Tresenje volana pri zaviranju
Re: Tresenje volana pri zaviranju
Sedaj imam original diske. Ne vem kdo je proizvajalec. Do menjave gum prejšni teden je bilo vse ok... V soboto začel spet trest na avtocesti... Če bi bilo kaj napačno montirano pri menjavi gum bi volan treslo tudi brez zaviranja...
Predlogi za kakšne naluknjane diske, bolj športne?
Počasi imam že dovolj teh menjav in skoz pazit da ne zaviram premočno, ker avto se odlično vozi....
Hvala!
Predlogi za kakšne naluknjane diske, bolj športne?
Počasi imam že dovolj teh menjav in skoz pazit da ne zaviram premočno, ker avto se odlično vozi....
Hvala!
Ne kupuj naluknjanih ker boš kmalu s5 menjal.
Jaz sem zadovoljen s Textarjem.
Na rs-u?Cefizelj napisal/-a:Ne kupuj naluknjanih ker boš kmalu s5 menjal.Jaz sem zadovoljen s Textarjem.
Jst pa textar pa nisva prijatelja
- Golddevvil
Res zanimivo, kako enim ena znamka sede, drugim na istem avtu pa ne............
Jaz sem letos februarja namontiral nove diske (naluknjane in navrtane), pa sem jih do danes drejal že 2x kljub optiki in ponovnemu centriranju ter prvih kilometrih brez divjega pritiskanja na zavoro.....tako da priporočilo glede lukenj in zarez-ne priporočam, ker trese še bolj kot navadni diski. Gor imam original Brembo s ploščicami Brembo. Smo jih pa skoraj 4 mesece starali, pa očitno ne pomaga....ko se disk pregreje ga pokrivi in tresenje je tukaj.....razmišljam da bi probal nekaj novega, vendar za Clia 3 RS ni prav veliko izbire. Obstajajo diski od Reylanda (330x28mm z distančniki za original čeljusti in ploščice) ampak je cena sprednjih dveh 700 EUR!!!!, pa od MTEC-a, ki pa jih ne poznam dobro. Ve kdo kaj več o MTEC-ovih diskih?
Jaz sem letos februarja namontiral nove diske (naluknjane in navrtane), pa sem jih do danes drejal že 2x kljub optiki in ponovnemu centriranju ter prvih kilometrih brez divjega pritiskanja na zavoro.....tako da priporočilo glede lukenj in zarez-ne priporočam, ker trese še bolj kot navadni diski. Gor imam original Brembo s ploščicami Brembo. Smo jih pa skoraj 4 mesece starali, pa očitno ne pomaga....ko se disk pregreje ga pokrivi in tresenje je tukaj.....razmišljam da bi probal nekaj novega, vendar za Clia 3 RS ni prav veliko izbire. Obstajajo diski od Reylanda (330x28mm z distančniki za original čeljusti in ploščice) ampak je cena sprednjih dveh 700 EUR!!!!, pa od MTEC-a, ki pa jih ne poznam dobro. Ve kdo kaj več o MTEC-ovih diskih?
Na RSu jih imam ja. Ne vem, na dirkališča ne hodim, so pa zelo solidni in diski in ploščice ob hitrejši vožnji po kakih ovinkih. Pregreli bi se verjetno hitreje kot kakšni drugi ampak takih zahtev od avta načeloma nimam. Navrtane sm pa skrivil v parih mescih.
Kupite original renaultove diske, pa jih ne bo zvilo. Sem bil tudi jaz skeptičen, pa sem jih konkretno sprobal na grobniku in racelandu, pa ni nč zvijalo.
Če je po menjavi gum slabše, je zelo verjetno guma kriva, probaj s kakim drugim kompletom.
Če se pogosto zvijajo brez očitnega razloga imaš lahko zvito pesto (vsaj bral sem o tem).
Če je po menjavi gum slabše, je zelo verjetno guma kriva, probaj s kakim drugim kompletom.
Če se pogosto zvijajo brez očitnega razloga imaš lahko zvito pesto (vsaj bral sem o tem).
