Clio 1.8 16v ali Golf II Gti???

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

me ne vlece tko preveliko zame... rabim majhnega, hitrega, pa da nimam problema parkirat...
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

pol pa kupi Twingica :lol: Res da je majhen.. a ima vrata vecja od Megana ter R19 :wink: Tako,da spet ni neka prednost.. (ne govorim za bocno parkiranje)
Uporabniški avatar
PiNkZ

ma ves zakaj ne r19 ker je ista skor kot serijska po izgledu pr cliotu pa se vidi razlika... ko vidis v mraku neki temn modrega, slisi nekaj glasnega, potem je vedn blize in vidis sirino bokov in sprednjih blatnikov je lahk sam clio 1.8 16v potem pa se sam -60mm in je to to.... zato clio :wink:
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Kako je pa z lego na cesti pa varnostjo? Clio vs. 19?
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tadej napisal/-a:Kako je pa z lego na cesti pa varnostjo? Clio vs. 19?
19ka je verjetno malo bolj varen avto.

lega? clio je bolj sportno nastrojen in verjetno dosti bolj agilen v bolj zaprtih ovinkih, medtem ko bi morala imeti 19ka prednost v daljsih in hitrejsih ovinkih (razadi daljse medosne razdalje).
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Tako Clio-I , R19 kot tudi Megane I so jajcke glede varnosti, ce jih primerjamo z novejsimi modeli. Vemo da so kr precej "skoparili" pred 10-15leti z varnostjo in varnostnimi dodatki..

Clio - I je 96 na NCAP testu dosegel komaj 2 zvezdici..
Megane-I 98 IN 99 pa komaj 4 zvezdice..
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

no ja 4 zvezdice niso glih komaj.
glede na to, da je novi voyager dosegel 2 zvezdici.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Imperator napisal/-a:no ja 4 zvezdice niso glih komaj.
renojeva vozila so zadnja leta v sami spici, kar se tice varnosti :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

RS-sport napisal/-a:
Imperator napisal/-a:no ja 4 zvezdice niso glih komaj.
renojeva vozila so zadnja leta v sami spici, kar se tice varnosti :wink:
ja pa sj ni zdej fora da ma 10 airbagov....kje si vidu forumulo z klimo in airbagi :D
ne hec...
drugace pa je imel twingo 5 zvezdic, res je da so manjse hitrosti, ampak pri celnem ti pade motor pod karoserijo tko da ti noge tezko zmecka....pa tudi 10 let so bili med varnejsimi avti kljub airbagom :D
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
PiNkZ

glej varnost tko bom reku...
Invalid ali pa umers lahko v novem ali pa strem avto... logicno je da ima clio mehkejsi pleh kot naprimer golf 3 to lahko povem iz lastnih izkusenj... tko da jaz mojga 16v-ja ne mislim met za vsakodnevno rabo ampak ob priloznosti... tko da...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

BlackWind napisal/-a: ja pa sj ni zdej fora da ma 10 airbagov....kje si vidu forumulo z klimo in airbagi :D
ne hec...
drugace pa je imel twingo 5 zvezdic, res je da so manjse hitrosti, ampak pri celnem ti pade motor pod karoserijo tko da ti noge tezko zmecka....pa tudi 10 let so bili med varnejsimi avti kljub airbagom :D
....ja sej kaj ti pa sploh lahk pr twingotu pomecka noge ce ma tist bogi mlincek spredi :lol:
Ma te zvezdice so zlo relativna zadeva....mal poglejte terence. Zlo mal jih je k majo res velik zvezdic. Zakaj? Ker je teh testov kar nekaj, med drugimi tudi kako avto poskoduje pesca ob zbitju :wink: Tko al tko pa nevem ce kdo gleda ob nakupu kok zvezdic ma avto, ali pac?....no jest ne. Mogoce k bom star pa mel familijo me bo....zaenkrat me pac boli k... :wink:
Enigma motorsport
majtl
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a majtl »

PiNkZ napisal/-a:glej varnost tko bom reku...
Invalid ali pa umers lahko v novem ali pa strem avto... logicno je da ima clio mehkejsi pleh kot naprimer golf 3 to lahko povem iz lastnih izkusenj... tko da jaz mojga 16v-ja ne mislim met za vsakodnevno rabo ampak ob priloznosti... tko da...
Ampak ne pomeni zdej to, da je varnost tako odvisna od pleha. Za pesce ze, drugac je pa najvec od konstrukcije odvisno.
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

majtl napisal/-a:
Ampak ne pomeni zdej to, da je varnost tako odvisna od pleha. Za pesce ze, drugac je pa najvec od konstrukcije odvisno.
pleh se mora krivit, da manj sil ti pokasiras noter v avtu, tko da bolj se skrivi bolje za tebe kot voznika oz. sopotnika...ce ne te pa bolj zmece, ce se manj pleh krivi....
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

BlackWind napisal/-a:
majtl napisal/-a:
pleh se mora krivit, da manj sil ti pokasiras noter v avtu, tko da bolj se skrivi bolje za tebe kot voznika oz. sopotnika...ce ne te pa bolj zmece, ce se manj pleh krivi....
pleh se mora krivit oz nosilci sam ne prevec ker pole te pa zmecka. mora bet lih prov da malo amortizira. pomembni so tudi volanski mehanizm, kljucavnice vrat in pa usklajenost delo9vanja varnostnih pasov in air begu. da zna pas postopno zategnt telo nazaj
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

kletka avta naj bi morala biti trdna,kaj je pa ostalega zelezja/pleha okoli pa je/naj bi bilo narejenega tako da se uda trku in "ublazi" udarec

upam da s to tezo ne streljam golobov :lol:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Odgovori