drhouse napisal/-a:Sklepal sem, da si namigoval na avto kupljen pri štajerskih dilerjih.
Novi avto, neujemajoče številke karoserije in delov na avtu
Re: Novi avto, neujemajoče številke karoserije in delov na a
Evo ti lokacijo...sorum napisal/-a:drhouse napisal/-a:Sklepal sem, da si namigoval na avto kupljen pri štajerskih dilerjih.joj... vprašanje se nanaša na "lokacijo", ne na "prodajalca" (fizično ali pravno osebo)...več kot jasno je da je bil kupljen na uradnem servisu
Kaj ima pa veze, da je nov avto kupljen recimo "od Trojan dalje" ali v Kopru, Novem mestu? Nov avto z uradnega servisa mora štimat brez pardona, ne glede na lokacijo servisa v SLO. Sploh pri štajerskih dilerjih (tudi drugih) pa pač ni tako - mislil sem, da si spregledal, da je avto nov in namiguješ na to. Cool? Ne rabiš "
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Novi avto, neujemajoče številke karoserije in delov na avtu
Torej si v bistvu naročil avto ki je v odhodu... Sicer je šlampasto, ampak lahko se je zgodilo dvoje:
1. V tovarni so namestili kar so imeli na zalogi in ne del, ki bi sodil gor
2. Avto je bil poškodovan med transportom in se je popravljal in zaradi takšnih in drugačnih razlogov je bilo vgrajeno kar je bilo. Predvsem je to možno če tisti ki je vršil transport ni avta popravljal preko uradnega serviserja ampak poceni pod kozolcem (da je zaslužil). Preveri v tej smeri.
Sent from my iPad using Tapatalk
1. V tovarni so namestili kar so imeli na zalogi in ne del, ki bi sodil gor
2. Avto je bil poškodovan med transportom in se je popravljal in zaradi takšnih in drugačnih razlogov je bilo vgrajeno kar je bilo. Predvsem je to možno če tisti ki je vršil transport ni avta popravljal preko uradnega serviserja ampak poceni pod kozolcem (da je zaslužil). Preveri v tej smeri.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Pri vsem skupaj še vedno ne vem kje je težava. Neka žblj luč v meganu ima namreč svojo kodo in niti približno ni podobna vin številki. Glede na kataloge tudi sam raje vedno dvakrat preverim kot pa zaupam katalogu, ki naj bi glede na vin številko butnil ven kodo za določen del. Skratka, glede na vso zmedo v pisanju - kje sploh je težava? Luč sveti preslabo, sveti modro, sploh ne sveti?
LP, Samojed
Aja, dodatek - po številki šasije imamo nekako "osnovni model" . Če ta ni bil osnovni model in je bila doplačana dodatna oprema, so določeni deli seveda drugačni. To ve tovarna in bi morali vedeti servisi, če se povežejo "on-line". Če pa gledajo zgolj v dialogys ali katalog, potem pa vrže ven rezervni del za osnovni model. Skratka, menim da vas je skupaj prišlo en kup tistih, ki se ne morejo zmenit kaj bi kdo rad (kad lud jebe zbunjenog). A je hudiča tak problem potegnit ven original lampo, prepisat kataloško in naročit lampo z isto kataloško? Očitno je 
LP, Samojed
Imaš poleg VIN še številko modela, ki enoznačno določi motor, stopnjo opreme, potem je na ploščici koda opreme...
pa saj to ni res...ali pa je
adijo pamet res.
na katerem "servisu" pa so ti umetniki ki ne znajo ene lampe dobit...na astilbi?
na katerem "servisu" pa so ti umetniki ki ne znajo ene lampe dobit...na astilbi?
To se ti res lahko dogodi če nekdo naroča preko Dialogysa in nima potem povezave v RenaultNet, kjer se skrivajo še podrobnosti...sorum napisal/-a:pa saj to ni res...ali pa jeadijo pamet res.
naš Cmerar lahko pomaga

težka, on še sam sebi ne zna pomagat
nekaj mi ni jasno, če nihče ne zna uporabljati katalogov, oz. če so na avtu neke x luči, zakaj je problem pogledati na polomljeno luč, gor je številka, se naroči in živjo, prišla bo enaka luč, ne pa gajba zelja
a je to prevelik intelektualni napor?
nekaj mi ni jasno, če nihče ne zna uporabljati katalogov, oz. če so na avtu neke x luči, zakaj je problem pogledati na polomljeno luč, gor je številka, se naroči in živjo, prišla bo enaka luč, ne pa gajba zelja
a je to prevelik intelektualni napor?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
- kremenko123
Prosim ne biti tako pametni, tudi pri drugih znamkah vozil ,je možno, da ti po vneseni šasiji ponudi več različnih tipov rezervnega dela. Osebno vem za BMW,Citroen,VW
Zadnjič spremenil kremenko123, dne 30 Avg 2016, 16:28, skupaj popravljeno 1 krat.
kaj več ponudi? kavo? masažo?kremenko123 napisal/-a:je možno, da ti po vneseni šasiji ponudi več kot rezervni del.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Shusuglao napisal/-a:kaj več ponudi? kavo? masažo?kremenko123 napisal/-a:je možno, da ti po vneseni šasiji ponudi več kot rezervni del.
ne smeš hodit na servis popoldne, ker takrat že šmarnice sekajo

Šmarnice so Maj-a meseca!
Danes sem spraševal nekaj za seata pa je tudi vse vrglo po "duplih"ven.Vzameš pač oba dela in vgradiš pravega,drugega pa vrneš
Ni treba nobenega cirkusa zaradi tega zganjat 
Jst ne rabim nobenga servisa, da mi poišče en del..vtipkam v Google kateri del iščem in kateri model avtomobila, kliknem na slike in najdem rezervni del po sliki, dozdaj zmeraj uspešno, pa še kataloške št. so ponavadi zravn slik.
Me pa firbec matra, katera trgovina ti bo dala dva različna dela, sploh da bo še ta dva dela morala naročit in da boš pol nazaj nosil, tisto kar ne rabiš.
Me pa firbec matra, katera trgovina ti bo dala dva različna dela, sploh da bo še ta dva dela morala naročit in da boš pol nazaj nosil, tisto kar ne rabiš.