20 pomeni premer 2 cm (paše), pa debelino 3,2 mm, 25 pa 2,5 mm. Načeloma bi šla notri. Napetost je pri obeh baterijah ista.nina25 napisal/-a:jst sm na blef v comshopu kupla CR2032 (ker sm bla tolk pametna da si jst to nism nikamor zapisala).....bo pol ta prava??
baterija za prostoročno kartico
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
-
renault112
bom kar v tej temi vprašal, glede kartice...
Zanima me če je kdo pomislil na zavorovanje avtomobilskega ključa (v tem primeru kartice), v primeru izgube... pri zavarovanju??
Glede na to, da katica stane 60eur in glede na to, da se pojavljajo velike težave pri mikro stikalih za odklep/zaklep...se mi je že druga kartica uničila - beri odlomilo mikro stikalo v notranjosti kartice..
primer zavaruješ in uveljavljaš ??
Kako je kaj s tem..?
Zanima me če je kdo pomislil na zavorovanje avtomobilskega ključa (v tem primeru kartice), v primeru izgube... pri zavarovanju??
Glede na to, da katica stane 60eur in glede na to, da se pojavljajo velike težave pri mikro stikalih za odklep/zaklep...se mi je že druga kartica uničila - beri odlomilo mikro stikalo v notranjosti kartice..
Kako je kaj s tem..?
Zavaruješ proti kraji. Kaj lahko zavaruješ hladilnik proti obrabi? Pa uničenje motornega agregata?renault112 napisal/-a:bom kar v tej temi vprašal, glede kartice...
Kako je kaj s tem..?
Da se vrnem malo nazaj, to o 30sekundah sploh ne drži, kajti menjal sem baterije že v več kot 50 različnih ključih in nikjer tega ni blo, tudi pri reno karticah ne.
Je pa res, da po navodilih kao moreš kartico ponovno kodirati tako, da držiš ali pritiskaš določen gumb. Ene moreš celo vtaknit v avto in se sama skodira. Ampak v 90% primerih tega sploh ni potrebno početi, ker se baterija zamenja v roku 1 minute in očitno se spomnim ne izbriše.
renault112: Kot ti je robertp napisal, se proti uničenju ne da zavarovati. Tudi renojeva garancija ti ne pokriva proti uničenju. Da se pa zavarovati proti izgubi pri Adriatic Slovenica. Oz. ne da se ampak je zajeto že v paketu, je pa pogoj da imaš polni kasko (kraja, prometne nesreče, viharji, požar itd..) + maxi kominacijo (stekla, živali, žaromete, parkirišče...), sepravi skoraj vse. Je pa pogoj da jo izgubiš in moreš prijavit policiji. Ostale stvari ne pokriva.
Kartica z programiranjem stane 140€+
Odkar se pa to dela v Franciji pa še najbrž več.
Je pa res, da po navodilih kao moreš kartico ponovno kodirati tako, da držiš ali pritiskaš določen gumb. Ene moreš celo vtaknit v avto in se sama skodira. Ampak v 90% primerih tega sploh ni potrebno početi, ker se baterija zamenja v roku 1 minute in očitno se spomnim ne izbriše.
renault112: Kot ti je robertp napisal, se proti uničenju ne da zavarovati. Tudi renojeva garancija ti ne pokriva proti uničenju. Da se pa zavarovati proti izgubi pri Adriatic Slovenica. Oz. ne da se ampak je zajeto že v paketu, je pa pogoj da imaš polni kasko (kraja, prometne nesreče, viharji, požar itd..) + maxi kominacijo (stekla, živali, žaromete, parkirišče...), sepravi skoraj vse. Je pa pogoj da jo izgubiš in moreš prijavit policiji. Ostale stvari ne pokriva.
Kartica z programiranjem stane 140€+
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
robertp: Kraja je širok pojem
Najbrž si mislil krajo samega vozila? Za krajo kartic še nisem slišel, sicer se sigurno zna zgodit, ampak v tem primeru ti tudi že vozilo ukradejo. To pokriva najbrž vsaka zavarovalnica, če ti vozilo ukradejo in ga seveda dobiš nazaj brez ključev.
Poglej če ima Triglav tudi možnost zavarovanja izgube ključev, kar se v večini primerih dejansko dogaja, ko se ključ pokvari in nato nenadoma izgubi......
Vsaka zavarovalnica ima neke svoje finte...
Poglej če ima Triglav tudi možnost zavarovanja izgube ključev, kar se v večini primerih dejansko dogaja, ko se ključ pokvari in nato nenadoma izgubi......
