omejitvah in po pameti, pa je stvar rešena.
Res zanimivo, kolikšen del skrbi v življenju nam povzroča vožnja...
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Se strinjam z kmetkom 
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Kmetek se strinjam s tab. Samo da men to ne povzroča več skrbi, se mi pač kratko malo jebe. Jst se vozim po omejitvah in predpisih, ker nimam za kazni na žalost. Torej če se jst vozim po pameti zakaj bi bil strpen do nekoga ki se ne.
Seveda pa ne smem pozabiti da so nekateri avtomobilisti, kolesarji, tisti na rolerjih in včasih tudi pešci slabši od motoristov.
Avtomobilisti - mislijo da so nekoga tam zgoraj za jajca zgrabli če ima avto poln tank benza in pa 200 konju
kolesarji - mislijo da imajo telesa iz titana in rdeča luč v križišču za njih pač ne drži, da ne omenim da kolesarske steze so v večini primerov narete zarad lepšega ker se itak po njh neben ne vozi
tisti na rolerjih - so še slabši od kolesarju
peščci - včasih bi raj kerega osebno pospremil na oni svet. Kaj pri bogu ima človek za letat preko 4 pasovnice povne prometa. Ne bremzam pa da imaš 1000 ojru na čelu propopanih.
V glavnem tako kot smo že povedali vsi skupaj. Strpnost vseh prpelje nekam, ne pa da bodo eni popuščali, da bodo lahko drugi delali bedarjie.
Seveda pa ne smem pozabiti da so nekateri avtomobilisti, kolesarji, tisti na rolerjih in včasih tudi pešci slabši od motoristov.
Avtomobilisti - mislijo da so nekoga tam zgoraj za jajca zgrabli če ima avto poln tank benza in pa 200 konju
kolesarji - mislijo da imajo telesa iz titana in rdeča luč v križišču za njih pač ne drži, da ne omenim da kolesarske steze so v večini primerov narete zarad lepšega ker se itak po njh neben ne vozi
tisti na rolerjih - so še slabši od kolesarju
peščci - včasih bi raj kerega osebno pospremil na oni svet. Kaj pri bogu ima človek za letat preko 4 pasovnice povne prometa. Ne bremzam pa da imaš 1000 ojru na čelu propopanih.
V glavnem tako kot smo že povedali vsi skupaj. Strpnost vseh prpelje nekam, ne pa da bodo eni popuščali, da bodo lahko drugi delali bedarjie.
Ja, samo če bo mene in tebe minila strpnost, se bomo na koncu vozili s tanki. Če nimaš ravno hudo slabega dne, kvalitetno opazuj promet in "pomagaj" drugim. Če bomo vsi tako počeli, bo veliko bolje
Pa tele fore o kaznih so men tud mal bose, če mene spremljajo na poti v šiht, sem do šihta že brez izpita zarad "malenkosti"
Pa mi v treh letih in pol še ni uspelo dobit pike, zanimivo ane, kakšni norci smo eni 
Pa tele fore o kaznih so men tud mal bose, če mene spremljajo na poti v šiht, sem do šihta že brez izpita zarad "malenkosti"
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku