Menjava motorja clio

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Menjava motorja clio

Odgovor Napisal/-a Storz »

kje najdem ta senzor toplote ? najbrš mata oba istga tko da se bi dal prestavt najbrš ?

glede štukanja žic sm lih na lambdi štukov žice in žice se da lotat ker sm jih lotov in zadeva drži bp (saj tkrt je držala pa tud zalotan je blo tko kukr je treba ) zdej ko sm menjal konektor kater pride na cinkšpulo sem tudi lotal res pa je da morš žice kar konkretno segret predn se cin stopi ter prevleče vse žice skupaj... (bom preveru še žice na lambdi)

nj pa še povem da je šla spet zajla za sklopko in to sred avtoceste :P dobr da se da šaltat brez sklopke.. saj v višjo gre..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

No, jaz sem ti povedal za lambdo, sedaj pa naredi kot hočeš. ;) Ni BV zraven univezal lambde, vedno konektor, pa še piše da se teh žic ne sme lotat, in tud ne vem kako ti je ratalo niklane žice zlotat, ker rabiš ogromno temperature da se lot sploh primer gor (tolk jih z grelnikom sigurno ne moreš dobit), tko da verjetno ti sploh dela ne oz. skor sigurno daje čudne podatke ven.

Senzor temperature vode je nekje pri termostatu ponavadi.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Storz

aha ampak žice so se dale lotat :P je pa res da je blo treba kr mau utrajat da so se pogrele..

bom probu še senzor temperature poiskat pa pogledat..

ediet..

no zdle sm se pod avto ulegu in začuden ugotovu da je avto spustu cca 1 l olja.. predvidevam da ga je spustu na spoju med kartrjem in blokom motorja... uglavnam olje je moralo špricat okrog ker je od olja umazan tudi katalizator in pločevina nad katalizatorjem.. nimi pa jasno zakaj bi prišlo do takšnega izbruha?? ali je možno da zaradi premajhnih številov obratov ter matranje motorja ? 5ta prestava 20 kmh ? ali mogoče še man ? (v 5ti prestavi sem se vozil danes ker mi je šla zajla za sklopko in če bi želel dati v nižjo bi moral avto ugasnit in ustavit kar pa nekako sredi ceste ni lih mogoče in sem pač matral mašino) ?

glede lambde pa nevem kako nej ugotovim če je dobr spoj med žicama oz kako naj pomerim ? odklopim računalnik in ugotovim kateri trije kabli pridejo od lambde in jih pomerim ? ali je še kakšna druga vrjanta ?
Uporabniški avatar
Storz

evo dons popovdne odležov pod avtom in sicer sm se spravu snet dol kartr ter nanov zatesnit zadevo ker nebi lih rt olja zgublov po cest.. največ problem je nastov ker ni šov kartr dol ni preostalo druzga kukr da sm odšravfov nosilec motorja ter dvignil motor.. ter zadevo spravil dol...

zalavfov še nism ker neb rt da potegne maso od dihtnge v motor.. močno upam da mi jutri uspe pridt v šolo... pustimo se presenetiti :P
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Aja, pa še senzor temp. pri tem avtu ni isti kot za vklop ventilatorja. Na hladilniku je termostikalo, nekje na motorju je pa senzor za temp. vode. Se pa s testerjem lepo vidi če deluje ali ne.
Uporabniški avatar
Storz

kako izvedeš test ? ter a je kkšna vrjanta kako preverš če lambda dela ?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Priklop na tester ti pove za obe stvari. Drugače lambdo če odklopiš bi moral avto delat normalno, edino žrl bo ko pras...
Uporabniški avatar
Storz

ja to pa mislm da že dela :P relacija je 9,3 l (al pa še več) pa da se peleš 110-130 to je od 3500-4000 rpm

al je to normalno za to mašinko ?
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

prevec,meni je isti motor u 19 tki pil od 7.l normalne do 10 hitre voznje...
Uporabniški avatar
Storz

pol je pa treba nujno na testr prklopt pa da vidmo kaj je narobe čeprov lambdo bi lahko preventivno zamenov..
Uporabniški avatar
Storz

menjan senzor za temperaturo avto dela še vedno isto kaj bi še lahko bilo ?

bil sem pa na servisu in niso oz nismo ugotovili nič ker se računalnika nista videla med sabo..
Uporabniški avatar
R19-racing

a bobino pa lambdo si menjal?
Uporabniški avatar
Storz

bobina je kaj ? lambdo bom pa zamenjov v kratkem..
Uporabniški avatar
R19-racing

cinspula al kako se ze to rece...
Uporabniški avatar
Storz

sm zamenjal.. je isto..