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Triglav ti v tem primeru pokrije tudi izgubo ključev.MasTTer napisal/-a:robertp: Kraja je širok pojemNajbrž si mislil krajo samega vozila? Za krajo kartic še nisem slišel, sicer se sigurno zna zgodit, ampak v tem primeru ti tudi že vozilo ukradejo. To pokriva najbrž vsaka zavarovalnica, če ti vozilo ukradejo in ga seveda dobiš nazaj brez ključev.
eno vprašanje glete teh kartic in baterij,
se v laguni 3 2010 letnik z skoraj vso opremo , ki ima prostoročno kartico v primeru da imaš vstavljeno v režo baterija polni??
bila nekoč tema , da j pa da ne pa še vedno nevem! ker je očetu na drugi kartici javilo da je slaba baterija pa sta prejšnjič šla na daljšo pot 3h in jo je imel skos v reži pa od takrat ne javlja več pa je že od tega 5 dni! ima pa vedno eno te isto kartico da nebi kdo rekel da je zamnjela slučajno po pomoti!
lp
se v laguni 3 2010 letnik z skoraj vso opremo , ki ima prostoročno kartico v primeru da imaš vstavljeno v režo baterija polni??
bila nekoč tema , da j pa da ne pa še vedno nevem! ker je očetu na drugi kartici javilo da je slaba baterija pa sta prejšnjič šla na daljšo pot 3h in jo je imel skos v reži pa od takrat ne javlja več pa je že od tega 5 dni! ima pa vedno eno te isto kartico da nebi kdo rekel da je zamnjela slučajno po pomoti!
lp
Živjo,robertp napisal/-a:Triglav ti v tem primeru pokrije tudi izgubo ključev.MasTTer napisal/-a:robertp: Kraja je širok pojemNajbrž si mislil krajo samega vozila? Za krajo kartic še nisem slišel, sicer se sigurno zna zgodit, ampak v tem primeru ti tudi že vozilo ukradejo. To pokriva najbrž vsaka zavarovalnica, če ti vozilo ukradejo in ga seveda dobiš nazaj brez ključev.
še moja izkušnja z izgubo avto ključev:
kot imetnik DINERS kartice, plačujem družinsko zavarovanje, katero dejansko poteka oz ima roko čez Generali. Tukaj smo zavarovani jaz, žena in trije otroci. Da ne nakladam, je tukaj link: http://www.dinersclub.si/zavarovanje-generali
Plačujem 12€/mesec.
V glavnem, letos poleti (nisem imel denarnice) mi je iz žepa padlo, oz sem izgubil 3 plačilne kartice (in malo gotovine), ter avtomobilske ključe oz kartico za Renault G.Espace (l.2004). Plačilne kartice sem preklical, dal delat nove (shranil izpiske z stroški za blokacijo ter strošek za nove kartice), ter naročil na Renault pooblaščencu nove oz rezervne ključe. Cena oz strošek rezervnih ključev ter programiranje kartice je bilo 175€. Aja, potrebno je izgubo prijavit na policiji, kar so malo čudno gledali, ampak zavarovalnica tako zahteva.
V glavnem, od oddaje dokazil ter nakazila odškodnine je minilo 14 dni. Očitno, se mi je to letos splačalo.
lp
aja, kar se tiče "polnjenja baterij" pa mislim, da to ne bo držalo. Čez kaj se pa naj polne? Pa tudi baterija sama ni recharge?
polnilo bi se logično preko indukcije, kot se polnijo evo domača zadeva zobne ščetke! na servisu so mu pred časom zatrjevali da se baje polni zdaj pa vec oba ne neva če ja ali ne! zato sprašujem vas!
ko je pred to laguno kupil laguno gt (modro) mu je on tam rekel če se bo buno za baterije jo smao dajte v režo :S:S:S:S
pojma nimam več kaj je res pa kaj ni! samo čudno da mu zdaj več ne javlja po treh urah vožnje!
ko je pred to laguno kupil laguno gt (modro) mu je on tam rekel če se bo buno za baterije jo smao dajte v režo :S:S:S:S
pojma nimam več kaj je res pa kaj ni! samo čudno da mu zdaj več ne javlja po treh urah vožnje!
V Laguni 2 faza 1 je obstajala kartica s tremi gumbi, ki je poleg baterije vsebovala akumulatorček ki se je polnil preko indukcijske zanke, kadar je bila kartica vstavljena v čitalec.
Kolikor mi je znano imajo kartice v Laguni III samo gumb baterijo, ki jo zamenjaš, ko ti na konzoli javi “Low card battery”. Predvidena življenska doba te baterije je 2 leti.
Da ni mogoče očetu pisalo “Low battery, start engine”, kar je povezano z zagonskim akumulatorjem
Kolikor mi je znano imajo kartice v Laguni III samo gumb baterijo, ki jo zamenjaš, ko ti na konzoli javi “Low card battery”. Predvidena življenska doba te baterije je 2 leti.
Da ni mogoče očetu pisalo “Low battery, start engine”, kar je povezano z zagonskim akumulatorjem
-
VelikiGoban
Meni so rekli, da sta v kartici (Laguna III) dve bateriji. Gumb baterijo lahko zamenjaš, naj bi bila pa tudi fiksna baterija, ki se polni z indukcijo. Slednja naj bi bila potrebna (le) za delovanje kodnega čipa, vse ostale funkcije se napajajo iz gumb baterije. V navodilih nikjer ne piše, da je potrebno kartico "polniti" v reži. Zaradi tega in zaradi v precej drugih primerih izkazane nestrokovnosti "mojstrov" na servisu mislim, da je to o dveh baterijah oz. polnjenju traparija. Pa v dobrih dveh letih uporabe avta sta moji dve kartici zelo redko videli režo od blizu...UrosJ napisal/-a:polnilo bi se logièno preko indukcije, kot se polnijo evo domaèa zadeva zobne šèetke! na servisu so mu pred èasom zatrjevali da se baje polni zdaj pa vec oba ne neva èe ja ali ne! zato sprašujem vas!