sorry za off: imajo pa nemci na ARAL in SHELL pumpah nek "super diesel" s katerim nardis v povp. 70-80km vec na tank. Je pa mnogo cistejsi od navadnega oz tega ki ga pri nas dobis ter seveda kr precej drazji 1.26eur stane liter. Motor laufa nekoliko tisje in merneje sploh ko je mrzel.
Nekaj vprasanj novinca :)
60l je poln tank
Drugace jaz sem delal z 1.9dCi - 130KM prejsnji mesec 1070km ter 5.5 povprecna poraba na razdalji 800km. Relacija (Maribor-Graz-Salzburg-Munchen-Stuttgart-Singen).
sorry za off: imajo pa nemci na ARAL in SHELL pumpah nek "super diesel" s katerim nardis v povp. 70-80km vec na tank. Je pa mnogo cistejsi od navadnega oz tega ki ga pri nas dobis ter seveda kr precej drazji 1.26eur stane liter. Motor laufa nekoliko tisje in merneje sploh ko je mrzel.
Eh kr vredu poraba je to. Jaz po mestu ne pridem pod 6.8. V hladnejsih mesecih pa tam 7.1, 7.2wpolow napisal/-a:uhh pol pa bom jaz mugu mal zacet sparat mojo megi...heh pri 1.9 motorju in 120 knjih mam porabo 6.3hmmm je pa kr obcutno vec!upam da je to kriva sam moja teska noga!sem ze jaz si tut hotu sposodit od senika pa niso ista navodila.Bo treba jih nekje drugje najdit
Ko sem hodo v Nemcijo aprila sem bil presenecen da je slo na 5.5. In sicer po avtocesti sem vozil z tempomatom kolikor se je dalo. Drugace pa tudi kdaj pa kdaj tam okoli 210km/h po autobahn-u. Povecini pa med 140-150km/h. Avstrija striktno 140km/h, tuneli 100/80km/h. Cez Schladming pa 80-90km/h. Ker z nogo ni sans,da peljes tako mirno in enakomerno. Pa se to na nemsem autobahnu niti enkrat nisem rabil menjat nazaj v 5.prestavo. Zato se mi zelo dopade 300Nm, ker pri 150km/h pohodis plin v 6.prestavi in on obcutno vlece
Ko ste ze pri porabah...
Oce je imel prej 60kw Megana, zdaj ga ima z 78kw (106 KM) in ima priblizno liter vecjo povprecno porabo - okoli 5.5 s tem da ga ravno ne "spara"; res pa je da ima ta zdaj 1 prestavo vec, kar se pozna predvsem pri porabi in hrupnosti na AC.
Oce je imel prej 60kw Megana, zdaj ga ima z 78kw (106 KM) in ima priblizno liter vecjo povprecno porabo - okoli 5.5 s tem da ga ravno ne "spara"; res pa je da ima ta zdaj 1 prestavo vec, kar se pozna predvsem pri porabi in hrupnosti na AC.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Nop. Dnevni kilometri se posebaj ter racunalnik. Npr gres na stevilo kilometrov do crpalke drzis stikalo in ti vrze vse ostale funkcije na nulo. Razen dnevnih kilometrovbarbara napisal/-a:Spet en pametn vprasanje. Ko resetiras racunalnik (npr. ce tankas) a moras za vsako postavko posebej na nulo stisnt al kako??
- killah bee
- Kraj: Ljubljana