Squealing tire is a happy tire 
glede na opisano stanje je 1 varjanta ki je že bila omenjena da so diski bili pregreti, druga varjanta je pa da, je pod diskom, (pri montaži) namazano z bakreno mastjo, ali kakšno podobno mažo, in sicer neenakomerno, sem že imel taki primer, od takrat naprej očistim samo pesto ter namažem ga samo z navadnim oljem, ni nobenih problemov. Zdaj pa da se ne boste spotaknili, da je zadeva premalo namazana. Kaj pa v firmi ko pride avto s tekočega traka so mar namazani kakšni vijaki, ali pod diskom, itd.... nikjer pa se disk odstrani pri prvi menjavi brez problemov. LP
- Golddevvil
.
Zadnjič spremenil Golddevvil, dne 20 Nov 2015, 12:10, skupaj popravljeno 1 krat.
- Golddevvil
a_sist napisal/-a:Kupite original renaultove diske, pa jih ne bo zvilo. Sem bil tudi jaz skeptičen, pa sem jih konkretno sprobal na grobniku in racelandu, pa ni nč zvijalo.
Meni "zvija"originalne diske, zato sprašujem/iščem kaj drugega....
- Golddevvil
Cefizelj napisal/-a:Na RSu jih imam ja. Ne vem, na dirkališča ne hodim, so pa zelo solidni in diski in ploščice ob hitrejši vožnji po kakih ovinkih. Pregreli bi se verjetno hitreje kot kakšni drugi ampak takih zahtev od avta načeloma nimam. Navrtane sm pa skrivil v parih mescih.
Hvala za odgovor Cefizelj....
Če prav razumem imaš MTEC-ove diske, vendar brez lukenj in zarez? Kakšne ploščice pa uporabljaš?
Ne ne, narobe sva se razumela. Spredaj mam textar diske, zadaj neke noname SNR, ker ima cup drugacno pesto in drugega nisem dobil (nenavrtanega in nenarezanega, pa da ni cena 250+ na disk). Ploscice so pa krog in krog textar. Ne vem no, jest sm zadovoljen 
- Golddevvil
http://www.mtecbrakes.com/brake-discs/r ... 06-06.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole mi res izgleda ugodno, pa sem se odločil da probam tele diske.....zdaj se mi pa spet poraja vprašanje? Narezane, naluknjane, preluknjane ali c-kljuka? Glede na vse zgoraj napisano glede narezanih in na-/pre-vrtanih resno razmišljam o c-kljuki pa me zanima če je že imel kdo diske s temi utori (kot ga imenujejo angleži c-hook torej c-kljuka)?
p.s.: So ploščice EBC-ja (red & yellow stuff) res toliko bolšje od Bremba, da je razlika v ceni 3kratna?
Hvala za odg
BTW: srečnga pa zdravga
Tole mi res izgleda ugodno, pa sem se odločil da probam tele diske.....zdaj se mi pa spet poraja vprašanje? Narezane, naluknjane, preluknjane ali c-kljuka? Glede na vse zgoraj napisano glede narezanih in na-/pre-vrtanih resno razmišljam o c-kljuki pa me zanima če je že imel kdo diske s temi utori (kot ga imenujejo angleži c-hook torej c-kljuka)?
p.s.: So ploščice EBC-ja (red & yellow stuff) res toliko bolšje od Bremba, da je razlika v ceni 3kratna?
Hvala za odg
BTW: srečnga pa zdravga
Živjo!
Volan mi ponovno trese po 3 mesecih menjave diskov. Sedaj se mi dozdeva, da problem niso diski temveč nekaj drugega...
Prosim za pomoč.
Ali kdo pozna dobrega mojstra za struženje v ljubljani in bližnji okolici?
Hvala!
Volan mi ponovno trese po 3 mesecih menjave diskov. Sedaj se mi dozdeva, da problem niso diski temveč nekaj drugega...
Prosim za pomoč.
Ali kdo pozna dobrega mojstra za struženje v ljubljani in bližnji okolici?
Hvala!
Si zamenjal tudi platišča/zimske/letne ? lahko je platišče deformirano pa vulkanizer pri centriranju niti opazil ni,je samo naložil gor uteži.
Vse so mi preverili in uravnali tako da ni odstopanj. Pozdravljeni!
Nova težava je in sicer zatrese mi volan ko spustim gas. Zatrese na hitro 5x-6x levo desno, ko spustim gas in neha.
Kaj bi to bilo?
Nova težava je in sicer zatrese mi volan ko spustim gas. Zatrese na hitro 5x-6x levo desno, ko spustim gas in neha.
Kaj bi to bilo?