Renault 19 1.4 TR Europa

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Nos napisal/-a:poglej te 14" 8) fuuul hude

http://www.Avto.net/ad.asp?id=4844051

Lp
od R21 feltne :D bi pasale ja
Na zaèetku je bila ideja jo predelat v 16V look, zdaj sem jo mogoèe malo opustil, ker je avto tako dobro ohranjen, da bi ga bilo škoda "skrunitil". Nevem, bomo vidli
nič bat, ti kar skruni :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Feltna iz oglasa je samo ena :(

Skrunil ga pa res nebi, no :D ok, mogoče pa... :oops: :lol:
Uporabniški avatar
drhouse

Naredilo se je par malenkosti: menjalo olje, svečke in filtre, dotočilo olje v menjalnik - ga ni bilo praktično nič, ker je kot čep služil kar plutast zamašek :roll: Na vrsto pridejo še jermeni, zavorne obloge, ploščice in tekočina. Gumbov od ventilacije od Clio-ta doma nisem našel, bo treba na odpad. Isto z nastavkom za pranje zadnje šipe... Zamenjat bo treba žarničke, ker sveti samo še pri olju in gorivu, pa je zmanjkalo časa :) Pa kaj pošpricat z WD-jem, da ne bo škripalo :wink:

En priblemček se pojavlja z altenatorjem. Mrzel pri nizkih obratih ne polni (gori lučka), pri srednjih začne, potem pa spet ne. Zadeva se umiri, ko se mašina dobro segreje in takrat posveti samo občasno. Sumim na kakšen slab kontakt ali maso, sem nekaj gledal pa je spet časa zmanjkalo. Je možno, da so ščetke - nimam glih prakse z altenatorji?

Peljala sva jo v še pralnico, presesala, spucala, namazala odbijače....

Poskušal sem še spravit vlečno kljuko dol, pa ni šla :mad:

Ker sva se naveličala poslušati rjovenje mogočnega štirivaljnika, sva montirala radio :lol: Še iz Cliota sva imela neke stare Sony-jeve ovalce, v BB-ju sem dobil za 25€ presenetljivo dobro zveneče JBL-ove 16ke za spredaj, radio pa je Aiwa še iz Clio-ta. Nič posebnega, ima pa daljinčka :lol: za svoj denar igra vse skupaj BP in - v primerjavi z Laguno - brez čričkov ob kickih in basih 8) Slike še bodo...

Še nekaj slikic umite in zrihtane Zlatke :twisted: (slikano s telefonom, mal slabša kvaliteta)

Slika

Slika

Slika

Tukaj v ozadju še Maja in najnovejša pridobitev - znamka Holstein, model Florijan, letnik 2004, 1KM, stalni 4x4 pogon, rjave barve spreminjanoče glede na letni čas, kabriolet, usnjeni sedeži, nagibanje v ovinkih, dve kameri spredaj in dva slušna senzorja spredaj za spremljanje okolice, upravljanje tudi z govornimi ukazi... Ni da ni :lol:

Slika

In še ena družinska :D

Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Mislim, da je po cca 1000km čas, da napišem še nekaj o porabi...

Torej 10€ goriva - 7,85L, prevoženih med 177 in 179km :evil: Zdej pa računajte :lol:

Gre pa za vožnjo po mestu in dnevno cca 25km navadne ceste s hitrostmi okoli 80km/h,
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

S čim si namazal odbijače, da so spet v kontrastu?
Uporabniški avatar
drhouse

lukeatluke napisal/-a:S čim si namazal odbijače, da so spet v kontrastu?
Sprej za čiščenje plastičnih površin - darilo nekoč pri pranju v OMW, Maxibrill in na koncu spolirat z minimalno količino sredstva za obnovo in nego pnevmatik :oops:

Bomo vidli, kaj bo po prvem dežju...
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Poročaj, rabim neko trajno rešitev za moje stranske letvice :)
Uporabniški avatar
drhouse

lukeatluke napisal/-a:Poročaj, rabim neko trajno rešitev za moje stranske letvice :)
Do prvega dežja je Maxibrill nora zadeva, se pa potem spere... Me zanima če bo zdaj sredstvo za nego kaj pomagalo fiksirati vseskupaj. V nedeljo bo baje dež :lol:
Uporabniški avatar
drhouse

Najprej glede letvic in odbijačev: dež je rahlo razbarval, vendar je blo še vedno ok v primerjavi z začetnim stanjem! Dokončno je pa šlo dol med pranjem...

Ostalo vse kot prej, nisem nič rihtal, neki se ploščice oglašajo, bo treba na hitro. Aja, pa kmalu bo 123k km - ko bi jih vsaj Lagunca mela samo toliko :lol:
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

grem na youtube in zagledam tale posnetek:

http://www.youtube.com/watch?v=GY2PglvK ... grec_index

moral sem ga nalimati :)) pa sorry ker ti smetim temo
Uporabniški avatar
drhouse

Kaj je huda plava :twisted:

Hehe, ne smetiš, odlična popestritev dneva 8)
Uporabniški avatar
drhouse

Tankal 100-tko na Petrolu... Mislim, da teče mirneje kot na OMW, poraba pa malo višja, sam je pa res, da se je vozilo malo bolj dinamično.
Uporabniški avatar
drhouse

Od torka se v LJ voziva z 19ko - Laguna je namreč na servisu.

Danes se je zgodila ful zabavna stvar. Glih na začetku Šmartinske je odtrgalo zajlo od sklopke :roll:

Sva jo porinila do prvega mesta in je tam počakala. Sem hitro klical na Herkules, so naročili zajlo, je štartala ob 11h iz Avstrije, ob 13.30 je bila že v LJ.

Hvala bogu za razumne šefe, sva kar med šihtom skočila zrihtat in je zdej cool.

Cena pa me je malo presenetila: 32€ s članskim popustom :? Halo, za eno zajlo? :shock:
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Zanimivo. Js sm dal za zajlo 1 mesec nazaj 12eur za ph2
Uporabniški avatar
drhouse

Nevem... Mogoče je cena taka, ker ima avto 60KM in je ph.1 ali... Ne vem, v glavnem, zmontirano je in dela :lol:
Zaklenjeno