Servis dci - kaj menjati na kolk km

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Sem pred casom naredil isti servis kot ti, ta velik. Sem kupil material, delo so pa nardil na pooblascenem servisu. Takrat sem montiral neko pumpo KWM firma al nekej tazga in je pocasi spustila (nivo hladilne padal). So mi v trgovini vse povrnil, nov material in delo na servisu so placal. To zato ker so bili deli montirani na pooblascenem servisu in sem se lahko zgovarjal da je bilo narejeno strokovno in je bila napaka na materialu. Ce bi mi sraufal kolega doma na dvoriscu bi se pa pod nosom obrisal.

Hocm povedat, da v bistvu lahko montiras dele od istega proizvajalca brez Renault znaka pa so cenejsi, kvalitetni pa isto saj uporabljajo enake materiale. Drugo je da ti dobis neko "levo" crpalko bogve iz kje...Tega se tudi jaz nebi upal. In ze par mehankov mi je omenilo, da so tudi imeli primere ko je original roba zatajila, ponaredek pa ne.
Jaz zaupam materialu, saj ce je iz iste tovarne ne more biti razlike v kvaliteti. Servis mi pa vedno naredi nekdo ki je izkusen in ve kaj dela.

Zaenkrat laufa :)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

dolenc napisal/-a:Sem pred casom naredil isti servis kot ti, ta velik. Sem kupil material, delo so pa nardil na pooblascenem servisu. Takrat sem montiral neko pumpo KWM firma al nekej tazga in je pocasi spustila (nivo hladilne padal). So mi v trgovini vse povrnil, nov material in delo na servisu so placal. To zato ker so bili deli montirani na pooblascenem servisu in sem se lahko zgovarjal da je bilo narejeno strokovno in je bila napaka na materialu. Ce bi mi sraufal kolega doma na dvoriscu bi se pa pod nosom obrisal.

Hocm povedat, da v bistvu lahko montiras dele od istega proizvajalca brez Renault znaka pa so cenejsi, kvalitetni pa isto saj uporabljajo enake materiale. Drugo je da ti dobis neko "levo" crpalko bogve iz kje...Tega se tudi jaz nebi upal. In ze par mehankov mi je omenilo, da so tudi imeli primere ko je original roba zatajila, ponaredek pa ne.
Jaz zaupam materialu, saj ce je iz iste tovarne ne more biti razlike v kvaliteti. Servis mi pa vedno naredi nekdo ki je izkusen in ve kaj dela.

Zaenkrat laufa :)

Ocitno se zmeraj ne locite med ponaredki in OEM deli...
prvi imajo ponavadi vse oznake originala, ampak dezela izvora je turcija ali se vzhodneje in imajo smesno nizko ceno, kvaliteto oz. mehanske lastnosti pa tudi (jih nimajo)...
OEM deli so tisto, kar je nekdo ze rekel; isti del, isti proizvajalec, samo embalaza ni npr. Renault ampak original proizvajalceva. Ti deli so skaldni z vsemi standardi in tudi homologirani za tipe vozil. Te dele lahko prodajajo tudi na servisu, samo ne kot originalne nadomestne dele. Tu dejansko placas embalazo...
Pri zavornih ploscicah pa se pozna razlik v kvaliteti med proizvajalci... Zopet ni v igri ponaredek (saj verjetno cenejse ploscice niso bile v Renault skatli) ampak v skatli proizvajalca...
Verjetno pa je razlika med ploscicami Lucas, Bendix, Sinter, ATE... Tako kot med diski razlicnih proizvajalcev...
Ce hoces privarcevati se splaca pozabnimati od katerega proizvajalca Renault vgrajuje dolocene dela za prvo vgradnjo in kupiti OEM dele istega proizvajalca...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Robertp: No samo da si razumel kaj sem hotel povedat. V bistvu kar pa res ne vem, kaj pomeni kratica OEM? :)

Bi te prosil ce mi lahko svetujes glede zavornih ploscic in diskov. Kateri proizvajalec se ti zdi kvaliteten. Blizam se namrec menjavi ploscic, pa bi rad kvaliteto gor montiral. Se na prejsnjih avtih vem da sem enkrat gledal na denar in unicil diske....Hvala za odgovor.
LP
Odgovori